voedingscoaching

Verbeter je weerstand door je volwaardig te voeden. Neem gewoontes onder de loep. Verdiep je yogapractice door ahimsa (geweldloosheid) in je voeding te erkennen. Ga aan de slag met je Ayurvedische constitutie op een Westerse haalbare manier. Accepteer wat is en ga met een liefhebbend hart aan de slag met je relatie tot voeding. Een privésessie voedingsadvies helpt je op weg, adviseert en informeert je op je pad naar bewust omgaan met eten. Vind je kracht in je lijf door te genieten van dat wat voeding voor je kan doen.

Tijdens een voedingscoaching-traject ligt het uitgangspunt in de Ayurveda, natuurvoeding en yogalifestyle. Voeding is een belangrijk onderdeel van gezondheid en kan zowel helend als ziekmakend zijn. In een traject word je geholpen om je eigen bewuste of onbewuste obstakels op dit gebied onder de loep te nemen. Je kunt in een eerste (intake)sessie samen met de voedingscoach een persoonlijk plan opstellen om aan je eigen doel (of klacht) te werken. Eenmalige sessies zijn ook mogelijk en kunnen hulp bieden bij een specifieke vraag als steuntje in de rug (bijv. detox in a day, vegan lifestyle enz.).

De opbouw van een voedingscoaching-traject is verdeeld over 12 weken, waarbij je gemiddeld één keer per twee of per drie weken bij Vicky zult zijn. Het traject is gebaseerd op zes pijlers:

  • S = structuur
  • T = toewijding
  • E = energie
  • R = rust
  • K = kracht
  • Leven

 

Voedingscoach: Vicky Sterk

Vicky Sterk is een spontane, creatieve en ondernemende vrouw, die haar hart in de keuken verloren heeft. Vanuit haar bedrijf ‘Sterk Leven’ geeft zij onder andere voedingsadvies en (kook)workshops. Zij werkt het liefst met natuurlijke producten, die zo min mogelijk bewerkt, biologisch en van het seizoen zijn. Vicky gelooft in voeding als medicijn en is hierbij sterk beïnvloed door de Ayurveda. Haar grote interesse voor voeding leidt haar naar een steeds verdergaande verdieping in nieuwe ontwikkelingen en (natuur)voedingsopleidingen. Haar verdere interesse ligt in de yogafilosofie en ze is dan ook een toegewijde medewerkster en studente van Yogaplace.

‘Zoals koken in mijn puberteit een prominente plek in mijn leven innam, zo deed yoga dat rond mijn dertigste. Ik zat in een fase met een aantal uitdagende life events. Yoga bood me houvast, vertrouwen en kracht. Ik heb het omarmd en nooit meer losgelaten. Net zoals eten is yoga voor mij dagelijks brood. In mijn voedingscoaching breng ik beide samen. Voeding is een belangrijk aspect in de Ayurveda en de yogafilosofie. De manier waarop je je voedt is van invloed op je practice, maar dat wat je ervaart in je practice heeft weer gevolgen voor je voedingskeuzes. Mijn afgeronde opleidingen Voeding & Gezondheid, Ayurveda en Natuurvoeding zijn naast verdiepingscursussen mijn theoretische basis. Verder ben ik autodidact, gedreven door passie voor het vak en door het leven zelf. Ik help je graag op weg als je meer verdieping wil in gezonde voeding in het algemeen, yogalifestyle, Ayurveda voor jouw constitutie, detox, klachten en intoleranties.’

Share the love!

Gratis Proefles