Voetreflexmassage

Wat is een voetreflexmassage?

Bij deze massage wordt uitgegaan van het feit dat lichaam en geest in evenwicht moeten zijn. Anders verwoord kun je zeggen dat alle zenuwen en weefsels in de rest van het lichaam verbonden zijn met de voeten van een mens. Wanneer deze zenuwen en weefsels vanuit de voeten niet juist of volledig functioneren ontstaan er blokkades in de natuurlijke energiedoorstroming, met als gevolg dat er lichamelijke pijntjes kunnen optreden, of dat een persoon zich ziek voelt. Deze voetreflexmassage helpt om het lichaam te ontspannen en helpt daarmee om eventuele blokkades te verwijderen en de energiedoorstroming te bevorderen, waardoor lichaam en geest weer in evenwicht raken. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele welbevinding van het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding van de bloedvaten. Dit heeft als gevolg dat afvalstoffen beter naar uitscheidingsorganen kunnen worden vervoerd. Tevens worden de hormoon- en zenuwfuncties kwalicatief gezien beter.

 

Masseur: Lynda Cordewener

'Met jarenlange rugklachten en bijbehorende fysiotherapie ben ik uiteindelijk in aanraking gekomen met voetreflexmassage. Middels deze wijze kon indirect mijn klachten verholpen worden en vanaf dat moment wist ik: wat voetreflexmassage voor mij heeft betekend, wil ik kunnen betekenen voor een ander. In 2004 ben ik cursussen en workshops gaan volgen bij Wil Bekker (o.a. natuurgeneeskundige, voetreflexoloog en eigenaar van het Blotevoetenpark te Brunssum) en in 2010 heb ik de opleiding gevolgd tot voetreflexoloog bij de Sorag Akademie. Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in stress gerelateerde zaken. Ik ben er van overtuigd dat ontspannen de eerste stap is naar heling. Bij mij vindt je persoonlijke aandacht en vertrouwen en ik werk graag samen aan jouw helingsproces.'

Voetreflexologie heeft niet alleen een ontspannende en pijnverlichtende werking, het bevat ook een preventieve werking.
Tijdens de behandeling (die ca. 1 uur duurt) kunnen verschillende verschijnselen optreden. Schrik hier niet van, integendeel, het is zelfs een positief teken, omdat er dan namelijk een genezend proces in werking is getreden. Verschijnselen die kunnen optreden zijn: overmatig transpireren, emotioneel raken, slaperigheid, gevoel van machteloosheid of juist energiek.

Een behandeling van een uur kost €39,-

Maak een afspraak

Share the love!

Gratis Proefles