Lichaamsgerichte coaching

 

In sommige situaties is een combinatie van coaching en massage/lichaamswerk een optimale ondersteuning en een geweldige hulp in het proces waar iemand doorheen gaat.

Onze cultuur is sterk beïnvloed door het vroegere Griekse denken, waarin het weten of verklaren sterker weegt dan het beleven of doorleven. Hierdoor blijven mensen vaak in het weten (hoofd) hangen waardoor een vaak gehoord gezegde is; "ik weet het hoe en waarom nu wel maar blijf nog steeds in dezelfde herhaling vallen of krijg het niet omgebogen". Juist in de ervaring leert men te voelen (lichaam) wat men vaak al lang weet (hoofd). Daarom is deze benadering ervaringsgericht waardoor het lichaamsbewustzijn groter wordt. Dit bewustzijn is van essentieel belang als basis om jezelf in de verdere toekomst als authentiek en autonoom mens te ontwikkelen.

Wanneer is lichaams- en/of ervaringsgericht coaching zinvol?

– Behoefte hebt aan verandering
– Je een spiegel en/of klankbord zoekt ivm je persoonlijke situatie of ontwikkeling
– Er thema’s/gebeurtenissen terug in je leven blijven komen

Resultaten van lichaamsgerichte coaching kunnen zijn dat je:

– zelfbewuster en zelfverzekerder bent geworden
– grip krijgt op je emoties
– minder stress ervaart of handvaten hebt om hiermee om te gaan
– groter lichaamsbewustzijn
– minder vermoeid voelt en meer energie hebt
– nachtrust is toegenomen
– stabiliteit in relaties (werk en prive) door balans tussen het geven en ontvangen
– krachtiger je grenzen aanvoelt en aangeeft
– ervaren van meer levensvreugde, passie en voldoening in je leven
– het leven weer leeft inplaats van overleeft
– inzichten in je overtuigingen en gewoontes die jou ervan weerhouden om te doen of te bereiken wat je wilt

De lichaamsgerichte coaching is te boeken als privéles en bedraagt €75 per sessie.

 

De coach: Sjang Janssen

In 1971 werd ik geboren in het Limburgse Tegelen waarin ik opgroeide in een generatie waar hard werken nodig was om je doelen te bereiken. Met een vader die hard moest werken om brood op de planken te krijgen, in het familiebedrijf waarin hij werkzaam was werd dit beeld sterk in mijn denken en zelfs lijf verankerd. Je kunt je dus wel voorstellen dat deze basis iets doet met je verdere ontwikkeling als mens. Je leert heel goed hoe je aan moet pakken om iets te bereiken maar ook dat je lichaam deze doelen kan tegenhouden als het ‘klachten” geeft. Hierdoor ging ik meer naar mijn hoofd luisteren dan naar mijn lichaam en werd ik op 34-jarige leeftijd met mijn lichaam geconfronteerd. Lichaamsklachten maakte mij bewust van mijn levensstijl die dus vooral gericht was op mijn doelen in het leven en niet zo zeer op wat mijn lichaam nodig had. Ik kwam met massage en lichaamsgerichte coaching in aanraking en maakte dit maakte mogelijk dat er een keerpunt in mijn leven kwam. Er kwam balans in wat ik wilde en wat ik erbij voelde. Ondertussen was ik mede-eigenaar van het familiebedrijf geworden waar ik steeds minder mijn voldoening uithaalde en besloot het roer om te gooien. Stapte uit het bedrijf en ging mijn gegroeide passie achterna, het coachen van mensen met uitgangspunt het lichaam.
 

Enkele opleidingen en studies die ik volgde zijn: Holistische masseur en visie, Thai Yoga massage, Ashtanga Yogadocent, Massage bij kanker, Trager Approach massage, Hapthonomie, Video-analyse, coaching/begeleiding vanuit contextuele gedachtengoed.

maak een afpsraak    boek een privéles

Gratis Proefles