Je eerste yogales!

Wat fijn dat je een eerste Yogales wilt komen volgen bij Yogaplace! We verwelkomen je graag om de sfeer en smaak van Yogaplace te komen proeven. Ongeacht of je al vaker yoga gedaan hebt of compleet nieuw bent. Hieronder nemen we je graag mee en de belangrijkste informatie rondom je eerste les bij Yogaplace. 

We kijken ernaar uit je te ontmoeten. 

 

STAP 1: BOEK EEN TRIAL CLASS 

Om te beginnen is het natuurlijk van belang dat je een eerste yogales gaat boeken. Mocht je dit al gedaan hebben kun je deze stap natuurlijk overslaan.

  1. Ga naar www.my.yogaplace.nl en maak, mocht je dit nog niet hebben gedaan, een persoonlijk account aan. 
  2. Je komt dan in de online omgeving van Yogaplace terrecht waar je alles makkelijk en snel zelf kunt regelen. Van proefles tot opleidingen. Alles boek je online in het webaccount. 
  3. Ga naar CLASSES (links in het menu)
  4. Je kunt in het lesrooster eventueel filteren naar de gewenste locatie, docent of stijl die je zou willen volgen. Let ook op dat je in de gewenste week terecht komt. 
  5. Vervolgens klik je op BOOK achter de betreffende les. 
  6. Je ziet dan op welke manieren je de les zou kunnen boeken (subscription, classcard, dropinn of trial). Achter de optie TRIAL klik je nogmaals op BOOK. 
  7. Je kunt hierna nog een bericht voor ons achterlaten mochten er specifieke en ugrente dingen zijn. Hierna klik je op BOOK CLASS en krijg je een bevestiging van je boeking te zien. Deze bevestiging krijg je ook via email.

Gelukt! De les is nu voor je geboekt. 

STAP 2: DE VOORBEREIDING

Nu je les geboekt is wil je natuurlijk graag weten wat je van tevoren kunt doen zodat een fijne ervaring volgt.

1. Lees het studioprotocol hier aandachtig door voordat je naar de studio komt. 
2. Zorg dat je weet waar de studio ligt. Kijk hier voor de locatie beschrijving. Vertrek op tijd zodat je niet hoeft te haasten.

 

Hoelaat moet ik aanwezig zijn?
We vragen je altijd 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn. De eerste keer wil je wellicht iets meer tijd berekenen als je nog niet bekend bent met de locatie. Kom ook niet vroeger dan 15 minuten voor aanvang aangezien er dan mogelijk nog een les bezig is. 
Kom je te laat dan is de les al bezig en zul je niet meer aan de les kunnen deelnemen.

Wat doe je aan tijdens de yogales?
Tijdens een yogales is het fijn als je vrij kunt bewegen. Bij sommige vormen kun je ook gaan transpireren. Draag daarom sportkleding of andere gemakkelijk zittende kleding. Probeer te loszittende kleding te vermijden, zodat je niet door je kleding wordt gehinderd. Yoga doe je op blote voeten (sokken en schoenen hinderen je in je bewegingen). Ook sieraden en horloges kun je beter aflaten. Heb je lang haar? Dan is het handig om een haarband of een elastiekje mee te nemen. Om niet teveel af te koelen tijdens de ontspanning na de les, kun je zelf een vestje meenemen of een deken. Zorg ervoor dat je voor en na de les warm kunt blijven. Door warmte ontspant je lichaam makkelijker en dat willen we natuurlijk graag.

Mag ik nog andere spullen mee de shala in nemen?
Bij het doen van je yoga-oefeningen is het prettig als je omgeving zo rustig en ruimtelijk mogelijk is. Daarom laat je tassen en overige spullen liever achter in de kleedruimte of in de daarvoor bestemde locatie. Een handdoek, vestje of andere yoga-gerelateerde gebruiksvoorwerpen kun je mee de shala in nemen, die je naast je yogamat neerlegt. Zo zorgen we er samen voor dat het niet te rommelig wordt in de shala. 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn lichaam niet te warm wordt tijdens de lessen? 
Allereerst is het goed om je te realiseren dat je jouw practice het beste met overgave kunt doen. Besteed er weinig moeite aan en zorg dat de houdingen altijd comfortabel - maar wel actief - aanvoelen. Verder helpt het om je niet te warm te kleden. Gebruik eerder laagjes, die je kunt uittrekken als je het te warm krijgt. Zorg ook dat je vooraf voldoende hebt gedronken, zodat je lichaam zelf de temperatuur goed kan reguleren. Verder zorgt een goede ademhaling bij elke oefening ervoor dat je temperatuur niet teveel oploopt. Je yogadocent helpt je hier graag bij.

Mag ik sokken aan bij yoga? 
Liever niet. Voor je eigen stabiliteit, gronding en veiligheid is het belangrijk dat je voeten goed contact maken op de yogamat. Met sokken aan kun je jezelf in sommige houdingen maar moeilijk staande houden. Ook met anti-slipsokken glijd je vaak nog weg.

Moet ik drinken mee nemen naar de les?
Tijdens de les zelf drinken we niet. Je mag dan ook geen water of andere flessen mee de ruimte in nemen. Vaak leid drinnken af tijdens de les en in de meer fysieke vormen van yoga is het juist niet de bedoeling dat je het lichaam van binnen afkoelt met water. Voor en na de les voldoende drinken is wel van belang. In normale situaties is er na de les een kopje thee aanwezig. Uitzonderingen in tijden van corona. 

Hoe kom je de studio binnen?
Het merendeel van de tijd is er iemand aan de balie aanwezig, staat de deur open of bel je aan op het moment dat je aankomt. Je naam zal ingecheckt worden in ons systeem en dat heten we je van harte welkom. Bij de eerste keer krijg je een korte rondleiding door de studio. 

Moet ik stil zijn?
We willen je vragen de stilte in de shala te respecteren. Dit betekent niet dat er helemaal niet gesproken mag worden binnen de studio's maar als je communiceert wanneer er nog een andere les bezig is vragen we je dit subtiel en bewust te doen. Wanneer je vanuit de lounge daadwerkelijk de shala inloopt willen we je wel vragen stil te zijn. Stilte nodigd uit om yoga op een diepere manier te ervaren. 

Wat is verder van belang bij Yogaplace?

  • Bij Yogaplace verwachten wij dat het principe van ‘namasté’ wordt nageleefd. Dit is het gebaar van respect en vriendelijkheid, waarmee we de innerlijke schoonheid in eenieder erkennen.
  • Voor de meesten onder ons is yoga een moment van ontspanning zonder de stress van het dagelijks leven. Yoga is geen competitie, maar een manier om te luisteren naar jouw eigen lichaam, geest en emoties. Beweeg daarom met bewustzijn en focus op een sterke, gelijkmatige en zachte ademhaling. 
  • Ontspanning is heel belangrijk, ook voor het starten van meditatie. Neem hiervoor de tijd.

 

STAP 3: DE EERSTE YOGALES

Hoe doe je yoga en wat als het niet lukt?
Yoga wil je vooral ervaren. Probeer je dan ook tijdens je proefles niet teveel te focussen op wat je moet doen. Probeer met een open blik de les in te gaan en te ervaren hoe het is om op deze manier met lichaam en geest bezig te zijn. Luister altijd goed naar je eigen lichaam. Worden er dingen gedaan die niet fijn voelen? Voel je dan ook vrij om ze niet te doen. Het is nooit de bedoeling dat je houdingen forceert en het is helemaal oke om even pauze te nemen. Mocht je blessures hebben, geef dit dan altijd op voorhand aan bij de docent. Probeer je verder tijdens de les goed op jezelf te focussen kijk niet teveel om je heen, maar vooral naar binnen. Wat doet het volgen van deze les voor jou? Zo krijg je het fijnste beeld bij het effect op lichaam en geest.

STAP 4: NA DE EERSTE LES.. WAT NU?

Hopelijk heb je een fijne eerste ervaring gehad tijdens de les. We helpen je graag na de les met al je vragen. 
Met vragen rondom de yogales kun je direct terecht bij de betreffende docent. Vragen rondom een vervolg abonnement mag je stellen aan de medewerker aan de balie. 
We staan klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Mocht je alvast willen weten wat de mogelijkheden zijn bij Yogaplace? Kijk dan alvast hier

Neem de tijd om de eerste yogales te laten landen. Wat heeft het je opgeleverd, en welke plek zou dit in jou ritme mogen krijgen?

Uiteindelijk wil je misschien kiezen voor een abonnement bij Yogaplace. Dit regel je makkelijk en snel via het webaccount www.my.yogaplace.nl 

 

We hopen je natuurlijk vaker te mogen verwelkomen bij een van onze lessen. Je bent welkom. 
Namasté

 

 

Neem contact op    Becoming a member

Share the love!

Gratis Proefles