Yogaprincipes

Yoga is bewust leven

Al kan Yoga best inspannend zijn (afhankelijk van de vorm), Yoga is zeker geen competitie. Yoga is een manier van leven, die je helpt in evenwicht te blijven, de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen lichaam en geest. Bij Yogaplace vind je de yogales die je helpt te bewegen met je bewustzijn. In essentie is Yoga vooral een middel dat ervoor zorgt dat je bewustzijn over jezelf en de wereld rondom je groeit. Via aandacht, adem, lichaamsbewustwording en nog veel meer elementen, ga je vanuit jezelf leven, vanuit je ware natuur en de waarheid. Zo ontdek je wat voor jou echt belangrijk is om geluk en gezondheid te ervaren.

Acht elementen van Yoga

Rishi Patanjali is de grondlegger van de eeuwenoude Yoga waarop Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) honderd jaar geleden zijn  yoga practice baseerde. Patanjali beschreef in zijn Yoga Sutra's de 'Eight Limbs of Yoga', de acht 'ledematen', of aspecten van Yoga. Elke tak is een onderdeel om via Yoga tot dieper en breder bewustzijn te komen:

  1. Yama - universele moraliteit
  2. Niyama - persoonlijke observaties
  3. Asana's - lichaamshoudingen
  4. Pranayama - ademhalingsoefeningen en controle over levensenergie (prana)
  5. Pratyahara - controle over de zintuigen
  6. Dharana - concentratie en het cultiveren van het innerlijke bewustzijn
  7. Dhyana - toewijding, meditatie op het alomvattende
  8. Samadhi - eenheid met het universum

De Ashtanga Vinyasa yogastijl waarvan je bij Yogaplace de primary en intermediate series kunt leren, is erop gericht om deze acht elementen in jezelf te ontwikkelen. We starten met het derde element (Asana). we gebruiken het fysieke lichaam als ingang met als basis een gezond en sterk lichaam dat klaar is voor spirituele groei. De overige elementen zul je geleidelijk ontwikkelen, naarmate je je meer focust op Yoga als levensstijl. Deze yogalevensstijl is de basis van Yogaplace. Hierbij gaan we uit van de vijf Yama's (of morele waarden) van Patanjali, zoals hij ze in zijn Yoga Sutra's definiëerde.

Wil je meer weten over de yogaprincipes van Yogaplace? Meld je aan voor een gratis introductie les, of kom eens bij ons binnen voor een kennismaking, kopje thee of advies op een van onze locaties.

Ik wil een introductieles

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles