Nancy Springer

 

 

Nancy Springer

Certificering: RYT200
Lessen: Ashtanga led, Ashtanga MysoreEasy Flow 
Locatie: Yogaplace Urmond & Sittard
Lesdagen: zie lesrooster

Yoga was jarenlang iets wat ik voor mijzelf deed, ik merkte dat het mij goed deed om voor de start van een drukke werkdag een moment voor mijzelf te nemen en te bewegen, ademen en mediteren. In mijn toenmalige werk als verzuimregisseur probeerde ik mensen te helpen maar buiten het doorverwijzen en luisteren voelde ik me wel eens machteloos. De stressvolle gedachten en het lijden waar mensen mee te maken kregen raakten mij. Eén ding wist ik zeker: yoga maakt mij en vele andere mensen over de wereld vitaal en aandachtig. Het helpt de focus te bewaren in een maatschappij waar je soms overladen wordt met prikkels.

Na een periode waarin ik verschillende vormen van yoga te combineerde had ik na een Mysoreweek bij Luke Jordan de smaak te pakken, sinds die week ontstond mijn dagelijkse Ashtanga practice. Vervolgens kwam mijn leraar Nick Evans op mijn pad en ik volgde al snel dagelijks lessen bij hem. Ook ging ik naar de bron in Mysore, India uit respect en om mijn kennis en ervaring verder uit te diepen.

In 2015 heb ik de overstap gemaakt en sindsdien geef ik fulltime yogalessen. Ik ben geschoold in Ashtanga yoga en stoelyoga voor bijzondere doelgroepen. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen en workshops. Ik geef les voor diverse opdrachtgevers in de regio, ik draai een dagelijks Mysore-programma in Sittard voor Yogaplace en geef tevens stoelyogalessen aan senioren en bijzondere doelgroepen.

Naast yoga lessen geven en mijn eigen dagelijkse practice ben ik veel in de natuur en heb ik graag dieren om me heen. Een andere passie van mij is Natural Horsemanship, een geweldloze vorm van communiceren met paarden. Ik heb tevens een opleiding gevolgd in paardencoaching.

Een yogapractice in Mysore stijl is voor mij als liefde zonder woorden, in het ritme van je ademhaling beweeg je door de serie heen, je aandacht is naar binnen gericht, waardoor het een meditatieve ervaring wordt.

Het mooie aan yoga vind ik dat het vooral gaat om zelf ervaren, je hoeft niets op gezag van anderen aan te nemen. Door te lezen in de yoga sutras en eerlijk naar mijzelf en de relatie tot mijn omgeving te kijken ontdek ik stukje bij beetje de magie van het achtvoudige pad. Het is heerlijk om je passie, datgene waar je blij van wordt te mogen delen. Als ik mensen geleidelijk aan zie opbloeien door de yogapractice maakt mijn hart een sprongetje, ik hoop dit nog lang te mogen delen.

Neem contact op

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles