Nancy Springer

Nancy Springer

Certificering: RYT200
Lessen: Ashtanga led, Ashtanga MysoreEasy Flow 
Locatie: Yogaplace Urmond & Sittard
Lesdagen: zie lesrooster

Wanneer mijn yogapad begon kan ik niet goed benoemen, op de  een of andere manier was ik er mee bezig. Een dromer werd ik regelmatig genoemd, als kind lag ik vaak op een perzisch tapijt spagaatjes en bruggetjes te oefenen of kon ik lange tijd in stilte zitten. Via ritmisch gym en diverse vormen van yoga kwam ik rond 2012 in aanraking met Ashtanga yoga. Dit was confronterend, uitdagend, ik kwam mijzelf tegen en het deed iets met mij. De duidelijkheid, de structuur, regelmaat en de fysieke krachtopbouw, ik voelde een combinatie van weerstand en nieuwsgierigheid.

Na een periode van verschillende vormen van yoga te combineren had ik na een Mysoreweek bij Luke Jordan de smaak te pakken, sinds die week ontstond mijn dagelijkse Ashtanga practice. Ik werkte in die tijd als verzuimregisseur en zag en sprak mensen met fysieke en mentale klachten en ik wilde iets doen, ik voelde dat ik iets wilde delen. Daarom besloot ik in 2015 de Ashtange intensive in Eindhoven te volgen.

Vervolgens is het yogavlammetje nog harder gaan branden, ben ik meer gaan lezen en vind ik het heerlijk om me te verdiepen in de mythologie en filosofie. Een echte Guru-relatie ken of begrijp ik nog niet, wel ga ik tegenwoordig zo vaak als mogelijk naar de Mysorelessen bij Nick Evans, een docent die mij erg inspireert. Een practice in Mysore stijl is voor mij als liefde zonder woorden, in het ritme van je ademhaling beweeg je door de serie heen, je aandacht is naar binnen gericht, waardoor het een meditatieve ervaring wordt.

Het mooie aan yoga vind ik dat het vooral gaat om zelf ervaren, je hoeft niets op gezag van anderen aan te nemen. Door te lezen in de yoga sutras en eerlijk naar mijzelf en de relatie tot mijn omgeving te kijken ontdek ik stukje bij beetje de magie van het achtvoudige pad. Het is heerlijk om je passie, datgene waar je blij van wordt te mogen delen. Als ik mensen geleidelijk aan zie opbloeien door de yogapractice maakt mijn hart een sprongetje, ik hoop dit nog lang te mogen delen.

Neem contact op

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles