Marjolein Selis

Marjolein Selis

 Lessen: Asthanga Led

 Weten jullie nog wanneer je je eerste yoga les of ervaring had? En wat je er toen van vond? In mijn geval was het geen “liefde op het eerste gezicht” terwijl ik in India – aan de zee nota bene – een tweetal prive lessen kreeg: ik heb er nog foto’s en aantekeningen van ... Ik schreef bijvoorbeeld op:

Polsen masseren - zitten veel drukpunten in. Terwijl je voorover gebogen staat je gezicht masseren: You will glow! Alpha waves in the brain: Oooohm met steeds een neusgat dicht, vinger eronder, niet geknepen. Hart-posture van de hand (recht): wijsvinger naar binnen krullen, duim tegen middel en ringvinger.

Een aantal jaren later zou ik met een Amerikaanse vriendin pilatus lessen gaan nemen in Maastricht. Omdat het yoga tijdstip gunstiger was, startte we echter met yoga. Mijn vriendin vond het geweldig. Ik was in totale verwarring: er kwam geen einde aan de sun salutations (waarom zou je iets zo vaak achter elkaar herhalen?), alles leek voorgeschreven, en aan het eind van de les lag iedereen onder een deken…. De juf had geen geitenharen sokken (dat had mijn vertekende beeld zeker compleet gemaakt) maar wel een tatoeage, dat vond ik dan wel weer cool.

Na een aantal weken grootmoedig mijn vriendin te hebben vergezeld, kwam ik tot de ontdekking dat ik de dagen na de yoga les  wel heel veel energie had – meer dan ik gewend was …. Zou er een verband kunnen zijn? Jullie snappen het, na een aantal maanden was mijn yoga avond heilig en kwam ik in de ban van de combinatie van ademhaling en asana’s.

Toen ik vorig jaar een niet nader te bevestigen leeftijd bereikte, stelde ik mijzelf de vraag of er iets was wat ik nog graag zou willen doen waarvoor ik niet te oud zou moeten zijn voordat ik eraan begon… Het was duidelijk dat het een fysieke uitdaging moest zijn, het beeld van “achter de geraniums” moest zo vroeg mogelijk  de kop worden ingedrukt. Ik had al eens gedacht aan een yoga cursus maar dit was het moment waarop doorpakken niet meer uitstelbaar was. Ik was klaar om het Indiaase gezegde “you are as old as your spine” in klinkende munt te gaan omzetten.

In november 2014 startte ik in Utrecht bij visiting teacher Brian Cooper met een Ashtanga opleiding. Ik vond mijzelf al best een toffe yogi, maar dat beeld moest ik op dag één natuurlijk toch wat bijstellen. Wat een challenge om écht je eigen practice te gaan ontwikkelen met als beloning hierin steeds nieuwe dingen te ontdekken… Elke dag ben ik blij dat yoga op mijn “bucket list” van positieve levenservaringen staat, en beter nog, nog lang niet afgevinkt hoeft te worden als “seen it, done that, been there”.

De sfeer en energie van Yoga Place voelen goed voor mij en de kans om een lesstage te doen is een spannende en mooie kans: kan ik met samen met een groep een practice neerzetten die aansluit bij ieders eigen intenties en wensen waarbij de energie van de gezamenlijke flow een extra dimensie geeft…?  Mijn eerste stappen (lessen) waren spannend maar ik heb ook al genoten van het kunnen delen van de yoga ervaringen die ieder van ons – beginnend of gevorderd -  “meebrengt” naar de les.

Ik ga ervoor om hetgeen ik tot nu toe in mijn yoga rugzak heb verzameld te delen en jullie ervaringen en feed-back hier per omgaande aan toe te voegen.

Saha Viryam Karavavahai – May we work together with great energy (Shanti Mantra)

Tot ziens op maandag!

Marjolein

 

 

 

Neem contact op

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles