Jeska Onderwater

Jeska Onderwater

Certificering: 200hrs  Yogamoves Vinyasa Teacher Training, 50hrs Yin Yoga Teacher Training
Lessen: Studentenyoga
Locatie: Yogaplace Maastricht
Lesdagen: zie lesrooster

 

Yoga op mijn levenspad
Mijn eerste yogales vond plaats in een warme, vochtige shala op het strand van een surfers plaatsje in Ecuador. Met het geluid van de zee op de achtergrond werd ik wakker uit mijn savasana en voelde ik me als herboren. Op mijn opeenvolgende reis naar Bali volgde ik verdere lessen en ontdekte ik hoe yoga mij helderder van geest maakte en mij zoveel beter in mijn lichaam deed voelen.

Na mijn reizen verhuisde ik naar Maastricht waar ik bij Yogaplace studenten yogalessen begon te volgen. De liefde voor mijn yoga practice groeide, mede als mijn interesse in het leren en zingen van mantras. Na het halen van mijn Bachelor in Arts and Culture aan de Universiteit Maastricht, begon ik in 2016 aan de Vinyasa Flow opleiding van Yoga Moves in Utrecht. Mijn docentes Hilary Brown, Marlene Henny en Jasmijn Koelink hebben mij erg geïnspireerd met hun verschillende stijlen en jaren van les ervaring.

Vinyasa Flow en Yin Yoga lessen
Tijdens mijn eerste opleiding ontdekte ik de vrijheid en creativiteit die Vinyasa Flow biedt en ben ik mijn eigen les stijl gaan ontwikkelen. Yin Yoga kwam later op mijn pad, als welkome afwisseling van actievere yoga. Ik volgde twee modules Yin Yoga bij mijn docente Betty Papadopoulou in het Sunshine House in Griekenland. Yin is voor mij een ware healing practice, omdat het zo diep in alle lagen van mijn zijn doordringt. Yin helpt mij om beter naar mijn lichaam te luisteren en mijn gevoelens en sensaties te omarmen in elk veranderend moment.

Yoga heeft mij geleerd om mijn gevoeligheid als kracht in te zetten. Mijn lessen geef ik intuïtief vorm, met aandacht voor de energie van het moment. In de vinyasa lessen staat de flow, ademhaling en creatieve beweging centraal. Mijn yin lessen hebben een verstillend karakter met de nadruk op zelfliefde en compassie voor alles wat er tijdens een practice naar boven komt.

India en inspiratie
Begin 2018 ben ik teruggekomen van een half jaar reizen in India wat mijn practice en leven in het algemeen een nieuwe kleur heeft gegeven. In India heb ik mij verdiept in het Tibetaans Boeddhisme, de tantra filosofie, kundalini yoga en vrije dans waar ik mij blijvend in verdiep. Mijn grootste inspiraties zijn momenteel docentes Devi Kaur, Erica Jago en Betty Papadopoulou.

Naast yogadocente ben ik ook muzikant en speel en zing ik graag mantras zowel als mijn eigen liedjes. Regelmatig neem ik mijn gitaar of ukelele mee naar de les waar ik een lied of mantra zing tijdens de ontspanning. Graag ontvang ik je in een van mijn lessen! Voor meer info en muziek neem een kijkje op: www.jeskaonderwater.com   

Neem contact op

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles