Jefte Erens

Certificering: Yogaplace Intensieve Docenten opleiding, RYT 200 Yoga Alliance
Lessen: Easy Flow Yoga
Locatie: Yogaplace Urmond
Lesdagen: zie lesrooster

Yoga is….

Het stil leggen van je gedachten….

Mijn gedachten bepaalde vroeger vaak wie ik was. Dankzij yoga ben ik erachter gekomen dat ik niet mijn gedachten ben. Ik ben het bewustzijn erachter.

In 2010 ben ik via een vriendin al in contact gekomen met Yogaplace. In die tijd was het vooral een uurtje voor mezelf in de drukte die mijn, destijds jonge, gezin met zich mee bracht. Een nieuwe baan zorgde er na een paar jaar later voor dat ik er helaas geen tijd meer voor nam. Een ingrijpende gebeurtenis in 2016 heeft mij opnieuw bij Yogaplace gebracht. Met een in eerste instantie persoonlijk traject bij Manon, maar later ook middels de lessen van andere liefdevolle teachers zijn mijn ogen geopend voor de kracht en helende werking van Yoga.

Yoga voor mij….

Al jaren leefde ik mijn leven vanuit mijn gevoel. In mijn werk nam ik al vaak intuïtief beslissingen. Op een bepaald moment maakte me dat onzeker. Het voelde niet meer goed, wel voor mij maar ik zag mijn omgeving anders handelen. Ik merkte dat ik voor mezelf een onderbouwing nodig had voor mijn eigen werkwijze. Ik had behoefte aan een dieper liggende oorzaak van het hoe en waarom en waarom we doen wat we doen. De teacher training van Manon Simonis en Anouk Prop bij Yogaplace heeft mij op dat gebied veel meer inzicht gegeven. De wijsheden uit de (oude) yoga filosofie zijn nog altijd toepasbaar in ons hedendaagse leven. Het is een verrijking om ze met meer bewustzijn in je dagelijkse leven te integreren. De sutra’s zijn een gids die je helpen dichter bij jezelf te staan en de juiste beslissingen te nemen. Op aarde is alles met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. We moeten meer leren vertrouwen op onze intuïtie en verder kijken dan dat wat er letterlijk op papier staat.

Met yoga heb ik uiteindelijk mijn angsten overwonnen en een manier gevonden om met het leven mee te meanderen, als een rivier door het landschap. Niet zo zeer de balans op te zoeken want verplaats een gewichtje en er is geen balans meer maar het leven te nemen zoals het komt en erop te vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt.

Niet elke dag op de mat is het zelfde en zo ook niet elke dag in het leven. Neem het zoals het komt en zie elke nieuwe dag als een nieuwe kans.

Yoga voor iedereen..

Tenslotte is Yoga is veel meer dan alleen je tenen aanraken of in kleermakerszit zitten. Met Yoga werk je aan een fit, flexibel en sterk lichaam. Yoga zoekt een evenwicht tussen lichaam en geest. Voor Yoga hoef je niet lenig te zijn. Je wordt uiteindelijk vanzelf leniger. Yoga leert je meer over jezelf en helpt je persoonlijk te ontwikkelen. Yoga maakt je krachtiger. Door gebruik te maken van een diepe ademhaling, de verschillende houdingen en door je te focussen word je kalmer en meer ontspannen. Met mediteren maak je je gedachten ‘leeg’ en kom je tot rust. Yoga is goed voor iedereen! Zie ik je in Urmond?

Stap uit je comfortzone… en stap op de mat….

Neem contact op

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles