Eveline Smeets

Certificering: Ashtanga Yoga Teacher Training, RYT 200 Yoga Alliance. 
Lessen: Ashtanga Yoga Led Class, Ashtanga Mysore, Meditaite, Easy flow 
Locatie: Yogaplace Maastricht
Lesdagen: Lesrooster

Zelf ont-wikkeling

Mijn persoonlijke pad van zelf ont-wikkeling begon ongeveer in 2015. Toen ik onbewust genoeg had van de mijn toen nog verkrampte levenshouding. Alles kwam in een stroomversnelling toen ik eenmaal de beslissing had gemaakt dat het niet langer oké voor mij was. Ik ging leven. Langzaam verdwenen steeds meer van mijn belemmerende kernovertuigingen en ontstond er ruimte. Ruimte om vanuit vrijheid en liefde te leven. Terug naar de essentie.
Yoga kwam pas een tijdje later opduiken, en aangezien ik als kind intensief aan turnen gedaan heb, was ik gelijk verkocht aan Ashtanga Yoga. De practice hielp mij de opgedane inzichten te wortelen en te gronden in mijn lichaam. En de reis naar binnen zette zich voort. Ik volgde een Ashtanga Yoga 200H TT en een opleiding in Neuro linguïstisch programmeren. Gecombineerd met mijn Bachelor aan de Sporthogeschool, vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek. En geniet ik van deze wonderlijke reis.

Als onderdeel van de oceaan

Een mooie metafoor over hoe ik in de rol van mens en teacher sta is die van een golf in de oceaan:
Wij als mens kunnen de overtuiging hebben een op zichzelf staand individu te zijn. Afgescheiden van de rest van het universum. Een golf.. die afgescheiden is van de oceaan? Klinkt raar, toch?

Net zoals de oceaan zich tijdelijk voordoet in de vorm van een golf, maar eigenlijk de hele oceaan is. Doet het universum zich voor in de tijdelijke verschijningsvorm van een mens.
Vanuit deze overtuiging gaan alle deuren open die je maar wilt.

Is alles de practice 

Hoe meer ik op de mat stond, hoe meer ik doorhad dat er eigenlijk geen ‘’practice’’ is. Alles is de practice. Er is geen practice op, en ook geen practice naast de mat. Er is ook geen doel om te bereiken, want het leven is het doel. Gewoon hier, en nu. Is er alles wat je nodig hebt.

Doorgeven

Ik vind het een mooi proces om als teacher mijn missie en visie door te mogen geven. Een missie van vrijheid en liefde. De uitwisseling tussen teacher en student is magisch. Want zoals ik een spiegel mag zijn voor jou, ben jij die ook voor mij. En maken we samen de weg vrij. Zodat de energie weer mag stromen.

Neem contact op

Share the love!

Gratis Proefles