Anouk Prop

 

Anouk Prop

Experienced Registered Yogateacher Certificering: E-RYT 500 Yoga Alliance

Lessen: Yogaplace Academy, Trauma Sensitive Yoga, Vinyassa YogaAshtanga LED Class
Locatie: Yogaplace Sittard & Online live stream
Lesdagen: Lesrooster


Yoga biedt mij dagelijks een spiegel van het leven

Ik zie het leven als een reis vol uitdagingen en leerprocessen, waarbij de weg er naartoe belangrijker is dan de eindbestemming. Het leven zelf vormt me en maakt me tot wie ik ben. Van ver gekomen als kind hield ik me vast aan mijn overlevingsmotto “Alles in het leven gebeurt om een reden en dat is dat ik ervan leer en er uiteindelijk beter van word.” Ik leer door ervaring, door te doen en de dingen aan te gaan die op mijn pad komen.

Sterker door yoga

Ik ben psycholoog, yoga docent, therapeut en reiki master. In de afgelopen jaren heb ik teacher trainings gedaan in Power Yoga, Vinyasa Yoga, Ashtanga Yoga, Trauma Sensitive Yoga en mindfulness. In 2015 heb ik mijn 500 RYT behaald bij Paul Dallaghan (Samahita Retreat - Yoga Thailand) met als specialisatie pranayama in de lijn van Sri O.P. Tiwari.  Verder ben ik ambassadeur voor Yoga Gives Back en in die rol werk ik regelmatig als vrijwilliger in India om arme vrouwen en kinderen te ondersteunen met trauma therapie en yoga als tool in heling. Nadat ik jarenlang een succesvolle praktijk voor body & mind coaching in Maastricht had, besloot ik om naar het buitenland te vertrekken om daar mijn kennis en ervaring uit te breiden en het beoefenen van non-attachment. Uiteindelijk heb ik vijf jaar op verschillende plekken gewoond en gewerkt, varierend van een weeshuis met getraumatiseerde kinderen in India, studio manager van een yoga NGO in Cambodja tot yoga docent en psycholoog in verslavingsklinieken en top wellness centers in Thailand. 

 
Hoe ik op dit punt in mijn leven ben beland? Na een aantal jaren hatha yoga als ontspannende aanvulling op een drukke baan en intensief sporten, ontdekte ik in 2009 tijdens een reis in India wat yoga echt voor mij kon betekenen. Ik kwam in aanraking met dynamische vormen van yoga en werd gegrepen door de flow van de dagelijkse yogabeoefening en de connectie die begon te ontstaan tussen lichaam, geest en ziel. Bij terugkomst van deze reis bleef ik iedere dag starten met yoga, als een ontdekkingstocht naar innerlijke levenskracht, zowel op fysiek als mentaal niveau. De discipline bood mij focus en houvast, zorgde voor rust, helderheid en concentratie en de beoefening gaf mij een kracht die ik bij andere vormen van lichaamsbeweging niet eerder had ervaren.


Wie ben jij? Kom erachter met yoga!

Mijn streven is om mensen zichzelf te laten ontdekken en zichzelf te laten zijn. Daarbij stem ik mij af op de unieke kwaliteiten van ieder mens. Hierbij zijn empathie, positiviteit, enthousiasme en rust voor mij essentieel. Mijn nadruk ligt op compassie en liefde voor dat wat er is en dat ruimte geven in plaats van de focus leggen op dat wat er niet is. Als psycholoog kom ik in de praktijk vaak mensen tegen met diep opgeslagen spanningen, blokkades of trauma’s. Die zitten zo vast in hun systeem, dat er vaak niet meer over gepraat kan worden. Ik heb ervaren dat yoga hierin een goede uitkomst kan bieden. Tot de essentie gaan en thuiskomen in authenticiteit, vertrouwen, transparantie en eerlijkheid. Ieders kern naar boven willen halen, weerspiegeld willen zien op een manier die bij het unieke individu past. Kijk in de spiegel en zie jezelf. Zie het leven.

 

Meer weten over Anouk?

 

 

Lesrooster    Yogaplace Academy

Share the love!

Gratis Proefles