Andreas Mitzschke

 

Meer dan tien jaar geleden had ik mijn eerste aanraking met yoga. Sindsdien heb ik op mijn ontdekkingstocht verschillende stijlen bij diverse leraren beoefend. Voor mij betekent de yoga practice vooral een mogelijkheid om naar binnen te kijken, de verbinding met mijzelf te maken en te genezen. Door yoga heb ik de eenheid van lichaam, geest en ziel kunnen ontdekken. Dit wil ik ook graag mijn studenten laten ervaren tijdens mijn lessen: hoe kun je op een veilige manier de mogelijkheden van een Yin Yoga practice ontdekken. Met name de fysieke en mentale dimensie, maar ook de emotionele en energetische facetten, zijn belangrijk in deze yoga practice. 

Sinds 2011 zijn vooral Ashtanga en Yin Yoga deel van mijn eigen yoga practice. In 2016 ben ik gestart met een 100 uur Yin Yoga Docentenopleiding, die ik in 2017 afgerond heb. Ik benader mijn lessen vooral functioneel met focus op het effect van een yoga-houding. Wat je kunt voelen en ervaren is belangrijk en niet hoe de houding eruitziet. Omdat de anatomie van ieder mens uniek is, probeer ik tijdens mijn lessen houdingen toe te passen aan de behoeften en mogelijkheden van het individuele lichaam. Mijn doel, als yogadocent, is dan ook om iedereen de effecten van de yin-houdingen op een veilige manier te laten ervaren. Hierbij maak ik gebruik van hulpmiddelen (kussens, dekens, blokken en riemen), verbale adjustments, observatie, communicatie, geduld en zachtheid.

Ik ervaar yoga als een vorm van meditatie door beweging, die een mogelijkheid biedt om jezelf en je grenzen te leren kennen én te accepteren. Inzicht en acceptatie zijn belangrijk om fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch in balans te blijven. Graag wil ik andere yoga beoefenaars helpen om de enorme kracht, die iedereen in zich heeft, te ontdekken!

 

neem contact op

Gratis Proefles