Tessa Thijssen

 

Certificering: 200HR YP Docentenoppleiding 
Lessen: Introductiecursus/Yoga voor beginners
Locatie: Yogaplace Sittard
Lesdagen: zie lesrooster

 

Mijn verhaal: een verhaal van beweging.
Van kleins af aan ben ik altijd in beweging geweest: of dit nu handballen, tennissen of bomen beklimmen was; Tessa kreeg er geen genoeg van. Op deze momenten voelde ik mezelf zo ongeremd vrij dat de tijd zogezegd “even stilstond”. Maar helaas komt na zonneschijn af en toe ook regen: ik kreeg een schouderblessure en werd gedwongen om te stoppen met handbal. Mijn doel: ik ging op zoek naar een nieuwe passie waarbij ik keek naar wat ik wél nog zou kunnen.

Kennismaking yoga
In 2010 stapte ik voor het eerst een (easyflow/poweryoga) yogales in. In de eerste paar minuten ervaarde ik direct de vrijheid en elegantie in mijn bewegingen terug. Het volledig benutten van elke spier en cel door middel van de houdingen, voelde voor mijn lichaam en geest als een verademing. De combinatie tussen kracht, flexibiliteit en ontspanning was waarvan ik op dat moment merkte waar ik naar zocht. Met een grote glimlach stapte ik na de les de zaal uit en mijn yogapad was begonnen!

Stilstaan om vooruit te komen
In 2015 kreeg ik een complicatie aan mijn knie en onderging een complexe operatie. Een lange herstelperiode thuis volgde, waarbij ik opnieuw moest leren lopen. Na het herstel probeerde ik keer op keer opnieuw om yoga te beoefenen, maar de pijn bleef. Er was nog altijd iets niet in orde in mijn knie. Na lang wachten onderging ik in 2019 weer een tweede operatie. Ik probeerde uiteindelijk weer een poging te wagen om yoga te beoefenen. Wat bleek: ik kon weer een zonnegroet beoefenen zonder pijn! Het duurde vervolgens niet lang voordat ik elke dag weer op mijn mat stond en ik de groei in mijn practice voelde toenemen, maar ook als persoon zijnde.

Yogaplace
Mijn nieuwe doel werd al gauw duidelijk: ik wilde meer verdieping en Yogaplace kwam op een natuurlijke wijze op mijn pad. Ik voelde dat de droom om yogalerares te worden ook steeds meer vorm kreeg en ik besloot om de pre-teacher yoga opleiding en de intensieve (RYT200) Ashtanga based opleiding te volgen. Tijdens deze periode is er bij mij een groter bewustzijn gecreëerd op het gebied van yoga, meditatie en filosofie en hoe ik daarbij met mezelf in verbinding sta. Ik werd ondergedompeld in een spirituele, transformatieve en innerlijke reis waarbij elke cel in mijn lichaam puurheid uitstraalde.

Mijn persoonlijke betekenis van yoga
Yoga staat voor mij als een integratie van de spirituele en materiële wereld door middel van beweging en ademhaling. Het moment waarop de tijd even stilstaat en ruimte is voor vrijheid. Om de connectie met mezelf ervaren in het hier en nu. Om de beste versie van mezelf worden en voor mijn omgeving. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor dit prachtige yogapad!

Mijn missie
Ik wil graag de universele liefde die ik voor yoga voel, delen met mijnmedemens. Hoe past yoga in jouw leven? Let’s find out. Je bent van harte welkom in mijn yogalessen!

Namasté <3

Neem contact op

Share the love!

Gratis Proefles