Nadia Verheggen

 

Certificering: 200HR YP Yin Yoga Docentenopleiding 
Lessen: Yin Yoga
Locatie: Yogaplace Maastricht
Lesdagen: zie lesrooster

 

’Even lekker sporten’ betekende voor mij dat ik fysiek flink uitgedaagd moest worden in hetgeen dat ik deed; of het nu tijdens handbal, fitness, dansen of een bootcamptraining was. Toen ik op mijn 21e een burn-out kreeg, kon ik niet meer zo fanatiek bezig zijn en werd ik gedwongen om eens naar de daadwerkelijke behoeften van mijn lijf te luisteren. Ik schreef mij in voor een cursus mindfulness en  surprise, surprise; yogalessen bij Yogaplace in Maastricht. Elke zaterdagochtend volgde ik trouw een easy flow les bij Yogaplace. Al snel begon ik een ander soort uitdaging te ervaren dan ik gewend was, maar stiekem genoot ik van de nieuwe sensaties. Het begon mij op te vallen dat ik kleine geluksmomentjes begon te creëren tijdens de practice. Een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid groeide in mij. Eindelijk had ik, onbedoeld welliswaar, iets gevonden wat mij op een andere manier dan enkel op fysiek vlak wist te prikkelen. Mijn hoofd werd leger en mijn hart gevulder. Toen het weer beter met mij ging zocht en vond ik verdieping in Ashtanga yoga. 

Waarom Yin yoga?

Eind 2019 zag ik een advertentie van een Yin yoga docentenopleiding in Maastricht voorbij komen. ‘’Yin yoga? Is dat niet die rustige vorm van yoga waarbij je amper iets ervaart?’’ Om te onderzoeken of die aanname wel klopte besloot ik toch om verder te lezen. (spoiler: I was wrong!). In de tekst op de website van Yogaplace stond de zin ‘’In Yin yoga gebruiken we de houdingen om in ons lichaam te komen, i.p.v. ons lichaam om in de houdingen te komen’’. Dit triggerde iets in mij. Ik was eruit: dít is wat ik nodig heb. Dit is wat ik anderen wil meegeven. 

Wat mag je verwachten in mijn les?

Yin yoga gaat voor mij over fysieke en mentale ontspanning, zachtheid, acceptatie en overgave. Acceptatie van wie jij bent en de acceptatie van wat er speelt in je fysieke, mentale en emotionele lichaam. Overgave wil ik jou op een liefdevolle manier laten ervaren tijdens mijn Yin yoga lessen. Ik hoop je te mogen inspireren tijdens de practice door je te laten voelen, waardoor je beter naar je lichaam gaat luisteren. Voel je welkom.

Neem contact op

Share the love!

Gratis Proefles