Margôt Kuiper

Margôt Kuiper

Certificering: Embodied Flow™ Yoga Teacher.
Locatie: Yogaplace Urmond
Lesdagen: Lesrooster

 

Mijn levenspad.
Mijn leven heeft altijd in teken gestaan voor beweging | dans | theater | kunst en het ontdekken vanuit het lichaam. Al op jonge leeftijd volgde ik yoga, tijdens mijn opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Na jaren toegewijde danstraining, discipline en hoge verwachtingen en behalen van mijn Bachelor Dans Uitvoerend heb ik gewerkt als freelance danser. In deze periode werd ik steeds meer aangetrokken door yoga. Toen ik in Kopenhagen woonde ontstond er een diepere behoefte om beweging te benaderen vanuit een holistische kijk. Om de intrinsieke relatie tussen lichaam en geest, die gevoed wordt door ervaringen meer in balans te brengen. 

 

The body is the vehicle for awakening.
In augustus 2015 volgde ik de eerste Embodied Flow™ 200h Basis Yoga Teacher Training in Paros met Tara Judelle en Scott Lyons. Dit was als liefde op het eerste gezicht. Vanuit elke cel voelde ik dat ik echt terecht kwam in verbinding met het lichaam. Een weg die meer bewustwording, helderheid, kracht en alertheid bracht, om in verbinding te staan met alles om ons heen. Dit Intrinsieke besef was ik uit het oog verloren en begon vanuit embodiment zich te vermengen in verschillende diepere lagen en body systemen. Een rivier die zich exploreert en luistert naar elke cel die ontstaat vanuit de oorsprong en voortvloeit vanuit eigen expressie. Die uitgedaagd wordt om elke keer opnieuw aanwezig te zijn in de intieme relatie met het nu.

 

The living art of Yoga™
Mijn taak en missie als Embodied Flow™ teacher is jullie te begeleiden, te inspireren en te mogen helpen verder te navigeren op jullie pad naar embodiment. Ik zie yoga als een kunstvorm, een exploratie vanuit het lichaam. Embodied Flow™ kenmerkt zich door het verweven van verschillende disciplines die zich vormen tot de Living Art of Yoga™. Een voortdurende beweging waar yoga asana, somatische bewegingssystemen, mindfulness, ademhaling, meditatie, tantra filosofie en Authentic Free Movement de kern vormen voor mijn lessen. 

 Afgestudeerd aan de Koninklijke Ballet School van Antwerpen, een Bachelor Uitvoerend Danstheater en Bachelor Dansdocent heb ik jarenlange ervaring met beweging. In 2014 begon ik als docent in Antwerpen waar ik aan verschillende yogastudio's en Kunst Academies heb mogen lesgeven. 

Ik blijf mijn kennis vergroten door het volgen van verdiepende workshops en Opleidingen. Ondertussen heb ik RYT 300h advanced Embodied Flow™ gevolgd om deze zomer te voltooien als RYT 500h.

Daarnaast assisteerde ik mijn docent Tara Judelle, in Göthenburg voor intens Immersions in Embodied Flow™

Afgelopen winter volgde ik Embodied Flow™ - Somatic Movement Therapy Training met Scott Lyons en Myra Avedon. [Advanced Biomechanics and Therapeutics, Somatic psychology, mind body medicine and Holistic coaching]

Tevens ben ik geïnspireerd door meerdere yoga docenten en andere yoga stijlen.

 

-English-

Embody the inner Movement of Flow within the Living Body. 

“My life purpose is strongly calling to share and teach Embodied Flow Yoga so people can reconnect to the intimate relationship of the true self.”

Margôt is an advanced experienced Yoga Facilitator, teaching in Embodied Flow™, Somatic movement awareness and contemporary dance. She is appreciated for her sweet and strong creative style where she weaves you into your own connection and inner movement. She uses themes and repetition to allow her students to move into the foundation of Somatic awareness to nourish body-mind-soul.

Neem contact op

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles