Yoga Gives Back

Yoga voor een goed doel: Yoga Gives Back

Yoga is goed voor ons en veel mensen over de hele wereld ervaren dagelijks hoe heilzaam yoga voor je kan zijn. Maar yoga komt uit India, een land waar veel armoede heerst en vooral vrouwen en kinderen vaak een moeilijk bestaan leiden. Yogaplace vindt het belangrijk om iets terug te geven aan deze mensen in India. Daarom is Yogaplace aangesloten bij de wereldwijde Yoga Gives Back stichting. Deze stichting heeft als doel om de Internationale yogawereld te motiveren kinderen en vrouwen uit India te ondersteunen in een duurzaam bestaan door middel van Yoga Gives Back acties.

 

De missie van Yoga Gives Back is tweeledig: Financiering en Bewustwording

Ten eerste werven we fondsen om vrouwen in India financieel te ondersteunen. Geïnspireerd door de Nobelprijs voor de vrede winnaar Dr. Muhammad Yunis, ondersteunt Yoga Gives Back microkrediet programma's in India, door kleine leningen te geven aan met name vrouwen, die geen toegang hebben tot kapitaal.

Ook ontwikkelden we "Sister Aid" programma's waarbij YGB direct geld investeert in onderwijs, beroepsopleidingen en microkredietprogramma's voor moeders, meisjes en weeskinderen die het moeilijk hebben. Vrouwen zijn de beste armoede bestrijders: het meest effectieve rendement op de investering van ontwikkelingsgeld is een investering in vrouwen. Met €20,- per maand kunnen moeders hun eigen bedrijf beginnen, en kunnen meisjes en weeskinderen naar school.

Daarnaast werken we aan bewustwording door een gebaar te maken naar Yogastudio's en hen te vragen mee te vragen mee te helpen door middel van yogalessen en evenementen voor dit goede doel.

Regelmatig organiseert Yogaplace zelf speciale activiteiten of yogalessen die ten goede komen aan Yoga Gives Back.

 

Voor alle verdere informatie en eventuele donatie: kijk op www.yogagivesback.org

Of doneer meteen op: https://donatenow.networkforgood.org/1442997

Share the love!

Gratis Proefles