Mysore Programma

Ashtanga Yoga Mysore- stijl programma

Surrender to the practice

De specifieke wijze van les geven komt uit de Zuid Indiase plaatsje Mysore waar deze traditie werd onderwezen door Sri. K Pattabhi Jois (19-15-2009). Gedurende een Ashtanga Mysore stijl les heb je de mogelijkheid om te werken aan je eigen serie, Primary/Intermediate Series. Tijdens deze practice onder begeleiding van een ervaren leraar werkt iedereen naar zijn eigen kunnen/behoeften en op zijn of haar eigen tempo. Dit is zoals deze Ashtanga Vinyasa Yoga traditioneel ook bedoeld is. De leraar adviseert, assisteert waar nodig en begeleidt je in de houdingen door non-verbaal en met 'hands-on adjustments' therapeutisch je lichaam en geest te ondersteunen in je proces naar balans. Je leert stap voor stap de vaste volgorde aan houdingen waarbij adem en beweging worden gesynchroniseerd. Traditioneel wordt deze practice zes dagen per week beoefend, met uitzondering van de zaterdag. Het wordt afgeraden om op 'Volle Maan' of 'Nieuwe Maan' dagen te practicen. Op deze dagen vervallen de Mysore stijl lessen dan ook evenals op de officiele jaarlijkse feestdagen. Verder is Yogaplace het gehele jaar open en kun je dagelijks deelnemen aan de lessen op alle vier de locaties, ook op zondag! Onze gekwalicifeerde Ashtanga docent is er dagelijks om je individueel te begeleiden op je yogapad.

Op de locaties waar de les dagelijk wordt aangeboden (m.u.v. zaterdag en bij volle maan of nieuwe maan) kun je alleen deelnemen met het '3 classes a week / unlimited Mysore style Ashtanga yoga classes' abonnement.

Inlooptijd

De inlooptijd om je ‘self-practice’ te starten is, afhankelijk van de locatie, tot 45-60 min vanaf de aanvang van de lestijd zoals vermeld op het lesrooster. 

Maastricht tussen 6.00-7.00u uur | Sittard tussen 17.00-17.45 uur | Urmond tussen 9.00-9.45 uur | Roermond tussen 6.00 - 6.45 uur en 9.00 - 9.45 uur. 

Altijd een goede leraar

Bij Yogaplace doceren altijd docenten met een gedegen opleiding en liefst ook met een authorisatie van het K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute (KPJAYI) de mysore-lessen. We werken meestal een aantal maanden met eenzelfde teacher en na een paar maanden wordt er gewisseld. Op die manier ben je wel altijd verzekerd van een leraar die genoeg ervaring en kennis heeft om jou te begeleiden in je practice, maar krijg je tevens de kans om met verschillende leraren kennis te maken en telkens een andere lesstijl te ervaren. 

Abonnement | Ook ervaren?

In het weekend op zaterdag of zondag of een ander tijdstip door de week, kun je naast je vaste Ashtanga Mysore lessen ook deelnemen aan andere lesvormen, yin-yoga, easyflow yoga meditatie etc,. dit ter aanvulling op je Mysore practice. Deze onbeperkte lessen combinatie valt onder het Mysore unlimited abonnement dat je afsluit als je aan het Mysore programma deelneemt. Je kunt dan ook op alle vier de locaties les nemen. Helaas is het niet mogelijk om met een 1x per week of 2x per week abonnment deel te nemen aan de Mysore stijl lessen.  Informeer naar de mogelijkheden of kijk naar onze tarieven (met uitzondering van Urmond en Roermond).

Goed om te weten over het '3 classes a week / unlimited Mysore style Ashtanga yoga classes' abonnement: 

 • Als je 3x per week naar de Ashtanga Yoga Mysore Style lessen komt, heb je het abonnement al 'eruit'! 
  Je betaalt dan € 8,25 per les: € 0,25 minder dan de lesprijs binnen het '2x in de week'-abonnement.
 • Ashtanga Mysore lessen volg je minimaal 3x per week! 
  Het is een intensieve practice, waarbij je, onder begeleiding van de teacher, een solide practice opbouwt, waardoor effecten merkbaar zijn. Minder dan 3x per week is helaas te weinig om aan een goede practice te kunnen werken. Aan de andere kant: een daily practice is mooi, maar zeker geen vereiste.
 • Jij maakt je eigen Mysore-schema! 
  Kies (minimaal) 3 momenten uit dat je de les wilt volgen. Bijvoorbeeld om de dag, waardoor je de practice-dagen afwisselt met rustdagen. Vaak is een vroege practice mogelijk om 6.00 uur, maar ook de late practice om 17.00 uur. Raadpleeg het online lesrooster voor de tijdstippen op de verschillende locaties.  
 • Er is dagelijks aanbod binnen het Mysore-programma en dan ook altijd een passend moment beschikbaar.
 • Je kunt op alle locaties les nemen! Veel studenten pendelen tussen de locaties. Ook geven de meeste van onze Mysore-teachers op verschillende locaties les, waardoor het mogelijk is om dezelfde teacher op verschillende locaties te zien, al is dit ook zeker geen vereiste.

Meld je aan voor een introductieles! Stap in de wereld die Yoga heet en ervaar Yoga als levensstijl. Echte yoga begint wanneer je van het matje afstapt. 

 

Sri K. Pattabhi Jois

Lees hier meer over Ashtanga Yoga Mysore style (op Ashtanga.com en kpayi.org) van Pathabhi Jois en Sharath Jois.

Meer informatie

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles