Yoga als levensstijl

Leven volgens de yogawaarden

Yoga betekent vereniging. Het is een geïntegreerde oefening van lichaam, geest en ziel. In de vroegere Yoga Sutras definieert Patanjali de vijf Yamas. Dit zijn ‘morele waarden’ die een holistisch perspectief op het leven vormen. We hebben de Yamas: Ahimsa, Satya, Brahmacharya, Asteya en Aparigraha, geïnterpreteerd in deze moderne tijd. Ze vormen de basis van Yogaplace en we hopen dat ze je zullen helpen je practice en in je leven.

                     

       Sri Krishna Pattabhi Jois                                 Tirumalai Krishnamacharya

                26 juli 1915 - † 18 mei 2009                      18 november 1888 - † 28 februari 1989

 

  • Geweldloosheid (Ahimsa)

Geweldloosheid betekent compassie, passie voor iedereen. Voor ons is het een gevoel van overweging dat doordringt in alles wat we doen. Wij beschouwen het leven als waardevol en behandelen alles met zorgzaamheid. We hebben aandacht voor de behoeften van onze studenten en zijn gemotiveerd om je op de best mogelijke manier hierin te voorzien. Liefde en goedheid inspireert ons, simpelweg omdat wij vinden dat dit het belangrijkste is in het leven.

  • Oprechtheid (Satya)

Oprechtheid gaat over authentiek leven. Wij geloven dat yoga begint met eerlijkheid en integriteit. Voor ons is dit niet alleen essentieel om bescheiden en open te zijn, maar ook omdat het vertrouwen creëert. Van hieruit ontstaan waardevolle relaties. Waarachtigheid is wat onze gedachten, woorden en acties met onze klanten harmonieus steunt door de dag heen.

  • Ontspannen creativiteit (Brahmacharya)

Ontspannen creativiteit houdt in spontaniteit en doen waar we van houden. Voor ons is dat het promoten van gezondheid en welzijn door het aanbieden van verschillende yogavormen, gebaseerd op de intelligente Ashtanga Vinyasa Yoga. We zijn toegewijd aan het creëren van een meer balanceerde, gezonde en duurzame levensstijl voor mensen van alle leeftijden en achtergronden.

  • Eenvoud (Asteya)

Eenvoud betekent niet meer nemen dan we nodig hebben en focussen op datgene wat écht belangrijk is. Van de uitmuntendheid in lesgeven tot de kwaliteit van onze voeding, nemen we elk detail in achting. Uiteindelijk willen we dat onze studenten zich geïnspireerd voelen om hier tijd door te brengen, door een ruimte te creëren die zowel eenvoud als elegantie samenvoegt.

  • Vrijgevigheid (Aparigraha)

Vrijgevigheid betekent het jezelf in dienst stellen van anderen en hiermee te geven omwille van het plezier dat geven brengt. Wij geloven dat wij allen van nature vrijgevig zijn en ook al moeten we zo naar binnen keren, we moeten ook naar buiten reiken. Om deze reden hebben wij Yogaplace opgericht voor mensen om samen te komen, elkaars leven te verrijken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken in het creëren van ruimte om te geven.

Wil je meer weten over deze yogawaarden en hoe je ze kunt toepassen in je eigen leven? Kom dan eens binnen, dan praten we erover bij een kop thee.

Share the love!

Welke yogastijl past bij mij?

Beantwoord de drie bovenstaande vragen en ontdek welke yogastijl bij jou past!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles