Mysore practice bij volle en nieuwe maan

 

Waarom kan ik bij nieuwe en volle maan beter geen Mysore practice doen?

Als je Mysore Style Yoga doet volgens de Mysore principes, bouw je je practice langzaam maar zeker uit naar een misschien wel dagelijkse practice. In de ultieme situatie, doe je dan zes dagen per week, m.u.v. zaterdag, meestal op hetzelfde tijdstip, je Mysore yogaroutine. Het gevolg hiervan is dat je – ongeacht het aantal dagen waaruit Mysore ritme bestaat - geleidelijk aan steeds meer afgestemd raakt op je eigen cyclus, de cyclus van de aarde, of liever nog: de beweging van het universum. Hoe meer je oefent, hoe meer verbonden je raakt met de energie die door je lichaam stroomt en ook de energie daarbuiten ervaar je steeds meer. Alles is immers energie en daardoor met elkaar verbonden.

Door je consistente ritme en deze verbondenheid word je ook gevoeliger voor veranderingen in energieën. Dat betekent dat je ook de invloed van de maan gaat ervaren, zoals ook eb en vloed ontstaan door de cyclus van de maan. Bij volle maan is de energie op zijn sterkst, met een naar buiten gerichte, uitbreidende kracht. Bij nieuwe maan daarentegen, is de energie zwakker en meer samentrekkend. Het is verstandig om jezelf niet teveel bloot te stellen aan deze energetische uitersten als je zes dagen per week je practice doet. Hier vind je de actuele maanstand.

Natuurlijk zal er niets extreems met je gebeuren als je besluit om toch bij nieuwe of volle maan je practice te doen. Sri K. Pattabhi Jois, de grondlegger van Mysore yoga, kwam echter uit een familie van astrologen en het respecteren van dagen van volle en nieuwe maan was belangrijk voor hem. Yogaplace handhaaft deze gewoonte, uit respect voor zijn nalatenschap én als manier om gewoon te zijn, voorbij de practice. We zien yoga als een dagelijks ritueel en de manier om onthechting en eenwording te ervaren.

neem contact op

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles