Thaise Yogamassage

Thaise yogamassage: yoga for the lazy

Thaise yogamassage is niet alleen voor mensen die spiritueel in het leven staan en bekend zijn met yoga. Het is ook voor mensen die gewoon bewust willen leven. Bijvoorbeeld voor mensen die veel bezig zijn met hun lichaam, zoals sporters. Maar ook voor mensen die een gezonde levensstijl en een gezond lichaam nastreven. Of voor iedereen die af en toe eens lekker wilt ontspannen. Want de massage heeft niet alleen een ontspannende werking op het lichaam, maar ook op de geest. Waar sportmassages het lijf en de spieren losser maken, zorgt Thaise yogamassage ervoor dat het lichaam meer opent, waardoor je je vrijer, lichter en energieker voelt. Dit gebeurt onder meer middels pressie op energiepunten, rekkingen en strekkingen door de masseur bij de gemasseerde, waardoor energie vrij kan gaan stromen en afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Het effect is zowel ontspannend als vitaliserend.‘Metta’(liefdevolle aanraking), flow, intuïtief, techniek, individuele aandacht, contact maken met het unieke van ieder mens en respect zijn voor mij essentiële uitgangspunten van waaruit ik de Thaise yogamassage geef, zodat iedere massage er één op zichzelf is.

 

Traditionele Thaise Yogamassage 

In een Thaise yogamassage combineer je yoga, massage, acupressuur en meditatie. Binnen jouw eigen grenzen strekt de masseuse je ledematen volgens bepaalde yogaposes en drukt ze op specifieke energiepunten. Doordat jij je heerlijk ontspant, kun je op een dieper niveau spanning loslaten, waardoor blokkades worden opgeheven. Je energie gaat vrij stromen en afvalstoffen verlaten je lichaam. De massage heeft daardoor niet alleen een heerlijk ontspannend, maar ook een krachtig reinigend, vitaliserend en heilzaam effect. Onze masseuse heeft specifieke massage-opleidingen afgerond en beschikt over een diepgaande kennis van yoga, Thaise massage en het menselijk lichaam.

Een behandeling van 30 minuten kost €40,-
Een behandeling van 60 minuten kost €65,-
Een behandeling van 90 minuten kost €85,-

 

Thaise zwangerschapsyoga

Er groeit een kindje in je buik en dat voelt hel speciaal. Je lichaam bereidt zich voor. Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in het lichaam. Hormonen veranderen de spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepler om ruimte te maken voor je kindje en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent of lichamelijke klachten ervaart; zoals pijn in je rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Thaise zwangerschapsmassage helpt om deze klacthen te verminderen.

Thaise zwangerschapsmassage is een zachte massagevorm die helemaal is afgestemd op het zwangere lichaam. Methoden en technieken die in de gewone Thaie yogamassafe heilzaam zijn, kunnen bij een Thaise zwangerschapsmassage een contra-indicatie zijn. Ook zijn er bepaalde periodes binnen de zwangerschap waarop het lichaam met rust wordt gelaten omdat dat een massage al snel te stimulerend kan zijn. De nadruk ligt bij deze massage op rust en ontspanning. Door alle lichamelijk en psychische veranderingen is rust erg belangrijk. Thaise zwangerschapsmassage zorgt voor een heerlijk rustmoment voor jezelf.

Een behandeling van 60 minuten kost €65

 

Thaise Yogatherapie massage

Thaise yogatherapie massage bestaat uit een combinatie van yoga met acupressuur en is qua massagevorm uniek. Bij deze vorm van massage worden je spieren soepel gemaakt, je botten en gewrichten sterker en je zenuwbanen en energiebanen geactiveerd.

Een van de belangrijkse principes binnen de Thaise geneeskunst is de Cirkel van het leven. Deze cirkel staat symbool voor de manier waarop tegen gezondheid, lichaam en ziektes wordt aangekeken. De cirkel bestaat uit drie delen: lichaam, geest en spiritualiteit. Deze hebben direct invloed op elkaar. Gezondheid bestaat volgens deze leer uit het in balans zijn van alle drie de delen. Thaise yogatherapie massage werkt ook op al deze drie lagen door.

In het westen kunnen veel mensen baat hebben bij deze massagevorm: veel typisch Westerse klachten kunnen onder invloed van stress en/of gebrek aan lichaamsbeweging en lichaamsbewustzijn ontstaan, kun je ermee verminderen en voorkomen.

Een behandeling van 60 minuten kost €65

 

Masseur: Monique Vermeulen

Als yogalerares (vinyasa flow yoga en poweryoga) en danser (flamenco, buikdansen, salsa) ben ik altijd gefascineerd geweest door manier waarop het lichaam functioneert en beweegt. Van daaruit ben ik mij gaan verdiepen in Thaise yogamassage. En in de relatie tussen lichaam en geest.

Ben jij toe aan een bijzondere Thaise Yogamassage?

Maak een afspraak

Share the love!

Gratis Proefles