Ashtanga Yoga Mysore Style

Ashtanga Yoga Mysore Style, privé les in groepsverband. Meer verdieping in je yogabeoefening.

 

Mysore is de bakermat van Ashtanga Yoga, de plaats in India waar het allemaal begon met Sri K. Pattabhi Jois. Ashtanga Yoga Mysore Style Yoga is een lesstijl binnen de Ashtanga Yogavorm, een energie- en warmte-opwekkende practice die ideaal is om je dag mee te beginnen. De practice brengt je lichaam en systeem op gang en zorgt voor een heldere, kalme geest en een rustige, weloverwogen dag. Je hebt je eigen ‘practice’, een persoonlijke combinatie van oefeningen uit de Mysore series. Voor het optimale effect, oefen je je practice elke dag (minimaal drie keer per week), behalve op zaterdag en bij nieuwe en volle maan. 

*Bij Yogaplace Maastricht is er op alle werkdagen dagelijks tussen 6.00-9.00u de mogelijkheid deze les te volgen. Op zondagochtend tussen 8.30-10.45u.  Ashtanga Yoga in de ochtend als begin van je dag brengt helderheid, kracht, een frisse blik, ontspannenheid voor de rest van de dag. 
*Bij Yogaplace Sittard is er op alle werkdagen dagelijks tussen 17.00 en 18.45 de mogelijkheid deze les te volgen.
*Bij Yogaplace Urmond kun je elke maandag-, donderdag- en vrijdagochtend van 9.00 - 10.45 uur deze les volgen. 
*Bij Cens by Yogaplace in Roermond/Herten is er op woendag ochtend tussen 9.00-10.45 en op donderdag van 6.00-9.00u de mogelijkheid deze les te volgen.

Op alle locaties kun je deelnemen met een '2 classes a week' en een unlimited/onbeperkt abonnement'.

Inlooptijd

De inlooptijd om je ‘self-practice’ te starten is, afhankelijk van de locatie, tot 45-90 min vanaf de aanvang van de lestijd zoals vermeld op het lesrooster.

Maastricht tussen 6.00-7.30 uur | Sittard tussen 17.00-17.45 uur | Urmond tussen 9.00-9.45 uur | Roermond tussen 6.00 - 6.45 uur en 9.00 - 9.45 uur. 

Ashtanga Yoga Mysore Style is privé yogales in een groep

Mysore Yoga Mysore Style is geweldig om meer verdieping te krijgen in je yogabeoefening. Je oefent je individuele routine in een gemengde groep van beginners en gevorderden. Je yogadocent loopt rond en begeleidt en corrigeert je waar nodig in je houdingen. Zo leer je elke dag iets nieuws en verdiep je je practice steeds verder. Wanneer je genoeg kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie hebt ontwikkeld, krijg je een nieuwe yogahouding aangereikt. Het is als het ware privéles in een groeps-setting. Er zijn ook zogenaamde ‘led-classes’: geleide lessen waarin je samen met de hele klas gelijktijdig oefeningen doet en je yogadocent de oefeningen en het ritme aangeeft. De groepsenergie geeft aan deze lessen een extra dimensie.

Met Ashtanga Yoga Mysore Style yoga raak je nooit uitgeleerd

Je Mysore Style practice bestaat uit een vaste set van houdingen, die je in een vaste volgorde doet, waarbij je ademhaling en beweging samenbrengt. Elke houding bereidt je lichamelijk en geestelijk voor op de volgende houding. De reeks poses die je doet, is zorgvuldig afgestemd op jouw niveau. Dat maakt dat je perfect kunt starten met Ahtanga Yoga Mysore Style zonder dat je de Ashtanga-reeks uit je hoofd kent. Iedereen kan dus meedoen, ook als je geen yoga-ervaring hebt. Tegelijkertijd is Ashtanga Yoga Mysore Style uitdagend. Er zijn namelijk maar liefst zes verschillende series, al zijn er maar enkele mensen ter wereld die ze alle zes beheersen. Bij Yogaplace kun je de Primary Series en Intermediate Series beoefenen. Voor de Advanced Series nodigen we regelmatig gastdocenten uit het buitenland uit.

Altijd een goede leraar

Bij Yogaplace doceren altijd docenten met een gedegen opleiding en liefst ook met een authorisatie van het K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute (KPJAYI) de mysore-lessen. We werken meestal een aantal maanden met eenzelfde teacher en na een paar maanden wordt er gewisseld. Op die manier ben je wel altijd verzekerd van een leraar die genoeg ervaring en kennis heeft om jou te begeleiden in je practice, maar krijg je tevens de kans om met verschillende leraren kennis te maken en telkens een andere lesstijl te ervaren. Het wisselen van leraar laat je ook het yoga-aspect ervaren van flexibliteit en het leren van accepteren wat is. We vinden dit een belangrijk onderdeel dat je niet alleen op je mat meemaakt, maar ook in het dagelijks leven. 

Geschikt voor iedereen

Ashtanga Yoga Mysore Style is geschikt voor iedereen. Voor beginner en gevorderde, jong en oud, met een goede of juist een slechte conditie, met of zonder lichamelijke beperkingen of blessures. Als beginner leer je eerst de zonnegroeten (een reeks klassieke yogahoudingen waarbij je achtereenvolgend voorover en achterover buigt). Ook maak je kennis met je eigen ademhaling. Houding voor houding leer je de staande houdingen van de vaste serie (Primary Series). Daarbij leer je ook de ademtechniek die bij elke yogapose past. Beheers je de basisyogaposes (foundation postures) en de ademhaling, dan smelten alle poses aaneen tot één vloeiende beweging, die je fysiek, mentaal en emotioneel sterk en flexibel maakt. 

Mysore Practice voor beginners

De Ashtanga Yoga Mysore Style voor beginners: een unieke kans om kennis te maken met de traditionele self-practice stijl. Deze les wordt op verschillende Yogaplace-locaties aangeboden.

Sittard:        maandag 19.00 uur, docent: Chantal Leenders
Maastricht:   dinsdag 19.00 uur, docent: Eloisa Fernandez Iskandar
Urmond:      woensdag 19.00 uur, docent: Wendy Kramer

niveau: beginners

Spreekt Ashtanga Yoga Mysore Style je aan? Maak dan een afspraak voor een proefles, of meld je direct aan.

 

-----

Mysore cadeau
In 2019 bieden we alle studenten met een Yogaplace-abonnement, die nog geen Ashtanga Yoga Mysore Style abonnement gehad hebben, onbeperkte toegang tot de Ashtanga Yoga Mysore Style lessen! Bij elke abonnementsvorm kun je tijdelijk, gedurende 2 maanden, gebruik maken van de gelegenheid de yoga-practice 1:1 aan te leren. Deze lessen kun je naast de gewenste led-class volgen en afwisselend bezoeken.

Hoe werkt zo'n eerste les
Als je in de shala (yogazaal) binnenkomt, rol je jouw mat uit en ga je hier op een meditatiekussen zitten. De docent zal naar je toe komen en de eerste houdingen uitleggen. Je werkt op jouw eigen tempo. Het is een soort privé-les in een groepssetting. Dit in tegenstelling tot de groepslessen, waarbij de gehele groep gelijktijdig beweegt op hetzelfde tempo: de Led-classes.

GRATIS onbeperkte toegang!
Om de yoga-practice 1:1 aan te leren, biedt Yogaplace, gedurende 2 maanden, onbeperkte toegang tot de Ashtanga Yoga Mysore Style lessen! Deze lessen kun je naast de gewenste led-class volgen en afgewisseld bezoeken.

Hoe meld ik mij aan?
Bij inschrijving, maak je direct een afspraak voor een instructieles, waarbij je de basishoudingen van de Ashtanga Yoga Mysore Style aangeleerd worden.

Voorwaarden: https://www.yogaplace.nl/voorwaarden-mysore-actie-2019

 

 

 

 

Doe eens mee aan een introductie- of beginnersles om deze heel persoonlijke les te ervaren! 


Goed om te weten:

  • Als je 3x per week naar de lessen komt, heb je het bedrag voor het 'unlimited abonnement' er al uit.
    Je betaalt dan € 7 les: € 1,75 minder dan de lesprijs binnen het '2x in de week'-abonnement.
  • Ashtanga Yoga Mysore Style lessen volg je minimaal 2x per week.
    Het is een therapeutische en dynamische practice, waarbij je, onder begeleiding van de teacher, een solide practice opbouwt, waardoor effecten merkbaar zijn.
  • Jij maakt je eigen schema.
    Kies (minimaal) 2 momenten uit dat je de les wilt volgen. Bijvoorbeeld om de dag, waardoor je de practice-dagen afwisselt met rustdagen. Vaak is een vroege practice mogelijk om 6.00 uur, maar ook de late practice om 17.00 uur. Raadpleeg het online lesrooster voor de tijdstippen op de verschillende locaties. Er is dagelijks aanbod binnen het Mysore-programma en dan ook altijd een passend moment beschikbaar.
  • Je kunt op alle locaties les nemen! Veel studenten pendelen tussen de locaties. Ook geven de meeste van onze docenten op verschillende locaties les, waardoor het mogelijk is om dezelfde teacher op verschillende locaties te zien, al is dit ook zeker geen vereiste.

Meld je aan voor een introductieles! Stap in de wereld die Yoga heet en ervaar Yoga als levensstijl. Echte yoga begint wanneer je van het matje afstapt. 

 

Als je lid bent van Yogaplace, kun je genieten van yoga zo vaak als je wilt verspreidt over vijf locaties. Dagelijks, een keer per week of flexibel. Bij Yogaplace kun je je lessen als credits inzetten gedurende twee maanden op jouw gewenste dag en tijd. 

Kies ONLINE het abonnement of een passende classcard voor een bepaalde periode zonder abonnementsverplichting, die bij jou past! "

Ik wil een proefles    Ik meld mij aan voor de lessen

Share the love!

Gratis Proefles