Mysore Style Yoga - All levels

Ashtanga Mysore Style, privé les in groepsverband. Meer verdieping in je yogabeoefening.

 

Mysore is de bakermat van Ashtanga Yoga, de plaats in India waar het allemaal begon met Sri K. Pattabhi Jois. Ashtanga Mysore Style Yoga is een lesstijl binnen de Ashtanga Yogavorm, een energie- en warmte-opwekkende practice die ideaal is om je dag mee te beginnen. De practice brengt je lichaam en systeem op gang en zorgt voor een heldere, kalme geest en een rustige, weloverwogen dag. Je hebt je eigen ‘practice’, een persoonlijke combinatie van oefeningen uit de Mysore series. Voor het optimale effect, oefen je je practice elke dag (minimaal drie keer per week), behalve op zaterdag en bij nieuwe en volle maan. 

*Bij Yogaplace Maastricht is er op alle werkdagen dagelijks tussen 6.00-9.00u de mogelijkheid deze les te volgen. Op zondagochtend tussen 8.30-10.45u.  Ashtanga Yoga in de ochtend als begin van je dag brengt helderheid, kracht, een frisse blik, ontspannenheid voor de rest van de dag. 
*Bij Yogaplace Sittard is er op alle werkdagen dagelijks tussen 17.00 en 18.45 de mogelijkheid deze les te volgen.
*Bij Yogaplace Urmond kun je elke maandag-, donderdag- en vrijdagochtend van 9.00 - 10.45 uur deze les volgen. 
*Bij Cens by Yogaplace in Roermond/Herten is er op woendag ochtend tussen 9.00-10.45 en op donderdag van 6.00-9.00u de mogelijkheid deze les te volgen.

Op de locaties waar de les 5-6 dagen wordt aangeboden kun je alleen deelnemen met de Mysore unlimited abonnement. De overige locaties zal dit vanaf januari 2019 ook gelden.

Inlooptijd

De inlooptijd om je ‘self-practice’ te starten is, afhankelijk van de locatie, tot 45-90 min vanaf de aanvang van de lestijd zoals vermeld op het lesrooster.

Maastricht tussen 6.00-7.30u uur | Sittard tussen 17.00-17.45 uur | Urmond tussen 9.00-9.45 uur | Roermond tussen 6.00 - 6.45 uur en 9.00 - 9.45 uur. 

Ashtanga Mysore Style is privé yogales in een groep

Mysore Style Yoga is geweldig om meer verdieping te krijgen in je yogabeoefening. Je oefent je individuele routine in een gemengde groep van beginners en gevorderden. Je yogadocent loopt rond en begeleidt en corrigeert je waar nodig in je houdingen. Zo leer je elke dag iets nieuws en verdiep je je practice steeds verder. Wanneer je genoeg kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie hebt ontwikkeld, krijg je een nieuwe yogahouding aangereikt. Het is als het ware privéles in een groeps-setting. Er zijn ook zogenaamde ‘led-classes’: geleide lessen waarin je samen met de hele klas gelijktijdig oefeningen doet en je yogadocent de oefeningen en het ritme aangeeft. De groepsenergie geeft aan deze lessen een extra dimensie.

Met Ashtanga Mysore Style yoga raak je nooit uitgeleerd

Je Mysore Style practice bestaat uit een vaste set van houdingen, die je in een vaste volgorde doet, waarbij je ademhaling en beweging samenbrengt. Elke houding bereidt je lichamelijk en geestelijk voor op de volgende houding. De reeks poses die je doet, is zorgvuldig afgestemd op jouw niveau. Dat maakt dat je perfect kunt starten met Mysore Style Yoga zonder dat je de Ashtanga-reeks uit je hoofd kent. Iedereen kan dus meedoen, ook als je geen yoga-ervaring hebt. Tegelijkertijd is Mysore Style Yoga uitdagend. Er zijn namelijk maar liefst zes verschillende series, al zijn er maar enkele mensen ter wereld die ze alle zes beheersen. Bij Yogaplace kun je de Primary Series en Intermediate Series beoefenen. Voor de Advanced Series nodigen we regelmatig gastdocenten uit het buitenland uit.

Altijd een goede leraar

Bij Yogaplace doceren altijd docenten met een gedegen opleiding en liefst ook met een authorisatie van het K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute (KPJAYI) de mysore-lessen. We werken meestal een aantal maanden met eenzelfde teacher en na een paar maanden wordt er gewisseld. Op die manier ben je wel altijd verzekerd van een leraar die genoeg ervaring en kennis heeft om jou te begeleiden in je practice, maar krijg je tevens de kans om met verschillende leraren kennis te maken en telkens een andere lesstijl te ervaren. Het wisselen van leraar laat je ook het yoga-aspect ervaren van flexibliteit en het leren van accepteren wat is. We vinden dit een belangrijk onderdeel dat je niet alleen op je mat meemaakt, maar ook in het dagelijks leven. 

Geschikt voor iedereen

Mysore Style Yoga is geschikt voor iedereen. Voor beginner en gevorderde, jong en oud, met een goede of juist een slechte conditie, met of zonder lichamelijke beperkingen of blessures. Als beginner leer je eerst de zonnegroeten (een reeks klassieke yogahoudingen waarbij je achtereenvolgend voorover en achterover buigt). Ook maak je kennis met je eigen ademhaling. Houding voor houding leer je de staande houdingen van de vaste serie (Primary Series). Daarbij leer je ook de ademtechniek die bij elke yogapose past. Beheers je de basisyogaposes (foundation postures) en de ademhaling, dan smelten alle poses aaneen tot één vloeiende beweging, die je fysiek, mentaal en emotioneel sterk en flexibel maakt.

Mysore Practice voor beginners

Vanaf maart start in Maastricht de Mysore Practice voor beginners: een unieke kans om kennis te maken met de traditionele self-practice stijl. Uiteraard met de persoonlijke begeleiding van Eloisa Fernandez Iskandar!

Dinsdag 11.00 - 12.15 uur (vanaf 13 maart)

Vrijdag 17.30 - 18.45 uur (vanaf 9 maart)

Locatie: Maastricht

 

Spreekt Ashtanga Mysore Style Yoga je aan? Maak dan een afspraak voor een proefles, of meld je direct aan.

Alles op een rijtje

Naam

Ashtanga Yoga Mysore style - all levels

Locatie Yogaplace Maastricht en Sittard
Prijs Abonnement
Lesduur

Lesduur: 60 min tot 120 min ( ervaring bepaalt practice duur) 

Frequentie

 

Elke dag, behalve op zaterdag en bij nieuwe en volle maan
Niveau Beginners en gevorderden
lesdagen Maandag t/m vrijdag en zondag
Yogadocent zie rooster
Ideaal voor jou als Als je wilt kennismaken met yoga of als je je in je eigen practice wil verdiepen. geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Doel

Verder verfijnen van een dagelijkse, persoonlijke practice die je je met zelfkennis, discipline, liefde en geduld eigen maakt en je een opstap geeft om te leven naar wat echt belangrijk voor jou is.

Doe een mee aan een proefles om deze heel persoonlijke les te ervaren! 

Ik wil een proefles    Ik meld mij aan voor de lessen

Share the love!

Gratis Proefles