Mindfulness en meditatie

Met mindfulness & meditatie ontwikkel je jezelf van binnenuit

Mediteren is het ontdekken van de stilte in alle drukte. Door je aandacht naar binnen te richten en vervolgens los te laten, ontstaat er ruimte. De ervaring van mediteren is voor iedereen anders en heel persoonlijk, maar is over het algemeen heel verkwikkend. Na verloop van tijd kun je bijvoorbeeld nieuwe kanten in jezelf en anderen ontdekken, wordt je intuïtie sterker, ga je dingen in je leven helderder zien (soms zelf letterlijk!), wordt het gemakkelijker om de juiste prioriteiten te stellen, of ervaar je hoe het geluk in jezelf naar buiten begint uit te stralen. In deze les mindfulness en mediatie bij Yogaplace krijg je practische tools aangekrijkt om jezelf te ont-wikkelen. Om bewustzijn naar lichaam en geest te brengen vanuit stilte en vertraging. 

Ervaar de stilte tussen je gedachte
Er zijn honderden verschillende technieken. De rode draad is echter altijd hetzelfde. Je aandacht richten op iets wat op dit moment daadwerkelijk aanwezig is. Dat kan door bijvoorbeeld te focussen op specifieke delen in het lichaam, je ademhaling of je omgeving. De innerlijke reis die je maakt brengt je in contact met de essentie van jezelf. Door middel van het observeren van gedachten, gevoelens en emoties leer je jezelf een waarnemende en neutrale positie te geven. Je creert als het ware een oog in een orkaan. Een plek waar het altijd kalm en rustig is. Je wordt niet meegezogen in de orkaan van je mind. Vanuit deze basis ontvouwd het pad zich vanzelf, als het afpellen van een ui, laag voor laag. Tot niets anders dan de kern van jou bestaan overblijft. 

Practisch toepasbaar
Dat je kunt mediteren op een kussen betekend nog niet direct dat je ook de vruchten in de rest van je dagelijkse leven merkt. Het belang van de praktische toepasbaarheid van mindfullnes en meditatie technieken wordt dan ook altijd meegenomen. Wat kun je hier nu mee als basis van je leven? Door er op deze manier naar te kijken wordt meditatie niet iets wat je doet, maar een staat van zijn.


Het versterkende effect van samen mediteren in een groep
Mediteren kun je altijd en overal. De groepsenergie maakt van samen mediteren een bijzondere ervaring. Je merkt dit doordat je dieper kunt gaan en je beter kunt concentreren. Vanuit je innerlijke ontspanning vind je de kracht en balans die je nodig hebt in een actief leven. Je ervaart een diepe rust, niet alleen in bewegingloosheid, maar ook tijdens actie.

Alles op een rijtje

Naam

Mindfulness en Meditatie – all levels

Locatie

Yogaplace Maastricht 

Lesduur  

1 uur en 15 minuten 

Prijs

Abonnement

Frequentie

Wekelijks

Niveau

All levels (beginners en gevorderden).

Lesdagen

Zie lesrooster.

Yogadocent

Zie lesrooster.

Ik wil een proefles

Share the love!

Gratis Proefles