Meditatie

Met meditatie ontwikkel je jezelf van binnenuit

Mediteren is het ontdekken van de stilte in alle drukte. Door je aandacht naar binnen te richten en vervolgens los te laten, ontstaat er ruimte. De ervaring van mediteren is voor iedereen anders en heel persoonlijk, maar is over het algemeen heel verkwikkend. Na verloop van tijd kun je bijvoorbeeld nieuwe kanten in jezelf en anderen ontdekken, wordt je intuïtie sterker, ga je dingen in je leven helderder zien (soms zelf letterlijk!), wordt het gemakkelijker om de juiste prioriteiten te stellen, of ervaar je hoe het geluk in jezelf naar buiten begint uit te stralen. Bij Yogaplace is meditatie een vast onderdeel van elke yogales. Daarnaast kun je ook aparte meditatielessen en meditatieworkshops volgen. Geschikt voor jou als beginner en gevorderde.

Ervaar de stilte tussen je gedachten met mediteren
Hoe gaat mediteren in zijn werk? Er zijn honderden verschillende technieken. Bij geleide meditatie gebruik je je aandacht. Je mediteert bijvoorbeeld op muziek, gebruikt visualisaties, of luistert naar de stem van de yogadocent. Bij ongeleide meditatie laat je de aandacht juist lost en ervaar je wat er binnenin je beweegt. Vanuit een actieve zithouding, bewuste ademhaling en focus op wat er in je lijf gebeurt, gaan we verder met het zoeken naar de stilte tussen je gedachten. Zo kom je bij de antwoorden die in je innerlijk altijd aanwezig zijn.

Het versterkende effect van samen mediteren in een groep
Mediteren kun je altijd en overal. De groepsenergie maakt van samen mediteren een bijzondere ervaring. Je merkt dit doordat je dieper kunt gaan en je beter kunt concentreren. Vanuit je innerlijke ontspanning vind je de kracht en balans die je nodig hebt in een actief leven. Je ervaart een diepe rust, niet alleen in bewegingloosheid, maar ook tijdens actie.

Samen mediteren voor ons allemaal
Als mensen samen stil zijn, heeft dit een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn er minder verkeersongevallen. Dat effect wordt al bereikt als 1% van de bevolking regelmatig mediteert. Voor een betere wereld hoef je dus niet de straat op! Je bent effectiever als je samen stil bent.

Stadsverlichting
Stadsverlichting is een initiatief van Kris en Tijn Touber, om in de samenleving een huiskamercultuur van verlichting en saamhorigheid stimuleren, als tegenwicht in een tijd van individualisme en verharding. Stadsverlichting wil een oase bieden waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.
Bij Yogaplace Maastricht kun je één keer per twee maanden mediteren samen met andere deelnemers van Stadsverlichting.

Wil jij leren mediteren? Mediteer je zelf al, maar vind je het fijn om in groepsverband te mediteren? Dan vind je bij Yogaplace alles wat je zoekt. Meld je aan voor een proefles, een workshop, kom naar de wekelijkse lessen, of doe mee aan Stadsverlichting.

Alles op een rijtje

Naam

Meditatie – all levels

Locatie

Yogaplace Maastricht en Yogaplace Sittard (Stadsverlichting enkel in Maastricht)

Lesduur  

1 uur en 15 minuten (Stadsverlichting 1 uur)

Prijs

Abonnement

Frequentie

Wekelijks (Stadsverlichting tweemaandelijks)

Niveau

All levels (beginners en gevorderden).

Lesdagen

Zie lesrooster.

Yogadocent

Zie lesrooster.

Ik wil een proefles    Bekijk workshop meditatie

Share the love!

Gratis Proefles