Dynamic Flow

Dynamic Flow Vinyasa based Yoga: dans van beweging naar beweging

Deze dynamische vinyasa les is een manier van yoga in flow; als een dans. Hierdoor ontstaat meditatie in beweging. Belangrijk in deze yogavorm is het concept ‘To place in a special way’. De houdingen volgen elkaar op in een vloeiende reeks met het doel het lichaam stap voor stap voor te bereiden op de belangrijkste asana (yogahouding) die de leraar heeft gekozen voor de les, de zogenoemde ‘peakpose’. Daarmee is de invulling van elke les anders. 

Een yogastijl die constant verandert
De kern van deze yogastijl is dat alles veranderd. Lichaam, ademhaling en geest staan continu met elkaar in beweging. Bewust ervaren hoe alles verandert tijdens de practice. De yogahoudingen (asana’s) gaan via verbindende bewegingen (vinyasa's) dynamisch in elkaar over op een krachtige in- en een uitademing.

Mindful blijven ook als het fysiek uitdagend wordt
De lessen zijn wisselend intensief en uitdagend. Hierdoor verbeter je je concentratievermogen en leer je om ook mindfull te blijven als het (fysiek) uitdagend wordt. Kennis en ervaring die je direct in je dagelijkse leven kunt meenemen en toepassen. Je yogamat wordt daarmee een plek om jezelf te observeren en daar lessen uit te trekken. Dit werkt meditatief en vraagt de overgave van je om aanwezig te blijven in het moment. Direct na de eerste les voel je je al sterker en kom je op een dieper niveau in contact met je lichaam. Je bouwt aan zelfbewustwording, gezondheid, kracht (zowel fysiek als mentaal) en ervaart meer evenwicht. Kortom: de perfecte ingrediënten voor een gelukkiger leven! 

Dynamic yoga kent geen vaste serie, maar wel een vaste structuur. De docent kiest een peakpose of thema en bouwt hier omheen een creatieve sequence. Elke les heeft dus een andere invulling van asana’s. Het is geen improvisatie, maar wordt zorgvuldig voorbereid op basis van techniek en anatomie. Muziek wordt op een functionele manier gebruikt om de practice te ondersteunen.

Is Dynamic flow yoga iets voor jou? Doe dan mee aan een proefles of meld je direct aan!

Als je lid bent van Yogaplace, kun je genieten van yoga in onze studio's én online. Dagelijks, een keer per week of flexibel. Bij Yogaplace kun je je lessen als credits inzetten gedurende twee maanden op jouw gewenste dag en tijd. 

Kies ONLINE het abonnement of een passende classcard voor een bepaalde periode zonder abonnementsverplichting, die bij jou past! "

Ik wil een proefles    Ik meld mij aan voor de lessen

Share the love!

Gratis Proefles