Yoga beginnerscursus

Gun jezelf een yoga-kickstart

Heb je altijd al eens willen kennismaken met yoga? Ben je er even uit geweest en wil je je er weer eens in onderdompelen? Of ben je nieuwsgierig naar Ashtanga Yoga? Meld je dan aan voor de 8-weekse Beginnerscursus Yoga. Deze cursus is geschikt voor beginners én voor gevorderden! Als onderdeel van deze cursus kun je na afloop van de acht weken inschrijven zonder inschrijfkosten.

De perfecte basis voor je yoga practice
In deze cursus krijg je de basis van onze dynamische Ashtanga yogalessen goed aangeleerd. Je zult ook kennis maken met Yin Yoga en Easy Flow yoga om zo de verschillende lesvormen die we bij Yogaplace aanbieden te ervaren. Na afloop van de acht weken, kun je dus soepel doorstromen naar onze reguliere lessen. Tijdens acht lessen, verdeeld over acht weken, maak je kennis met de beginselen van Ashtanga Yoga. Bij Ashtanga Yoga combineer je dynamische bewegingen met een uitgekiende ademhaling, die zorgt voor een diepe inwendige reiniging en opwarming van je systeem. Deze vorm van yoga heeft een sterke invloed op je fysieke, mentale, emotionele en spirituele ontwikkeling. Je leert je eigen grenzen kennen en respecteren, waardoor Ashtanga Yoga door iedereen beoefend kan worden. Meer nog dan een zestal series van vaste oefeningen (waarop je een leven lang kunt studeren), is Ashtanga Yoga een levensstijl. In deze cursus ervaar je al heel snel de impact ervan op jouw persoon.

Je leert het volgende in deze cursus:

  • Zonnegroeten
  • Ujjay ademhaling
  • Bandha's & dristi
  • Vinyasa
  • Flow

Ontdek je innerlijke kracht door yoga-ademhaling en -beweging
Vergeleken met het Yoga Basisweekend, ga je in de Yoga Beginnerscursus dieper op de zaken in. Je leert hierdoor nog beter je mogelijkheden kennen op fysiek, mentaal en emotioneel en subtieler niveau. Het ontwikkelen van ademtechniek, meditatie, concentratie, flexibiliteit, kracht en ontspanning en rust staat voorop in deze praktische cursus. Tegelijkertijd leer je door praktische bewustwordingsoefeningen je innerlijke kracht ervaren en wat jij belangrijk vindt in jouw leven.

Dit brengt de cursus je:

  • Je leert je eigen mogelijkheden kennen op fysiek, mentaal en emotioneel en subtieler niveau.
  • Je maakt kennis met ademtechnieken en meditatie.
  • Je ontwikkelt geleidelijk aan je concentratie, flexibiliteit, kracht, ontspanning en rust, óók als deze nu nog niet bij jou lijken te passen.
  • Door praktische bewustwordingsoefeningen ervaar je je innerlijke kracht en ontdek je wat jij belangrijk vindt in jouw leven.

Kortom, na afloop van deze acht weken heb je een goede eerste stap gemaakt naar het met zelfkennis, discipline, liefde en geduld ontwikkelen van je dagelijkse persoonlijke yoga practice, die je een opstap geeft om je leven te vullen met wat echt belangrijk voor jou is.

Docent : Monique Vervalle (Maastricht), Marjolein Selis (Sittard) & Cindy van de Venne (Urmond) 
Locatie : Yogaplace Maastricht,  Yogaplace Sittard en Yogaplace Urmond
Zelf meenemen : gemakkelijke kleding, handdoek, dekentje om warm te blijven tijdens de ontspanningsoefening.

Besluit je om na afloop van de cursus lid te worden van Yogaplace, dan betaal je geen inschrijfkosten (normaal eenmalig €25,-)

“Het respecteren van de grenzen van mijn lichaam was voor mij een leerproces, zeker in het begin. Voor een prestatiegerichte persoon is dat niet altijd even gemakkelijk!”

- Esther

 

Wanneer er geen nieuwe datum gepland staat in onze agenda neem contact op via info@yogplace.nl zodat wij u graag laten weten wanneer deze inspirerende workshop weer gegeven wordt!

Bekijk agenda

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles