Yin Yoga & Yoga Nidra workshop

Kom geheel tot rust tijdens deze workshop

Yin Yoga:

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam. Bindweefsel wordt gestimuleerd eerder dan de spieren en worden je gewrichten beweeglijker en actiever. Yin Yoga heeft een relatief rustig karakter waarbij je juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het 'zijn' in het moment, in je lichaam, de ruimte en je gevoel. De effecten van Yin yoga komen het beste tot uiting wanneer het wordt beoefend in de avond.

Yin en yang zijn met elkaar verbonden. Yang zijn bijvoorbeeld de dynamische yogavormen zoals Power yoga en Ashtanga yoga. Door beide vormen te combineren ervaar je de complete werking van de asana's. Het effect van Yin yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam.

De workshop is gebaseerd op de uitgangspunten van Insight Yoga van Sarah Powers. Hierin komen de meridiaan paren aan bod. Er zal er dieper ingegaan worden op een meridiaan-paar (yin en yang orgaan) en uitleg over waar de meridiaan loopt, wat manifestaties zijn van verstoorde energie - gezonde expressie hiervan.

De meridiaan paren zijn:

1. nieren - urineblaas
2. lever - galblaas
3. milt - maag
4. longen - dikke darm
5. hart - dunne darm
6. drievoudige verwarmer - hart


Yoga Nidra:

Diep ontspannen, stress en angst verminderen en overwinnen, rustiger slapen en spiritueel groeien door middel van deze zeer oude practise, Yoga Nidra genoemd. Het is het proces van ontspanning 'shavasana' en meditatie. Een
mooie aanvulling en afsluiting na het Yin Yoga gedeelte. We doorlopen en ervaren alle basisstappen van Yoga Nidra volledig, waaronder gewaarwording, ademhaling, energie, gevoelens, emoties, gedachten, wensen en geluk. Een diepe, heldere practise, terug naar het begin van wie je eigenlijk bent en hoe de wereld echt in elkaar zit.

Docent : Rachel Ritzen (Yin Yoga) & Monique Voncken (Yoga Nidra)
Locatie : Yogaplace Maastricht
Zelf meenemen : gemakkelijke kleding, handdoek en een dekentje om warm te blijven tijdens de ontspanningsoefening.

 

Wanneer er geen nieuwe datum gepland staat in onze agenda neem contact op via info@yogplace.nl zodat wij u graag laten weten wanneer deze inspirerende workshop weer gegeven wordt!

Bekijk agenda    Boek nu

Share the love!

Gratis Proefles