Stadsverlichting

Voel je thuis in de stad: mediteren in groepsverband

Wil jij leren mediteren? Of wil je liever in groepsverband mediteren? Sluit je dan aan bij Stadsverlichting. Elke tweede zondag van de maand organiseert Yogaplace Stadsverlichting. Stadsverlichting is een initiatief van Kris en Tijn Touber om in de samenleving een huiskamercultuur van verlichting en saamhorigheid stimuleren, als tegenwicht in een tijd van individualisme en verharding. Stadsverlichting wil een oase bieden waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving. Om dit mogelijk te maken, stellen mensen hun huiskamers open voor meditatie. Manon Simonis van Yogaplace stelt hiervoor graag de shala in Yogaplace Maastricht hiervoor ter beschikking. 

Met mediteren draag je bij aan een prettige samenleving
Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de eerste hulp en zijn er minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. Je bent welkom voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat je je weer thuis kunt voelen – bij jezelf, met anderen en in je leefomgeving. 

We komen in stilte een uur bij elkaar. Iedereen kan op zijn eigen manier een uur mediteren. Na afloop schenken we een kopje thee. 

Deelname aan deze avond is gratis, ook voor niet-leden. Reserveren is niet nodig, op tijd komen wel. 

Docent: Elodie Cocheteux
Locatie: Yogaplace Maastricht
Zelf meenemen: gemakkelijke kleding

bekijk agenda

Share the love!

Gratis Proefles