Cursus Babymassage

Maak contact met je kindje tijdens deze bijzondere cursus

Negen maanden in de baarmoeder is een hele ervaring voor de baby. Daarna start een nieuw leven, waarbij zeer veel indrukken worden opgedaan, licht, lawaai, honger, warmte of kou zijn er slechts enkele van. Het kind kan daarbij liefde en warmte goed gebruiken. Het zoekt contact, maar praten kan het nog niet. Shantala babymassage is een vorm van communicatie zonder woorden. De taal van het lichaam is, in de eerste levensmaanden van een kind de enige taal die de baby spreekt. Het kan er zijn gevoelens mee uiten. Wij moeten leren deze lichaamstaal goed te verstaan.
Met de Shantala babymassage, die eenvoudig te leren is, activeer je zowel jouw eigen zintuigen als die van jouw baby, waardoor je intuïtief aanvoelt wat goed is voor jouw baby.

Door de Shantala babymassage slapen baby's regel- matiger, krijgen ze een betere spijsvertering en een groter besef van geborgenheid. Zij accepteren zichzelf gevoelsmatig gemakkelijker.
Tijdens de cursus zit je met je baby op een matje op de grond. Je baby ligt bloot op of tussen je blote benen terwijl je hem/haar masseert. Dit huid op huid contact is zeer belangrijk. Tijdens de pauze kun je jouw baby voeden, en zelf wat drinken.

Als ondersteuning van de Shantala babymassage oefenen we een stukje Shantala volwassenen- massage, over de kleding heen, om zelf te ervaren wat jouw kindje voelt.
Ook bespreken we elke bijeenkomst een thema. Dit kan bijvoorbeeld zijn: til- en draagtechnieken, de lichaamstaal van je baby, tips bij krampjes etc. De cursus Shantala babymassage is bestemd voor moeders of vaders met baby's vanaf ongeveer zes weken tot negen maanden.

Docent: Winny van Erp
Locatie: Yogaplace Maastricht
zelf meenemen: Badlaken of handdoek, badcape of omslagdoek, eventueel voeding voor de baby (bij flesvoeding graag flessenwarmen zelf meenemen), korte broek of boxershort (de baby ligt tijdens de massage op de blote benen), in verband met het stukje volwassenmassage is het aan te raden makkelijke kleren te dragen.

 

 

Ga naar agenda

Share the love!

Gratis Proefles