Ashtanga Yoga Therapy Workshop

Voeg een therapeutische dimensie toe aan je practice

Ben jij een ervaren Ashtanga Yoga beoefenaar, of ben je Ashtanga yogadocent? Dan is de Ashtanga Yoga Therapy Workshop een prachtige aanvulling op je practice. De Primary Series van Ashtanga Yoga wordt ook Yoga Chikitsa (Yoga Therapy) genoemd. In deze workshop ga je dieper in op je practice vanuit therapeutisch perspectief.

Ervaar het helend vermogen van yoga
De yogaleer van Krishnamacharya, de grondlegger van de Ashtanga Yoga en leermeester van Sri K. Pattabhi Jois, helpt met gezondheidsproblemen op ieder niveau: fysiek, metaal en emotioneel. Volgens hem is het verbeteren van de kwaliteit van je bloed en bloedsomloop een essentieel onderdeel van yogabeoefening. Het Vinyasa-systeem van Astanga Yoga combineert de ujjayi-ademhaling en de controle van de bandha’s (druk, samentrekking of kracht van of op de spieren). Zo wordt de nodige hitte geproduceerd voor het zuiveren en efficiënt doen functioneren van de inwendige en uitwendige organen en voor het ondersteunen van het helingsproces. Je bloedsomloop en lymfecirculatie, de zuurstoftoevoer en de flow van prana (levensenergie) hebben dus baat bij Ashtanga Yoga.

Ontdek hoe je je practice kunt aanpassen aan individuele behoeften
Omdat jij uniek bent, bijvoorbeeld qua fysiek en (geestes)houding, is het in reguliere lessen vaak moeilijk om jouw individuele behoeften in te vullen. In deze workshop is daar speciaal ruimte voor gemaakt. Manon put uit haar omvangrijke expertise over Yoga Therapy en Astanga Yoga Therapeutics om je te helpen begrijpen hoe je de gebruikelijke Ashtanga Vinyasa-methode kunt gebruiken om jouw eigen behoeften in te vullen, of om mensen met speciale behoeften op maat te ondersteunen.

Deze workshop wordt gegeven in de geest van Shri K. Pattabhi Jois. In zijn begintijd was hij een heel radicale yogatherapeut. Hij paste zijn therapie individueel toe. Op basis van zijn observatie van de anatomische verschillen van zijn studenten, verlegde hij de nadruk in een asana of vinyasa, om specifiek tegemoet te komen aan het individu. Toen zijn klassen door toename van het aantal studenten groter werden, werd het intuītieve aanpassen waarin ‘Guruji’ expert was, helaas onmogelijk.

In dit bijzondere weekend maak je kennis met theorie, praktische case studies en doe je een aantal praktische groepsopdrachten om het geleerde direct in de praktijk te brengen in een yoga practice.

Wil jij die extra dimensie toevoegen aan je practice of lessen? Meld je dan snel aan!

Docent : Manon Simonis
Locatie : Yogaplace Maastricht
Zelf meenemen : gemakkelijke kleding, handdoek en een dekentje om warm te blijven tijdens de ontspanningsoefening.

 

Wanneer er geen nieuwe datum gepland staat in onze agenda neem contact op via info@yogaplace.nl zodat wij u graag laten weten wanneer deze inspirerende workshop weer gegeven wordt!

Share the love!

Gratis Proefles