Workshops

cgsi_e0183c2da9d3f150acabe968b5bd83f5.img

MASTERCLASS | Therapeutische adjustments voor asana | Een introductie

Datum: zondag, 13 februari 2022
Tijd: 12:30 (einde: 15:00)
Locatie: Sittard
Docent: Manon Simonis
Kosten: € 45,00

 'Connectie maken dieper dan het fysieke lichaam' 
Ben jij in je werkveld of voor je eigen ontwikkeling geinteresseerd om te werken met therapeutische aanraking en waardevolle 'hands-on adjustments' te geven in begeleiding van mensen? Het vergt praktijkervaring, een therapeutische aanraking, kennis van lichaamsstructuren met een echografische blik en een 'zuivere liefde voor geven'. Lichaam en geest openen langzaam onder deze begeleiding en weerstanden verdwijnen. Een diepere laag aanraken waarbij ruimte, ontspanning en het zelfherstellend vermogen van je systeem wordt geactiveerd.

Deze masterclass is een introductie en bestaat uit integratie vanuit een theoretische achtergrond en deze in praktijk brengen en evalueren. 

Voor wie
Deze masterclass is zeer geschikt voor yogadocenten die basis kennis hebben van technische adjustments. Je bent al gewend om studenten te begeleiden in de houdingen.

Docenten
Manon Simonis & ondersteunde Yogaplace docenten
Manon is toonaangevend op het gebied van therapeutisch werk in het yogawerkveld. Haar jarenlange expertise vanuit kennis en ervaring komt voort uit de achtergronden; Ashtanga yoga adjustments, Anatomy trains, Triggerpoint, Structural yoga therapy, Energie werk, Adem- en Ontspanningstherapie, Cranio sacraal therapie, Thaise yogamassage en meer. 

Je maakt kennis met een therapeutische benadering vanuit de Ashtanga Vinyasa yoga traditie waarbij ruimte en aandacht is voor zachtheid en een eigen persoonlijke aangepaste practice. We maken een begin met het observeren, analyseren en verklaren van de verschillende lichaamstypen en hun functionele beweging gezien vanuit het bekken en wervelkolom. Naast een introductie van veilige en effectieve energetische adjustment technieken voor de meest bekende (aangepaste) yogahoudingen. 

Bij de volledige training die in mei 2022 start komen de verder ook nog aan bod:

  • Het werken naar het loslaten van spanningen en het herstructureren en in balans brengen van de de natuurlijke lichaamshouding van ieder lichaamstypeen
  • Het 'lezen'van de fysieke, mentale en energetische grenzen en mogelijkheden, waarbij adem en beweging van prana leidraad zijn
  • Kalm eigen lichaamsbewustzijn en houding naar anderen met een zuivere benadering waarbij je de ander veilig ondersteunt 
  • Subtiel energie werk 
  • Meridianenleer en triggerpoints toegepast in vanuit oorsprong Thaise yoga massage technieken

'Het begrip en de diepere betekenis van dit bijzondere therapeutische adjustment werk komen van vriend en leraar Petri Raisanen, Helsinki, Finland. Ook door mijn ervaring in lesgeven en adjustments door de 'ogen van mijn handen' van meer van 1000 en studenten over de laatste 18 jaar. Zij gaven mij het subtiele inzicht om deze bijzondere vaardigheid te mogen ontwikkelen.' aldus Manon. 

 

Boek nu

Waarom Yogaplace?

  • Een uitgebreid aanbod van yogastijlen en workshops
  • Lessen voor particulieren én bedrijven
  • persoonlijke begeleiding en advies voor jong en oud

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles