Workshops

cgsi_05acb23cb4f80c48a5fa3964fdc867ff.img

Ashtanga based weekend Yoga docentenopleiding (RYT200)

Datum: zaterdag, 5 februari 2022 t/m zondag, 2 oktober 2022
Tijd: 09:00 (einde: 17:30)
Locatie: Sittard
Docent: Manon Simonis
Tweede docent: Eveline Smeets
Kosten: € 2995,00

KIJK OOK HIER VOOR MEER INFORMATIE 

Dé authentieke Yogaplace opleiding tot yogadocent in de traditie van T. Krishnamacharya en K. Pattabhi Jois. Nu naast de bekende weekopleiding ook in de vorm van een weekend opleiding. Je ontwikkelt een sterke persoonlijke practice met een verdiepende studie in asana (yogahoudingen), pranayama (ademtechnieken volgens de traditie van O.P. Tiwari), kriya’s (reinigingsoefeningen), meditatie, chanten (reciteren van mantras), les methodologie en hands-on adjustments, yogafilosofie, anatomie, subtiele anatomie, Ayurveda (Indiase gezondheidsleer) en een integratie van yoga als authentieke levenswijze. 

Programma | Overview | Inhoud

De opleiding duurt in totaal 9 maanden verspreid over 7 trainingsweekenden en 1 interne trainingsweek. Daarnaast wordt in de tussenperiodes een zelfstudie verwacht waarbij je kleine groeps- en individuele opdrachten uitvoert, mentorgesprekken hebt en studeert. De trainingsweekenden worden gegeven vanuit de opleidingslocatie in Sittard. Voor de interne trainingsweek reizen we af naar een sfeervolle accommodatie in Zuid-Limburg (Hof de Brulle). Er wordt een maximum van 16 deelnemers toegelaten. Van jou als student wordt verwacht dat je tijdens deze week intern verblijft. De opleiding wordt gegeven in het Nederlands en gedeeltelijk in het Engels.

De opleiding is geschikt voor degene die een gecertificeerde en bekwame yogadocent wil worden. De traditionele Ashtanga Vinyasa Yoga vormt de basis met aanpassingen naar de mogelijkheden van de student. Nieuwe en ervaren yogabeoefenaars die zich willen verdiepen in de yogalevenswijze, principes en de filosofie zijn welkom binnen deze opleiding. We verwelkomen ook iedereen die geïnteresseerd is in verdieping van hun persoonlijke practice. Aan het einde van de opleiding beschik je over een sterke basis om yogalessen te geven op een volwaardig, professioneel niveau waarbij individuele aandacht voor de studenten in je les voorop staat. Je kunt hen vanuit je kennis en ervaring ondersteunen en begeleiden op hun yoga pad. Na de opleiding bezit je een groter persoonlijk bewustzijn, innerlijk vertrouwen en de mogelijkheid om dit geschenk van gezondheid en vitaliteit te bieden aan anderen. Geniet van een nieuwe ontwikkeling op je yoga pad en ontdek hoe je dit kunt delen met anderen. Het uitgangspunt van deze opleiding is dat de student openstaat om in groepsverband te leren door middel van volledige toewijding in het delen van ervaring, persoonlijke visie en kennis. Yoga als levenswijze met al zijn elementen wordt volledig ervaren en in het leerproces geïntegreerd door het interne verblijf. De intensieve studie in deze veilige setting vraagt om het kunnen delen van jouw yoga passie in een vruchtbare, ondersteunende en prettige omgeving in wederzijds respect met persoonlijke integriteit en commitment en is de basis voor lering en persoonlijke groei.

Data

Weekend 1: 5-6 Februari
Weekend 2: 5-6 Maart
Weekend 3: 2-3 April
Weekend 4: 7-8 Mei
Interne week in Wijlre: 10-16 Juni
Weekend 5: 9-10 Juli
Weekend 6: 10-11 september
Weekend 7: 1-2 oktober

 

Tijden

Zaterdagen 09:00-18:00
Zondagen 08:30-17:30
Interne week: aankomst vrijdag 20:00 uur, vertrek donderdag 15:00 uur

Onderdelen van de opleiding

 • Persoonlijke practice inclusief asana, pranayama, kriya, chanten, meditatie en meer
 • Techniek van asana in detail en modificaties, gebaseerd op het Ashtanga Vinyasa Yoga systeem, vanuit de grondleggers T. Krishnamacharya en K. Pattabhi Jois
 • Basiselementen van yoga asana (o.a. ademtechnieken & beweging, bandhas, drishti, vinyasa sequence, vinyasa count, tristhana, vinyasa krama)
 • Yogafilosofie (o.a. historie, Yoga Sutras van Patanjali, achtvoudige pad van Ashtanga yoga, Bhagavad Gita, moderne invloeden)
 • Yogalevenswijze (o.a. Yama en Niyama, voedingsleer, Ayurveda, detox)
 • Les methodologie & -stijlen (o.a. lesopbouw, leerprocessen, principes, gedragcodes, persoonlijke lesgeef filosofie, marketing voor yoga docent)
 • Fysieke anatomie en fysiologie & yoga anatomie
 • De kunst van ‘hands-on’ adjustments Praktijk en theorie opdrachten
 • Intervisie bijeenkomsten
 • Mentoring buiten en tijdens de trainingsweken en mogelijkheid tot individuele begeleiding
 • Praktijkstage in een erkende yogaschool

Meerwaarde

 • Alle dagelijkse lessen dragen bij aan een yoga leefritme. De verdiepende practices bevorderen zelfontwikkeling, zelfstudie en zelfreflectie voor professionele groei.
 • Je leert op authentieke wijze de vertaling te maken naar de praktijk met een breed spectrum aan yoga tools
 • Kennismaking met de traditionele yogafilosofie en leren deze toe te passen als yogalevenswijze
 • Na de opleiding is de student in staat om de yogalevenswijze toe te passen in de huidige maatschappij, buiten de yogazaal, waarbij een basis wordt gelegd voor yoga als toepassing voor de moderne gezondheidszorg en welzijnssector
 • Het ervaren van samenwerken en samenleven met medecursisten in een residentiële setting volgens de yoga principes onder professionele begeleiding.
 • Het ontwikkelen van kennis, kwaliteiten en vaardigheden om verschillende doelgroepen en mensen van alle niveaus met speciale aandacht les te geven.
 • Het deel uitmaken van een levenslange community en netwerk van yogadocenten voordelen van kennis en deze te gebruiken als vraagbaak.
 • Optioneel: voortraject met begeleiding om aan toelatingseisen te voldoen. Individueel of een pre-teachertraining.

Week of weekend opleiding?

Gezien wij deze bijzondere opleiding in zowel een weekend als een week variant aanbieden nemen we je graag mee in de meerwaarde van deze weekend opleiding.

 • Minder tijdsintensief door verspreiding trainingsdagen
 • Ideaal om te combineren met je door de weekse baan
 • Maandelijkse trainingsweekenden waardoor contact met het leerprocess aangewakkerd blijft

Lees hier meer over de weekopeleiding en de meerwaarde hiervan om een bewuste keuze te maken welke variant het best bij jou past.

Docenten

Senior hoofddocent en programma directeur (E-RYT500) Manon Simonis ,Senior hoofddocent (E-RYT500) Anouk Prop, Hoofddocent (E-RYT200) Eveline Smeets en ondersteunend docent Chantal Leenders (RYT200)

Zij begeleiden jou volledig, op integrale wijze, om diepere kennis en begrip van yoga op te doen op een uitdagende, authentieke en persoonlijke manier. Ze worden ondersteund door gespecialiseerde docenten en ervaren assistenten

Voorwaarden | Toelating | Inschrijving

Voorwaarden voor de toelating aan deze opleiding is het doorlopen van de volgende stappen. 

Stuur de volgende documenten per mail naar info@yogaplace.nl:
1. Het via de website digitaal ingevulde en ondertekende inschrijfformulier
2. Je eigen individuele yoga practice video online verstuurd via bijvoorbeeld WeTransfer naar info@yogaplace.nl
3. De aanbetaling van € 300,-

Het aanmeldformulier en het insturen van een korte yoga-practice video zijn de basis voor een intake gesprek. Je wordt binnen een aantal dagen uitgenodigd voor dit gesprek met een van de hoofddocenten. Na dit gesprek kun je zonder verplichting je aanmelding cancellen. Je plek is gegarandeerd na de aanbetaling van €300.

Na je officiele toelating en acceptatie van je toelating dient de volledige betaling van de opleiding binnen 4 weken voldaan te zijn, tenzij er voor de optie van een termijnbetaling is gekozen. 

Locatie 

De weekenden vinden plaats op training-en studiolocatie in Sittard. Hierbij vindt geen overnachting plaats vanuit intern verblijf. Echter raden wij het ten zeerste aan om in de directe omgeving van Sittard te kiezen voor een B&B of dergelijke. Hierdoor neem je iedere week een stap uit je vertrouwde bubbel om volledig aanwezig te kunnen zijn bij de opleiding en je eigen process hierin. Voor meer informatie over mogelijke verblijfplaatsen mail je naar info@yogaplace.nl.

De intensieve interne week verblijf je op ‘Hof de Brulle’, adres: Breulsweg 3, 6321 EK Wijlre, Zuid-Limburg, Nederland. Hof de Brulle ligt vlakbij Valkenburg aan de Geul en beschikt over 13 slaapkamers en 9 badkamers. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op het terrein. Met het openbaar vervoer is Hof de Brulle ook goed bereikbaar met de bus vanuit het NS-station in Schin op Geul.

Praktische informatie en meer 

Voor meer praktische informatie over deze opleiding kijk je hier.

Brochure & Aanmeldformulier
Meer informatie over toelating, het programma, locatie, prijs, docenten, etc. vind je hier. Het aanmeldformulier kun je hier digitaal invullen.

Aanmelden
Het aanmeldformulier en het insturen van een korte yoga-practice video zijn de basis voor een intake gesprek. Je wordt binnen een aantal dagen uitgenodigd voor dit gesprek met Manon en/ of Anouk. Na dit gesprek kun je zonder verplichting je aanmelding cancellen. Je plek is gegarandeerd na aanbetaling van € 300,-. Na je officiele toelating en acceptatie van je toelating dient de volledige betaling van de opleiding binnen 4 weken voldaan te zijn, tenzij er voor de optie van een termijnbetaling is gekozen. 

Yoga Alliance US
Yogaplace is een door de Yoga Alliance geregistreerde Yogaschool (ID 171426) www.yogaalliance.org. Het gehele programma voldoet aan de eisen van De Yoga Alliance US voor 200 uur.

UWV scholingsinstituut
Als officieel scholingsinstituut zijn wij aangesloten bij het UWV. Hierdoor is het mogelijk om bij re-integratie een tegemoetkoming te ontvangen in de kosten van onze opleidingen

Pre-Teacher Training | Voortraject docentenopleiding
In deze pre-teacher training als voortraject van de Yogaplace docentenopleiding maak je kennis met de basis die belangrijk is voor iedere yogadocent. Het wordt aangeboden als een eerste introductie voor wanneer je interesse hebt om onze 200 uur Intensieve Yoga Docenten Opleiding te volgen. Manon en ervaren Yogaplace docenten verzorgen dit voortraject zodat je kunt kennismaken met de inhoud van de opleiding en de lesgeefmethodologie en je eigen practice ontwikkeling. Dit voortraject zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de opleiding kunt beginnen. Ook als je besluit niet de 200 uur docentenopleiding te gaan volgen, is dit voortraject zeer waardevol om een gedegen basis als yogadocent op te doen. 
 
Dit voortraject is geschikt voor mensen met een basis in yoga of andere bewegingsvormen (pilates, bodyshape en andere sportschool bewegingsvormen) met een eventuele interesse om in de toekomst zelf yogalessen, op basis van de Ashtanga Yoga Vinyasa methode, te gaan geven. Mocht je geen ervaring hebben met deze methode dan is het advies om vooraf een aantal introductie lessen hierin te volgen. 
 
Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je hier.
 
Informatiebijeenkomsten opleidingen
Er zijn geregeld informatiebijeenkomsten gepland waarin je kennis kunt maken met de docenten van de opleiding en alle vragen kunt stellen waar je nog mee rondloopt. De datum van de eerstvolgende informatiebijeenkomst en de mogelijkheid tot aanmelden vindt je hier.
 
Boek hier een vrijblijvend persoonlijk telefonisch gesprek met Manon Simonis om een juiste keuze te maken.

'Teach what is inside you. Not as it applies to you, to yourself, but as it applies to the other' - T. Krichnamacharya

Bekijk hier de informatie-trailers: 

 

Kijk hier voor een foto-impressie van onze 2017 batch: KLIK HIER

Boek nu

Waarom Yogaplace?

 • Een uitgebreid aanbod van yogastijlen en workshops
 • Lessen voor particulieren én bedrijven
 • persoonlijke begeleiding en advies voor jong en oud

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles