Workshops

cgsi_f5f4061408cdb43a87eb1a59eac81b5f.img

Ashtanga based week yogadocenten opleiding 2022 (200 uur)

Datum: vrijdag, 14 januari 2022 t/m vrijdag, 10 juni 2022
Tijd: 19:00 (einde: 16:00)
Locatie: Hof de Brulle Wijlre
Docent: Manon Simonis
Tweede docent: Anouk Prop
Kosten: € 4195,00

De opleidingsweken

Week 1: vrijdag 14 januari t/m donderdag 20 januari 2022
Week 2: vrijdag 1 april t/m donderdag 7 april 2022
Week 3: vrijdag 10 juni t/m donderdag 16 juni 2022

Ben jij een gepassioneerde yoga beoefenaar en wil je graag je practice meer verdiepen of wil je zelf graag yogalessen verzorgen in de toekomst? Dan is deze opleiding een must. Want Yogaplace biedt je de mogelijkheid om de traditie van Yoga te integreren als levenswijze tijdens de Intensieve Yogaplace Docentenopleiding (RYT 200), Yoga Alliance US geaccrediteerd, vanaf januari 2022.

Dé authentieke intensieve Yogaopleiding tot Yogadocent in de traditie van yogateachers T. Krishnamacharya en K. Pattabhi Jois.
Tijdens deze opleiding ontwikkel je een sterke persoonlijke practice met een verdiepende studie in asana (yogahoudingen), pranayama (ademtechnieken volgens de traditie van O.P. Tiwari), kriya’s (reinigingsoefeningen), meditatie, chanten (reciteren van mantras), lesgeefmethodologie & hands-on adjustments, yogafilosofie, anatomie, Ayurveda (Indiase gezondheidsleer) en een authentieke integratie van yoga als levenswijze.

Duur
De opleiding duurt in totaal 6 maanden met verspreid drie intensieve interne trainingsweken. Daarnaast wordt in de tussenperiodes een intensieve studie verwacht. Het verblijf tijdens de trainingsweken is in een sfeervolle accommodatie Hof de Brulle, te Wijlre, in Limburg. Er wordt een maximum van 18 deelnemers toegelaten. De opleiding wordt gegeven in het Nederlands & Engels. 

Verblijf
We verblijven op een unieke zeer geschikte trainingslocatie in Zuid-Limburg, Hof de Brulle, te Wijlre, waar wij sinds 2015 succesvol en met veel plezier al onze interne trainingen verzorgen.Indien volledige overanchting om welke reden dan ook niet mogelijk is, neem dan contact op met manon@yogaplace.nl voor de overige mogelijkheden. Natuurlijk is het voor het groepsproces wel aan te bevelen.

‘… practicing with devotion to freedom within one’s heart’ - K. Pattabhi Jois

Docenten
Deze bijzondere Lifestyle Docentenopleiding wordt gegeven door senior leraren Manon Simonis E-RYT-500, Anouk Prop E-RYT-500 en Chantal Leenders (RYT-200). Zij begeleiden je volledig in het diepere begrip en de kennis van yoga op een uitdagende, authentieke en persoonlijke manier. Zij worden ondersteund door gespecialiseerde gastdocenten en ervaren Yogaplace assistenten.

Brochure & Aanmeldformulier
Meer informatie over toelating, het programma, locatie, prijs, docenten, etc. vind je hier. Het aanmeldformulier kun je hier digitaal invullen.

Aanmelden zonder verplichting
Het aanmeldformulier en het insturen van een korte yoga-practice video zijn de basis voor een intake gesprek. Je wordt binnen een aantal dagen uitgenodigd voor dit gesprek met Manon en/ of Anouk. Na dit gesprek kun je zonder verplichting je aanmelding annuleren. Je plek is gegarandeerd na aanbetaling van € 300,-. Na je officiele toelating en acceptatie van je toelating dient de volledige betaling van de opleiding binnen 4 weken voldaan te zijn, tenzij er voor de optie van een termijnbetaling is gekozen. 

Yoga Alliance US
Yogaplace is een door de Yoga Alliance geregistreerde Yogaschool (ID 171426) www.yogaalliance.org. Het gehele programma voldoet aan de eisen van De Yoga Alliance US voor 200 uur.

UWV scholingsinstituut
Als officieel scholingsinstituut zijn wij aangesloten bij het UWV. Hierdoor is het mogelijk om bij re-integratie een tegemoetkoming te ontvangen in de kosten van onze opleidingen.

Programma
De opleiding duurt in totaal 6 maanden met verspreid drie intensieve interne trainingsweken. Daarnaast wordt in de tussenperiodes zelf-studie verwacht waarbij je afspreekt met medestudenten, je eigen practice verder ontwikkelt en theorie- en praktijkopdrachten uitwerkt. Het verblijf tijdens de trainingsweken is in een sfeervolle accommodatie in Limburg. Er wordt een maximum van 20 deelnemers toegelaten. Studenten zijn verplicht intern te verblijven gedurende de opleidingsweken. De opleiding wordt gegeven in het Nederlands en waar nodig in het Engels ondersteunt.

‘… practicing with devotion to freedom within one’s heart’ - K. Pattabhi Jois

Maaltijden
Tijdens de opleidingsweken worden er drie bijzondere volwaardige vegetarische maaltijden per dag verzorgd die afgestemd zijn op de yogalevensstijl mede voor een actieve yoga-practice. De maaltijden worden met liefde bereidt door Sil Beterams, fytotherapeute en kok. Sil ondersteunt de groep met gepaste natuurvoeding gericht op een intensief leerproces. Dit in combinatie met specifieke kruiden vanuit haar passie wildplukken.

 

Pre-Teacher Training | Voortraject (YP40) docentenopleiding | juni of september 2021

Data juni: zaterdag 5, 12, 19, 26 juni en 3 juli 2021
Tijd: 12.30 tot 18.00 uur
Locatie: Yogaplace Sittard
Kosten: € 550,00
 
Data september: dinsdag 5, 12, 19, 26 oktober 2021
Tijd: 09.00 uur -16.00 uur
Locatie: Yogaplace Sittard
Docent: Manon Simonis
Kosten: € 550,00

In deze pre-teacher training als voortraject van de Yogaplace docentenopleiding maak je in vier hele dagen  of vijf middagen (28 uur & 12 thuisstudie en praktijk uren) kennis met de basis die belangrijk is voor iedere yogadocent. Het wordt aangeboden als een eerste introductie voor wanneer je interesse hebt om onze 200 uur Intensieve Yoga Docenten Opleiding te volgen vanaf janauri 2019. Manon, Anouk, Eveline en ervaren Yogaplace docenten verzorgen dit voortraject zodat je kunt kennismaken met de inhoud van de opleiding en de lesgeefmethodologie en je eigen practice ontwikkeling. Dit voortraject zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de opleiding kunt beginnen. Ook als je besluit niet de 200 uur docentenopleiding te gaan volgen, is dit voortraject zeer waardevol om een gedegen basis als yogadocent op te doen. 

Het programma van de training ziet er als volgt uit:

  • Basisprincipes Yoga & je eigen yogapractice
  • Elementen Yoga-practice techniek
  • Lesgeefmethodologie
  • Praktijk ervaring

Je zorgt zelf voor je eigen lunch. Dit voortraject is geschikt voor mensen met een basis in yoga en andere bewegingsvormen (pilates, bodyshape en andere sportschool bewegingsvormen) met een interesse om zelf yogalessen, op basis van de Ashtanga Yoga Vinyasa methode, te gaan geven. Graag zelf meenemen: schrijfmateriaal, makkelijke zittende kleding, handdoek, meditatie kussen, yogamat en eventueel een dekentje voor tijdens de ontspanning. De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers en met een maximum van 12 deelnemers. Deze cursus is goed voor 40 uur Yogaplace opleidingsuren. Aanmelden voor deze training doe je hier

 

Informatiebijeenkomsten Yoga lifestyle Ashtanga based docentenopleiding

Er zijn geregeld informatiebijeenkomsten gepland waarin je kennis kunt maken met Manon Simonis, Anouk Prop & Eveline Smeets en alle vragen kunt stellen waar je nog mee rondloopt. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vindt je hier. De eerstvolgende is gepland op 15 mei in Yogaplace Sittard.

Boek hier een vrijblijvend persoonlijk telefonisch gesprek met Manon Simonis om een juiste keuze te maken.

'Teach what is inside you. Not as it applies to you, to yourself, but as it applies to the other' - T. Krichnamacharya

Bekijk hier de informatie-trailers: 

Kijk hier voor een foto-impressie van onze 2017 lichting: KLIK HIER

Boek nu

Waarom Yogaplace?

  • Een uitgebreid aanbod van yogastijlen en workshops
  • Lessen voor particulieren én bedrijven
  • persoonlijke begeleiding en advies voor jong en oud

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles