Workshops

cgsi_ba1e88cf32029ccd568d84f65c83151c.img

Trauma healing (YP100) 2021

Datum: donderdag, 6 mei 2021 t/m vrijdag, 4 juni 2021
Tijd: 09:00 (einde: 17:00)
Locatie: Sittard
Docent: Anouk Prop
Tweede docent: Manon Simonis
Kosten: € 1400,00

Trainingsdagen 

 • Donderdag 6, 13, 20, 27 mei en 3 juni
 • Vrijdag 7, 14, 21, 28 mei en 4 juni

Lestijden:

 • Donderdag van 09.00 tot 17.00 uur
 • Vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur

Taal: deze opleiding wordt gegeven in het Nederlands, Engelstalige ondersteuning bij buitenlandse studenten mogelijk / bilingual, English students are welcome!

Wil je leren hoe trauma's te identificeren, hoe je yoga als tool kunt inzetten en hoe je mensen kunt leren hiermee om te gaan? 

Deze module geeft je een diep inzicht in hoe trauma healing mogelijk is door yoga. Je leert meer over het concept van trauma en de fysiologische en psychologische effecten. De onderliggende psychosomatische mechanismen en korte en lange termijn reacties in lichaam en geest worden onderzocht op een praktische manier om je een dieper inzicht te geven in de herkenning van trauma in het algemeen en hoe hier specifiek  mee om te gaan als docent of therapeut. Je leert de beginselen van hoe je trauma stapje voor stapje kunt ontladen, door middel van het aanleren en toepassen van diverse trauma healing technieken. Verschillende technieken (Somatic experience, Lichaamsgerichte trauma therapie, Somatische psychologie en Trauma sensitive yoga) voor een ‘trauma sensitive’ yoga les worden aangehaald en toegepast in de praktijk, zoals asana, meditatie en ademhalingstechnieken evenals een holistische benadering van healing. 

'Wanneer trauma's, intens of mild, niet worden opgelost, blijven er pijnlijke en niet verwerkte gevoelens in het onderbewuste achter. Deze gevoelens zullen nooit volledig rust vinden en voelen de drang om verwerkt te worden en zich te bevrijden. Wanneer er ruimte is om vrij te stromen en te openen kan het helingsproces geactiveerd worden.' aldus Anouk. 

Volledige training (YP100)
Deze volledige training van 100 uur is in totaal 75 uur (YP75). Na een aantal weken is er een afsluitende dag waar de tussentijdse praktijkopdrachten (YP25) aan bod komen. Tijdens de periode tussen de eerste vier weken en de laatste dag is er tijd om het geleerde toe te passen in je werkveld of stage setting. Deze stage opdracht is bedoeld als een 1 op 1 sessie waarbij je het geleerde in de praktijk gaat toepassen en hiervan een vesralg maakt. Deze stage hoeft dus niet voldaan te worden in een yogastudio.

Docenten: Manon Simonis & Anouk Prop
Beiden zijn toonaangevend op het gebied van therapeutisch werk in het yogawerkveld. 

Locatie: Yogaplace Sittard, Rijksweg Zuid 43a.

Meer informatie en praktische vragen, mail Wendy (opleidingscoördinator) op info@yogaplace.nl 

In de volledige training komt aan bod:

 • Verdieping van het concept van trauma, onderliggende mechanismen en de effecten op fysiologisch en psychologisch niveau
 • Hoe ‘trauma sensitive’ te zijn: bewustzijn en herkenning van trauma in de praktijk
 • Leren hoe yoga in te zetten als tool in het werken met trauma’s
 • Rol van de docent/therapeut in het omgaan met trauma
 • Hoe een veilige leeromgeving te creëren voor studenten/cliënten

Deze module is geschikt voor yoga docenten, therapeuten en eenieder die geïnteresseerd is in trauma therapie.

Deelnemers hoeven geen ervaring met lesgeven of adjustment ervaring te hebben om deel te nemen aan deze training. De training wordt gegeven in het Nederlands en kan in het Engels individueel ondersteunt worden. De deelname certificering is een onderdeel van het Yogaplace ‘YP’ certificering, deze staat voor kwaliteit en professionaliteit in Nederland.

Aanbevolen boeken

 • Peter Levine - De tijger ontwaakt
 • Bessel van der Kolk – Traumasporen
 • David Emerson - Healing Trauma through yoga

Praktisch

 • De training wordt gegeven in Yogaplace Sittard op vijf donderdagen en vrijdagen in november en december 2020. 
 • De lestijden zijn op donderdag van 08.30 tot 18.00 uur, de lestijden op woensdag en vrijdag zijn van 12.30 tot 18.00 uur.
 • Je zorgt zelf voor je eigen lunch. Er is een uur lunchtijd waardoor er ruimte is om in het centrum van Sittard te lunchen of in een winkel lunch te kopen.
 • Denk aan schrijfmateriaal en een tablet/laptop met WiFi voor toegang tot een digitale omgeving waarin de presentatie en overige achtergrondinformatie geplaatst wordt.
 • Indien je een lesdag mist, kan deze worden ingehaald d.m.v. een extra huiswerkopdracht over de gemiste inhoud. Dit zal in de vorm van een verslag zijn. 

Bij betaling ga je akkoord met de onderstaande voorwaarden.

Leefregels
1. We zijn gericht op een meer bewuste en liefdevolle wereld in een veilige omgeving zodat spirituele persoonlijke groei, respect en vertrouwen wordt ondersteund. 2. De houding en het gedrag van de studenten is conform de cultuur en de sfeer van de studie. 3. Er is een basis van wederzijds respect met geaccepteerde onderlinge relaties zonder enige vorm van geweld en aantijgingen. Aan roddels of andere wijze van disrespect worden serieuze consequenties gehangen die kunnen leiden tot uitsluiten van verdere deelname aan de studie. 4. Eenieder kan zijn of haar visie en ideeën openlijk, eerlijk en met respect uiten. 5. Sigaretten, alcohol, niet voorgeschreven medicijnen, vlees en vis zijn niet toegestaan tijdens het verblijf in de Yogaplace studie. 6. Studenten zijn zich bewust van uitingen van affectie en aanstootgevende kleding en hoe dit kan overkomen op andere studenten. 7. Het is niet toegestaan om de accommodatie te verlaten zonder toestemming van de leraren. 8. Er wordt een vast dagschema en stilte uren gehandhaafd en dit wordt ten alle tijden nageleefd. 9. Deelname aan de lessen is ten alle tijden verplicht, zelfs met blessure of andere klachten is het zeer leerzaam om aanwezig te zijn. 10. Het gebruik van elektronische apparatuur, zoals tablet of laptop wordt alleen toegestaan voor studiedoeleinden. Hier wordt streng op toegezien. 11. Het gebruik van mobiele telefoon is alleen toegestaan op afgesproken tijden op een vooraf aangewezen private plek. 12. Foto’s, video en audio opnamen van lesinhoudelijk materiaal zijn niet toegestaan tijdens de lessen. 

Voorwaarden deelname 
1. Studenten zijn verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. 2. Yogaplace, de leraren en het ondersteunend personeel kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongelukken, blessures, diefstal of andere schade, gedurende de trainingsweken. 3. Na betaling geldt een wettelijke bedenktermijn van veertien dagen 4. Alle betalingen worden volgens de afgesproken betalingsvoorwaarden voldaan. Wanneer hier niet aan voldaan wordt, kan de inschrijving worden beëindigd en is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. 5. Terugbetalingen zijn in geen enkel beding mogelijk. Ook niet na uitsluiten, ontzeggen van (verdere) deelname en uitstellen of afbreken van de studie. Dit geldt ook voor de nog verschuldigde termijnbetalingen. In een uitzonderlijke situatie kan er door Yogaplace overwogen worden om over te stappen naar een andere startdatum van een geplande Yogaplace studie binnen twee jaar na inschrijving. 6. Alleen bij serieuze medische problemen en/of ziekte kan er voor het niet gebruikte deel van de betaling, een credit plaatsvinden. Hiervoor moet er een geldige doktersverklaring kunnen worden overlegd binnen de studie periode. 7. Yogaplace behoudt het recht om fotomateriaal gemaakt tijdens de Yogaplace studie te gebruiken voor promotie of eigen materiaal. 8. Het geschreven en gesproken lesmateriaal mag op geen enkele wijze worden gekopieerd, openbaar gemaakt of vermenigvuldigd, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Yogaplace. 9. Het deelname-certificaat wordt overhandigd na het volbrengen van de Yogaplace studie en de gestelde normen. 10. Yogaplace is niet verantwoordelijk wanneer de Yogaplace studie inhoud en sfeer niet voldoen aan de persoonlijke verwachtingen van de student. 11. Yogaplace behoudt het recht om de geplande studie te annuleren als gevolg van overmacht en/of bij niet voldoende aanmeldingen tot vier weken voor aanvang van de opleiding en wordt er door Yogaplace de mogelijkheid geboden om over te stappen naar een andere studie datum of het bedrag minus de aanbetaling terug te ontvangen binnen 21 dagen. 12. Docenten Anouk en Manon worden ondersteund en geassisteerd door Yogaplace docenten gedurende het verblijf, de lessen en de opdrachten.  

 

Boek nu

Waarom Yogaplace?

 • Een uitgebreid aanbod van yogastijlen en workshops
 • Lessen voor particulieren én bedrijven
 • persoonlijke begeleiding en advies voor jong en oud

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles