Workshops

cgsi_98938cf66bbaf9f5d139f7877635b8f2.img

Terugkomdag "NOW is the day" Yoga docentenopleiding

Datum: donderdag, 10 januari 2019
Tijd: 09:30 (einde: 16:30)
Locatie: Maastricht
Docent: Manon Simonis
Tweede docent: Anouk Prop
Kosten: € 50,00

Programma

Ochtend | ‘Connect’, gezamenlijke practice, terugblik & delen van ervaringen
Middag | ‘Masterclass’, gast Yoga-docent Perry Coomans, Rotterdam

Master-class
De inspirerende master-class tijdens de terugkomdag wordt gegeven door Perry Coomans. Al meer dan 10 jaar een ervaren Ashtanga yoga docent die een eigen yogastudio ‘Yoga school Rotterdam en het Mysore Programma van Yogapoint Utrecht ’ heeft opgezet en die vanuit de oorspronkelijke traditie het lesgeven heeft eigen gemaakt. Meerdere reizen naar India, Mysore hebben hem deze kennis en ervaring morgen brengen. Een gemeenschappelijke deler en inspiratie is de certified (KPJAYI insitute, Mysore) Ashtanga yoga teacher Luke Jordan (Ireland/Rotterdam) die voor Manon en Perry veel betekent hebben op hun beider pad. Op uitnodiging van Manon zorgt Perry voor deze bijzondere masterclass waarbij we starten met een uitleg in theorie over de achtergrond van de Sanskriet telling in de Ashtanga practice met een verdieping hoe is deze ontstaan en hoe deze toe te passen in je lesgeven. Daarnaast kennen we ook een vaste Pranayama serie, deze wordt normaliter pas gedeeld na de intermediate series. Graag laat Perry je kennismaken en geeft uitleg over deze Pranayama series. Als vervolg hierop ervaren we hoe we met de juiste inspanning transities van jump back and jump through in onze practice optimaal kunnen aanleren en ervaren. In deze workshop zullen we praktische oefeningen doen die je kunnen helpen met je dagelijkse practice. Afsluitend is ook ruimte om vragen te stellen. 

Case voorbereiden

We vragen je vooraf een inhoudelijke vraag of case voor te bereiden (van minimaal 300 woorden) van iets waar je tegenaan bent gelopen als Yogadocent. Denk aan: klachten-gerelateerde problematiek en/of specifieke doelgroepen en jouw rol als docent hierin. Stuur deze vóór maandag 23 december 2018 in.

 Training & Education 

Manon Simonis en Anouk Prop (E-RYT 500 senior yoga-teachers en therapeuten) zijn verantwoordelijk voor de programma's binnen de afdeling Training & Education. Zij worden ondersteund door ervaren Yogaplace docenten.

Naast de jaarlijks terugkerende pre-teacher training en de basisopleiding tot gekwalificeerde Yoga-docent bieden wij ook specialisatie modules tot 500 uur (YP500) als vervolg training voor yogadocenten, veelal als intern verblijf in een intensieve setting. Ook bieden we vanaf 2019 een jaarlijkse unieke intensieve zelfontwikkelingsstudie aan voor iedereen die yoga als levenswijze wil integreren in zijn of haar leven. 

Onze Training & Education afdeling biedt voor seizoen 2019/2020 ( binnen Yogaplace als ook op bijzondere externe trainingslocaties in Limburg) onderstaande aan:

Wanneer je de basis hebt gelegd als yogadocent in een 200 uur opleiding, kun je deelnemen aan de specialisatie modules en groeien naar een meer ervaren docent en het gebruik van yoga als therapeutische tool.

Je kunt vrij kiezen welke module je aanspreekt en zo kun je werken naar een 500 uur certificering via Yogaplace Training & Edcuation. 

 

Specialisatie modules | vervolg opleidingen voor yoga-docenten 500 uur:
Alle training & opleiding modules vereisen een 200 uur Yoga Alliance certificering (bij Yogaplace of elders) als voorwaarde voor deelname. 


Op de website onder TRAINING voor meer informatie. Mocht je vragen hebben over de trainingen, stel ze gerust aan onze opleidingscoordinator Wendy, info@yogaplace.nl

 

Boek nu

Waarom Yogaplace?

  • Een uitgebreid aanbod van yogastijlen en workshops
  • Lessen voor particulieren én bedrijven
  • persoonlijke begeleiding en advies voor jong en oud

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles