Workshops

cgsi_ffc9ae64b3c7e8a568b9140654c47fd8.img

YP T& E | Pre-Teacher Training (YP40) | Voortraject Docenten-opleiding 2020

Datum: dinsdag, 6 oktober 2020 t/m dinsdag, 27 oktober 2020
Tijd: 09:00 (einde: 16:00)
Locatie: Sittard
Docent: Manon Simonis
Tweede docent: Anouk Prop
Kosten: € 550,00
Data: Vier dinsdagen: 6, 13, 20 en 27 oktober 2020
Tijdstip: 9-16 uur
Locatie: Yogaplace Sittard

In deze pre-teacher training als voortraject van de Yogaplace docentenopleiding maak je in vier hele dagen (28 uur & 12 thuisstudie en praktijk uren) kennis met de basis die belangrijk is voor iedere yogadocent.

Het wordt aangeboden als een eerste introductie voor wanneer je interesse hebt om onze 200 uur Intensieve Yoga Docenten Opleiding te volgen vanaf januari 2021. Deze pre-teacher training wordt gegeven door senior leraren Manon Simonis (E-RYT-500) en Anouk Prop (E-RYT-500) met ondersteuning van ervaren Yogaplace docenten.

Met dit voortraject maak je kennis met de inhoud van de opleiding, de lesgeefmethodologie en je eigen practice ontwikkeling. Dit voortraject zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de opleiding kunt beginnen. Ook als je besluit niet de 200 uur docentenopleiding te gaan volgen, is dit voortraject zeer waardevol om een gedegen basis als yogadocent op te doen.

  • 1: Basisprincipes Yoga & je eigen yogapractice
  • 2: Elementen Yoga-practice techniek
  • 3: Lesgeefmethodologie
  • 4: Praktijk ervaring

Denk aan je eigen lunch.

Dit voortraject is geschikt voor mensen met een basis in yoga of andere bewegingsvormen (pilates, bodyshape en andere sportschool bewegingsvormen) met een eventuele interesse om in de toekomst zelf yogalessen, op basis van de Ashtanga Yoga Vinyasa methode, te gaan geven. Mocht je geen ervaring hebben met deze methode dan is het advies om vooraf een aantal introductie lessen hierin te volgen. 

Graag zelf meenemen: schrijfmateriaal, makkelijke zittende kleding, handdoek, doucheproducten en eventueel je eigen yogamat. Meditatiekussens, yogamatten en dekens zijn ook aanwezig in de studio.

De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers en met een maximum van 14 deelnemers. Deze cursus is goed voor 40 uur Yogaplace opleidingsuren.

Feedback studente Loes 

1. Wat zijn je persoonlijke leerdoelen geweest voor deze opleiding?
Ik had geen specifieke leerdoelen. Ik wilde vooral kijken hoe ik de opleiding en omgeving zou ervaren als zekerheid om me in te schrijven voor de teacher training.

2. Voldeed de opleiding aan je verwachting? Ja / Nee – waarom?
Ik ging er redelijk zonder verwachtingen in. Het is me heel goed bevallen en ik heb er veel van geleerd (meer dan ik dacht). Ook heb ik zeer waardevolle inzichten verworven.

3. Wat vond je van de inhoud van het programma?
Super, er werden heel veel aspecten aangeraakt waardoor je voor mijn idee echt even kon proeven aan de teacher training. Het heeft me super enthousiast gemaakt en wil alleen nog maar meer weten en leren! Ik vond de hoeveelheid en werkvormen heel passend.

4. Zijn er onderdelen die je hebt gemist, of die niet voldoende zijn behandeld? Ja / Nee – waarom?
Nee, voor mijn gevoel is er heel veel behandeld, maar niet te veel. Ik denk wel dat het voor mensen die nog niet zo lang practicen, het héél veel informatie kan zijn.Maar als ik voor mezelf spreek was het precies goed en op een prima tempo/ hoeveelheid.

5. Wat heb je geleerd van de training?
Dat ik sowieso de teachertraining wil gaan doen. Dat ik zachter voor mezelf mag zijn, dat het niet gaat om elke dag de hele practice eruit persen, maar dat het veel meer gaat om het grotere geheel. Zachtheid en acceptatie zijn belangrijk.

6. Wat vond je van de bijdrage van Franca?
Franca is mijn eigen teacher en ik kan niet anders zeggen dan dat ik haar geweldig vind. Haar rust, inzicht, positiviteit en enthousiasme motiveren mij keer op keer. Ze straalt acceptatie uit en ik weet dat het bij haar altijd goed is. Franca heeft enorm veel kennis en ervaring, maar heeft niet de illusie of motivatie om dit alles in één keer uit te dragen. Stap voor stap, 'je kunt niet alles in één keer leren'.

7. Wat vond je van de bijdrage van Anouk?
Anouk straalt rust, zachtheid en tegelijkertijd enorm veel kracht uit. Anouk is kritisch en stelt goede, diepe vragen die je na laten denken. Anouk weet waar ze het over heeft en heeft heel veel kennis en ervaring. Ik kan niet wachten nog meer van haar te mogen leren.

8. Wat vond je van de bijdrage van Wendy?
Ik vond het heel prettig dat Wendy er bij was. Wendy maakte voor mijn gevoel een beetje de brug tussen de giga-ervaring van Franca en Anouk en de ervaring van een 'pas' startende yoga-docente die ook de opleiding bij Yogaplace heeft gevolgd. Wendy heeft hele praktische tips en praktische ervaringen. Wendy zorgt voor veel herkenning. Ze straalt zóveel passie en enthousiasme uit...

9. Zou je nog iets willen toevoegen aan het programma (inhoudelijk of organisatorisch)?
Nee. Ik vond het helemaal leuk. Fijn dat je huiswerk kreeg waar je ook echt intensief mee aan de slag moest. Ik vond het leuk dat je elkaar, in de groep, zo snel leerde kennen in een korte tijd. Ik vond het leuk dat je af en toe presentaties moest geven of iets anders voor de groep moest doen. Dit is super spannend op het begin, maar je leert er zóveel van. Want wat je over kan dragen, zit in je vezels, vind ik.

10. Zou je de training aanbevelen aan vrienden en/of collega’s?
Als zij net zoveel met yoga hadden als ik dat heb, zou ik het zeker aanbevelen.

Boek nu

Waarom Yogaplace?

  • Een uitgebreid aanbod van yogastijlen en workshops
  • Lessen voor particulieren én bedrijven
  • persoonlijke begeleiding en advies voor jong en oud

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles