200 uur Intensieve Yoga Docenten Opleiding (RYT200)

200 uur Intensieve Yoga Docenten Opleiding | JAN t/m JUNI 2019

*week 1: vrijdag 11 t/m 17 januari 2019
*week 2: vrijdag 29 maart t/m 4 april 2019
*week 3: vrijdag 14 t/m 20 juni 2019

Ben jij een ervaren yoga beoefenaar en wil je graag je practice meer verdiepen of wil je zelf graag yogalessen verzorgen in de toekomst? Dan is deze opleiding een must. Want Yogaplace biedt je de mogelijkheid om de traditie van Yoga te integreren als levenswijze tijdens de Intensieve Yogaplace Docentenopleiding (RYT 200) vanaf januari 2019.

Dé authentieke intensieve Yogaopleiding tot Yogadocent in de traditie van yogateachers T. Krishnamacharya en K. Pattabhi Jois.
Tijdens deze opleiding ontwikkel je een sterke persoonlijke practice met een verdiepende studie in asana (yogahoudingen), pranayama (ademtechnieken volgens de traditie van O.P. Tiwari), kriya’s (reinigingsoefeningen), meditatie, chanten (reciteren van mantras), lesgeefmethodologie & hands-on adjustments, yogafilosofie, anatomie, Ayurveda (Indiase gezondheidsleer) en een authentieke integratie van yoga als levenswijze.

Meer informatie over toelating, het programma, locatie, prijs, betalingsprocedure, de docenten, etc. vind je onderaan de pagina, onder de knop brochure 2019. Het inschrijfformulier 2019 kun je hier ook downloaden en digitaal invullen. Lees tevens ook goed de inschrijvingsinstructie door.

De opleiding duurt in totaal 6 maanden met verspreid drie intensieve interne trainingsweken. Daarnaast wordt in de tussenperiodes een intensieve studie verwacht. Het verblijf tijdens de trainingsweken is in een sfeervolle accommodatie in Limburg. Er wordt een maximum van 20 deelnemers toegelaten. Studenten zijn verplicht intern te verblijven gedurende de opleidingsweken. De opleiding wordt gegeven in het Nederlands.

‘… practicing with devotion to freedom within one’s heart’ - K. Pattabhi Jois

Deze Ashtanga-opleiding wordt gegeven door senior leraren Manon Simonis E-RYT-500 en Anouk Prop E-RYT-500. Zij begeleiden je volledig in het diepere begrip en de kennis van yoga op een uitdagende, authentieke en persoonlijke manier. Zij worden ondersteund door gespecialiseerde gastdocenten en ervaren Yogaplace docenten. 

Yogaplace is een door de Yoga Alliance geregistreerde Yogaschool (ID 171426) www.yogaalliance.org. Het gehele programma voldoet aan de eisen van De Yoga Alliance US voor 200 Hours.

 

Pre-Teacher Training | Voortraject (YP40) | SEPT 2018

Docent: Manon Simonis & ervaren Yogaplace docenten
Kosten: € 550,00 (BOEK HIER)
Data: Vier woensdagen 5, 12, 19, 26 september 2018
Tijdstip: 9-15 uur
Locatie: Fitland XL, te Sittard

In deze pre-teacher training als voortraject van de Yogaplace docentenopleiding maak je in vier hele dagen (28 uur & 12 thuisstudie en praktijk uren) kennis met de basis die belangrijk is voor iedere yogadocent. Het wordt aangeboden als een eerste introductie voor wanneer je interesse hebt om onze 200 uur Intensieve Yoga Docenten Opleiding te volgen vanaf janauri 2019. Manon en ervaren Yogaplace docenten verzorgen dit voortraject zodat je kunt kennismaken met de inhoud van de opleiding en de lesgeefmethodologie en je eigen practice ontwikkeling. Dit voortraject zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de opleiding kunt beginnen. Ook als je besluit niet de 200 uur docentenopleiding te gaan volgen, is dit voortraject zeer waardevol om een gedegen basis als yogadocent op te doen. 

Het programma van elk dag ziet er als volgt uit:

  • Woensdag 1: Basisprincipes Yoga & je eigen yogapractice
  • Woensdag 2: Elementen Yoga-practice techniek
  • Woensdag 3: Lesgeefmethodologie
  • Woensdag 4: Praktijk ervaring

Er is elke dag een uur lunchpauze ingepland. Er kan in de lunchroom op eigen kosten gekozen worden voor soep met broodjes, koffie, thee en fruitwater voor een gereduceerd tarief. Dit voortraject is geschikt voor mensen met een basis in yoga of andere bewegingsvormen (pilates, bodyshape en andere sportschool bewegingsvormen) met een interesse om zelf yogalessen, op basis van de Ashtanga Yoga Vinyasa methode, te gaan geven. Graag zelf meenemen: schrijfmateriaal, makkelijke zittende kleding, handdoek, meditatie kussen, yogamat en eventueel een dekentje voor tijdens de ontspanning. De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers en met een maximum van 18 deelnemers. Deze cursus is goed voor 40 uur Yogaplace opleidingsuren. 

 

Informatiebijeenkomsten Intensieve Yogaplace Docenten Opleiding 2019

Er zijn twee informatiebijeenkomsten gepland waarin je kennis kunt maken met Manon Simonis en alle vragen kunt stellen waar je nog mee rondloopt. Om je om te geven voor een van deze gratis bijeenkomsten, mail s.v.p naar info@yogaplace.nl onder vermelding 'informatiebijeenkomst + datum + eigen naam'

De bijeenkomsten zijn op: Zaterdag 8 sept 14-16u in Maastricht & Zondag 6 oktober 13-15u in Sittard

Mocht je eerder al interesse hebben om meer informatie te verkrijgen of persoonlijke vragen te stellen, kun je altijd een orienterend vrijblijven (persoonlijk) gesprek inplannen met Manon of Anouk (ook via skype/face-time mogelijk). 

'Teach what is inside you. Not as it applies to you, to yourself, but as it applies to the other' - T. Krichnamacharya

  

We hopen je te mogen verwelkomen in januari 2019!

Manon & Anouk

Brochure 2019    Inschrijfformulier 2019

Share the love!

  • 100% focus, rust, tijd voor jezelf en je ontwikkeling
  • Zes maanden opleiding met verspreid drie interne trainingsweken
  • Yoga Alliance US gecertificeerd programma
  • Early Bird prijs en/of betalingstermijnen mogelijk
  • Sfeervolle en privé accomodatie in Limburg 2/3 pers kamer met 3 maaltijden per dag

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles