200 uur Yoga lifestyle Ashtanga based Docentenopleiding (RYT200)

Ben jij een ervaren yoga beoefenaar en wil je graag je practice meer verdiepen of wil je zelf graag yogalessen verzorgen in de toekomst? Dan is deze opleiding een must. Want Yogaplace biedt je de mogelijkheid om de traditie van Yoga te integreren als levenswijze tijdens de Intensieve Yogaplace docentenopleiding (RYT 200) vanaf januari 2020.

Dé authentieke intensieve Yogaopleiding tot Yogadocent in de traditie van yogateachers T. Krishnamacharya en K. Pattabhi Jois.
Tijdens deze opleiding ontwikkel je een sterke persoonlijke practice met een verdiepende studie in asana (yogahoudingen), pranayama (ademtechnieken volgens de traditie van O.P. Tiwari), kriya’s (reinigingsoefeningen), meditatie, chanten (reciteren van mantras), lesgeefmethodologie & hands-on adjustments, yogafilosofie, anatomie, Ayurveda (Indiase gezondheidsleer) en een authentieke integratie van yoga als levenswijze.

*week 1: vrijdag 10 jan t/m 16 jan 2020
*week 2: vrijdag 27 maart t/m 2 april 2020
*week 3: vrijdag 12 juni t/m 18 juni 2020

Indien volledige overnachting niet mogelijk is om welke reden dan ook neem contact op met manon@yogaplace.nl voor de overige mogelijkheden. Natuurlijk is het voor het groepsproces wel aan te bevelen.

Wil je kennis maken met de docenten en de inhoud van het programma voor de opleiding van 2021, meld je dan nu aan voor de pre-teacher training

Nieuwe Info Trailer 2019

Official Video Teacher Training 2019

Bekijk deze video op YouTube

Yogaplace Intensieve Yoga Opleiding Impressie 2018

Official Video Teacher Training 2018

Bekijk deze video op YouTube

In de brochure vind je meer informatie over toelating, het programma, locatie, prijs, betalingsprocedure, de docenten, etc. Als officieel scholingsinstituut hebben wij ons mogen aansluiten bij het UWV. Hierdoor is het mogelijk om bij re-integratie een tegemoetkoming te ontvangen in de kosten van deze opleiding.

Heb je de keuze gemaakt je aan te melden dan volg onderstaande inschrijvingsinstructie.

Verzenden per mail naar info@yogaplace.nl van:

 1. het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier 2020
 2. pas- of portret foto als bijlage
 3. je eigen individuele yoga practice video via wetransfer of ander medium
 4. een aanbetaling van € 300.- via de link in je My.Yogaplace.nl account

Onderwerp in de mail: Inschrijving opleiding RYT200 ‘20 + ‘je volledige naam’.

De opleiding duurt in totaal 6 maanden met verspreid drie intensieve interne trainingsweken. Daarnaast wordt in de tussenperiodes zelf-studie verwacht waarbij je afspreekt met medestudenten, je eigen practice verder ontwikkelt en theorie- en praktijkopdrachten uitwerkt. Het verblijf tijdens de trainingsweken is in een sfeervolle accommodatie in Limburg. Er wordt een maximum van 20 deelnemers toegelaten. Studenten zijn verplicht intern te verblijven gedurende de opleidingsweken. De opleiding wordt gegeven in het Nederlands en waar nodig in het Engels ondersteunt.

‘… practicing with devotion to freedom within one’s heart’ - K. Pattabhi Jois

Deze Ashtanga based opleiding wordt gegeven door senior leraren Manon Simonis E-RYT-500 en Anouk Prop E-RYT-500. Zij begeleiden je volledig in het diepere begrip en de kennis van yoga volgens Patanjali 'Eight Limbs' prinicipe op een uitdagende, authentieke en persoonlijke manier. Zij worden ondersteund door gespecialiseerde gastdocenten en ervaren Yogaplace docenten. 

Yogaplace is een door de Yoga Alliance geregistreerde Yogaschool (ID 171426) www.yogaalliance.org. Het gehele programma voldoet aan de eisen van De Yoga Alliance US voor 200 uur.

Tijdens de opleidingsweken in 2020 worden er drie bijzondere volwaardige vegetarische maaltijden per dag verzorgd die afgestemd zijn op de yogalevensstijl mede voor een actieve yoga-practice. De maaltijden worden met liefde bereidt door Sil Beterams, fytotherapeute en kok. Tijdens ons jaarlijkse yoga detoxweekend in oktober 2019 heeft Sil de groep ondersteunt met gepaste natuurvoeding gericht op het detox proces. Dit in combinatie met specifieke kruiden vanuit haar passie wildplukken.

 

Pre-Teacher Training | Voortraject (YP40) voor opleiding van 2021 | OKT 2020

Docent: Manon Simonis , Anouk Prop & ervaren Yogaplace docenten
Kosten: € 550,00 (BOEK HIER)
Data: Vier woensdagen 7, 14, 21, 28 oktober 2020
Tijdstip: 9-16 uur
Locatie: Yogaplace Sittard

In deze pre-teacher training als voortraject van de Yogaplace docentenopleiding maak je in vier hele dagen (28 uur & 12 thuisstudie en praktijk uren) kennis met de basis die belangrijk is voor iedere yogadocent. Het wordt aangeboden als een eerste introductie voor wanneer je interesse hebt om onze 200 uur Intensieve Yoga Docenten Opleiding te volgen vanaf janauri 2019. Manon en ervaren Yogaplace docenten verzorgen dit voortraject zodat je kunt kennismaken met de inhoud van de opleiding en de lesgeefmethodologie en je eigen practice ontwikkeling. Dit voortraject zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de opleiding kunt beginnen. Ook als je besluit niet de 200 uur docentenopleiding te gaan volgen, is dit voortraject zeer waardevol om een gedegen basis als yogadocent op te doen. 

Het programma van elk dag ziet er als volgt uit:

 • Woensdag 1: Basisprincipes Yoga & je eigen yogapractice
 • Woensdag 2: Elementen Yoga-practice techniek
 • Woensdag 3: Lesgeefmethodologie
 • Woensdag 4: Praktijk ervaring

Je zorgt zelf voor je eigen lunch. Dit voortraject is geschikt voor mensen met een basis in yoga en andere bewegingsvormen (pilates, bodyshape en andere sportschool bewegingsvormen) met een interesse om zelf yogalessen, op basis van de Ashtanga Yoga Vinyasa methode, te gaan geven. Graag zelf meenemen: schrijfmateriaal, makkelijke zittende kleding, handdoek, meditatie kussen, yogamat en eventueel een dekentje voor tijdens de ontspanning. De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers en met een maximum van 18 deelnemers. Deze cursus is goed voor 40 uur Yogaplace opleidingsuren. 

 

Informatiebijeenkomsten yoga lifestyle Ashtanga based docentenopleiding 2020

Er zijn twee informatiebijeenkomsten gepland waarin je kennis kunt maken met Manon Simonis en alle vragen kunt stellen waar je nog mee rondloopt. Om je om te geven voor een van deze gratis bijeenkomsten, mail s.v.p naar info@yogaplace.nl onder vermelding 'informatiebijeenkomst + datum + eigen naam'

De bijeenkomsten zijn op:

 • 7 september 2019, 12.00-13.30 uur, Yogaplace Maastricht
 • 27 september 2019, 15.00-16.30 uur, Yogaplace Urmond
 • 23 november 2019, 12.30-14.00 uur, Yogaplace Sittard

 

Mocht je eerder al interesse hebben om meer informatie te verkrijgen of persoonlijke vragen te stellen, kun je altijd een orienterend vrijblijvend (persoonlijk) gesprek inplannen met Manon of Anouk (ook via skype/face-time mogelijk). 

'Teach what is inside you. Not as it applies to you, to yourself, but as it applies to the other' - T. Krichnamacharya

  

We hopen je te mogen verwelkomen in januari 2020!

Manon & Anouk

Brochure    Iinschrijfformulier 2020

Share the love!

 • 100% focus, rust, tijd voor jezelf en je ontwikkeling
 • Zes maanden opleiding met verspreid drie interne trainingsweken
 • Yoga Alliance US gecertificeerd programma
 • Early Bird prijs en/of betalingstermijnen mogelijk
 • Sfeervolle en privé accomodatie in Limburg 2/3 pers kamer met 3 maaltijden per dag

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles