Lang Yoga Detox Weekend

Een lang weekend volledig verzorgd Detoxen

op een holistische manier | 11-14 oktober 2019

Een lang weekend met een volledig verzorgd ontspanningsprogramma in een gezonde levensstijl | Detoxen op een holistische manier!

The body is your temple
Keep it  pure and clean, for your body to reside in
 
- B. S. Iyengar

Net zoals voor je huis, auto, of tuin is een grote schoonmaak op zijn tijd een echte must. Zo ook voor je lichaam. Want aan de basis van een goede gezondheid staat een gezond lichaam. Juist in deze tijd waarin we helaas vaak in aanraking komen met voeding vol met schadelijke stoffen, met tijdgebrek, stressfactoren en allergieën is het belangrijk je lichaam te af en toe te zuiveren en je geest tot rust te laten komen.

Daarom biedt Yogaplace een volledig verzorgd lang weekend, waarin je door middel van sappen, salades en soepen, meditatie, yoga, ademsessies, reinigingsoefeningen, sauna en wandelingen de tijd krijgt om je lichaam te resetten en je geest op te laden. Bovendien vindt dit weekend plaats op een unieke plek waar je je gelijk thuis zult voelen: een sfeervolle, landelijke boerderij midden in een bosrijke omgeving.

Dus, schreeuwt je lijf om een oplaadsessie, meld je dan snel aan. Er is plek voor 21 personen.
 

Kom tot jezelf en blijf bij jezelf

Uniek aan dit weekend is dat je drie nachten verblijft en de tijd krijgt om echt volledig aan wezig te zijn. De sterk holistische visie zorgt ervoor dat op alle lagen het herstellen van je balans zijn werk kan doen. Na afloop ervaar je meer energie en zit je goed in je vel.

Dit weekend geeft je de handvaten en tips hoe je gezonde yogalevensstijl kunt toepassen en integreren in je eigen dagelijkse leven. We bieden je een stevige basis van zelfkennis en helpen je om de discipline op te bouwen om jezelf lang gezond te houden. Zo voel je je niet alleen dit weekend fijn, maar ben je in staat om deze kracht en rust ook in de toekomst te behouden. Daarnaast zal de verbinding met de groep je geborgenheid en warmte bieden, waardoor je dit weekend in een uiterst fijne sfeer kunt ervaren.


Een uniek weekend dat echt werkt

Het weekend is opgezet op basis van jarenlange persoonlijke ervaring van Manon Simonis, die dit weekend begeleiden en onderdeel zijn van het liefdevolle team van Yogaplace. Zij begeleiden je in dit professioneel opgezette weekend dat een transformerend effect zal hebben op je leven. Manon laat je door middel van reinigings-, meditatie-, adem-, yoga- oefeningen, stiltesessies en persoonlijke gesprekken ervaren wat je diepere verlangens zijn. Ze begeleidt je in het ontwikkelen van je eigen kracht te komen  staan en geeft je ondersteuning en tools om dat wat je nodig hebt ook daadwerkelijk te realiseren voor jezelf.  Daarvoor hebben we de beschikking over een aparte, prachtige, ruime en verwarmde yogazaal
Sis deelt haar kennis op het gebied van voeding tijdens het weekend, hierin komen het detoxproces en natuurvoeding in het dagelijks leven aan bod. Ze zal iedere maaltijd samen met de deelnemers bespreken. Zo ervaar je hoe het is om met uitgebalanceerd en weinig voedsel jezelf te voeden, juist ook op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak.. Je wordt volledig meegenomen en je kan je overgeven aan alles wat aandacht nodig heeft in jezelf!


Programma en voorbereiding

Voorafgaand aan het weekend krijg je uitleg over de driedaagse voorbereiding die je moet treffen voor aanvang van het weekend. Het weekend begint vrijdagnamiddag en eindigt maandagochtend. Je wordt ’s vrijdags op verwacht tussen 17.00 uur en 17.30 uur. Op maandag nemen wij om 09.30 uur afscheid van elkaar, waarna iedereen naar huis terugkeert. Op vrijdag, de dag van aankomst, ontvang je alle praktische informatie over je verblijf en de exacte invulling van het weekendprogramma. Gedurende het weekend doorloop je samen met de andere deelnemers het gehele programma. 

 

Ervaren en professionele begeleiding & Assistenten van Yogaplace

Manon Simonis is een warme, positief ingestelde en innemende vrouw wier leven volledig in het teken van de yogalevenswijze en filosofie staat; waarbij yoga als tool, yogatherapie en ademsessies, en coaching centraal staat. Als ervaren Yoga Alliance gecertificeerde docente runt Manon sinds 2006 Yogaplace in Sittard en sinds 2010 Maastricht. De locatie in Urmond sinds 2015 en bovendien leidt ze yogadocenten op en organiseert ze regelmatig yoga-retreats en yoga detox-vakanties. Manon's verdere interesse en verdieping liggen in de Ayurveda. Manon gelooft sterk in de voordelen van een individuele benadering door praktische wijze van benaderen met een holistische aanpak.

Sil Beterams is een spontane en creatieve vrouw die gewend is te koken voor groepen en gespecialiseerd is in de veganistische keuken. Ze weet goed te koken met de seizoenen mee. Hiernaast is haar kennis op het gebeid van kruiden en planten geweldig. Deze past ze ook graag toe in haar keuken. Ze heeft een passie voor alles wat in en rond haar beweegt en groeit. Vanaf mijn 17e begon ik veganistisch te eten en vrijwillig te assisteren in keukens. Uiteindelijk werd het koken voor groepen jaren later haar werk. Toch voelde ik dat er meer was om te weten over de gezondheid van mens, dier en afkomst van ons voedsel en volgde ze een opleiding als natuurvoedingskok, die vlak erna werd aangevuld met een opleiding in de fythotherapie (kruidenleer). Tegenwoordig neemt ze ook de tijd in het bos op zoek naar medicinale planten, bomen, paddestoelen en zeewieren, als ze in de buurt van de zee is. In de voorbereidingen van de gerechten vind je deze elementen weer terug op het bord. Het leren over dit onderwerp en zichzelf is oneindig, een continue proces dat net als de seizoenen altijd in beweging blijft.

 

 

Prijs is inclusief:

 • Voorbereidende detox-instructies 
 • Drie overnachtingen 
 • Vier keer per per dag eet-moment met in de ochtend een verse gevarieerde sap, in de middag een salade en ‘s avonds soep
 • Onbeperkt kruiden-thee en water 
 • Dagelijks yogalessen (variatie in Yin yoga / Easy flow Yoga/ Ashtanga Yoga) met meditatie, ademwerk, reinigingsoefeningen
 • Een toegepaste voedingsinformatie
 • Wandeling met gids
 • Onbeperkt gebruik van alle ruimtes (inclusief sauna) 
 • 2x handdoek en washandje, 1x dekbedovertrek en kussensloop
 • Korte handleiding met tips, oefeningen en recepten
 • Nazorg instructie


Prijs is exclusief: 
Reiskosten en reisverzekering en transfer. Je zorgt voor eigen vervoer. Er is géén annuleringsverzekering mogelijk. Sauna- of extra handdoeken of washandje, badjas en slippers voor het gebruik van de sauna, shampoo en of andere verzorgingsartikelen. 


Boerderij Charneux

Boerderij Charneux is gelegen in het gelijknamige monumentale dorp Charneux, behorende tot de gemeente Herve vlakbij Luik (Liege). De oude natuurstenen boerderij die tegenwoordig dienst doet als vakantie-/detoxwoning ligt net buiten het dorp Charneux. De boerderij is rustig gelegen boven op een heuvel met een uniek uitzicht over de weilanden. Charneux is een heerlijke boerderij waar iedereen zijn plekje kan vinden en tevens de perfecte uitvalsbasis om het prachtige land van Herve te verkennen.

 

Inschrijfformulier 
Na je betaling is je boeking definitief en mailen we je het inschrijfformulier waarbij we je en aantal vragen stellen over je achtergrond en je gezondheid. We vragen je deze in te vullen en uiterlijk drie weken voor aanvang naar info@yogaplace.nl te sturen. 

 

Voor een sfeerimpressie van afgelopen weekenden, kijk op onze Facebook 

 

Korte recensies van afgelopen jaar

 • ‘We zijn inmiddels bijna 3 weken verder en ik loop nog steeds met een brede glimlach rond. Heb thuis mijn yogaplekje ingericht en sta bijna elke ochtend op de mat. Het weekend heeft mij enorm veel gebracht.’ Deelneemster 2017

 • ‘Na zoveel weken weet ik het zeker : jullie zijn gewoonweg fantastisch! Dankjewel, het weekend was als een warm spiritueel bad voor mij... Zeer voedend, ik heb er enorm veel kracht en energie opgedaan. Jullie gaven me handvaten om door te gaan. Bedankt ook Manon voor het fijne gesprek, liggend in het gras in de zon… Zoals je zei : het zaadje is geplant….’ Deelneemster 2017
 • ‘Ik had nog nooit eerder een zo'n weekend gedaan. Zag er zelfs een beetje tegenop vanwege het detox gedeelte. Daarnaast ook een heel weekend met alleen maar vrouwen... Achteraf vond ik het echt super. Zeker kom je jezelf tegen omdat je zo weinig eet, je lichaam je in de steek laat (Ik kreeg last van mijn rug) maar zo fijn hoe Manon je leert daarmee te dealen. Ben nu super trots op mezelf dat ik het gedaan heb.’ Deelneemster 2017

 • ‘Wat me bijzonder aansprak was de duidelijke voedingsinstructie die je vooraf ontvangt. Het goed verzorgd worden op alle vlakken en met name ook het eten. Wat me opviel is dat je het goed kunt volhouden met minder en je nog gezonder kunt eten.’ Deelneemster 2017

 

bekijk agenda    Boek nu

Share the love!

Het event van het jaar

 • alle aandacht voor jezelf rust, ontspanning en genieten
 • compleet verzorgd programma voor lichaam, geest en ziel
 • eerlijke produkten met liefde bereid sappen, soepen en salades
 • ervaren lessen met passie gegeven meditatie, yoga, ademsessies, voedingslessen en veel meer

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles