Therapeutische Adjustment training (YP100) 2020

 'Connectie maken dieper dan het fysieke lichaam'

 

Ben jij in je werkveld of voor je eigen ontwikkeling geinteresseerd om te werken met therapeutische aanraking en waardevolle 'hands-on adjustments' te geven in begeleiding van mensen? Het vergt praktijkervaring, een therapeutische aanraking, kennis van lichaamsstructuren met een echografische blik en een 'zuivere liefde voor geven'. Lichaam en geest openen langzaam onder deze begeleiding en weerstanden verdwijnen. Een diepere laag aanraken waarbij ruimte, ontspanning en het zelfherstellend vermogen van je systeem wordt geactiveerd.

Volledige training (YP100)
Deze volledige training van 100 uur is verdeeld over vier weken van in totaal 75 uur (YP75). Tevens is er na een aantal weken een afsluitende dag (YP8) waar de tussentijdse praktijkopdrachten (YP17) aan bod komen. Tijdens de periode tussen de eerste vier weken en de terugkomdag is er tijd om het geleerde toe te passen in je werkveld of stage setting. 

Voor wie
Deze training is zeer geschikt voor lichaamswerkers, yogadocenten, therapeuten, para-medici, sport-/beweegagogen, etc.

Docenten
Manon Simonis & Anouk Prop
Beiden zijn toonaangevend op het gebied van therapeutisch werk in het yogawerkveld. Hun jarenlange expertise vanuit kennis en ervaring komt voort uit de achtergronden; anatomy trains, triggerpoint, structural yoga therapy, cranio sacraal therapie en zoveel meer. 

In de volledige training komt aan bod: 

 • Dagelijkse meditatie, ademwerk en yoga practice vanuit de Ashtanga yoga traditie met een therapeutische benadering waarbij ruimte en aandacht is voor zachtheid en een eigen persoonlijke practice
 • Observeren, analyseren en verklaren van de verschillende lichaamstypen en hun functionele beweging
 • Veilige en effectieve adjustment technieken voor de meest bekende yogahoudingen
 • Het werken naar het loslaten van spanningen en het herstructureren van de de natuurlijke lichaamshouding van ieder lichaamstype
 • Het  'lezen'van de fysieke / mentale grenzen en mogelijkheden waarbij adem en beweging van prana leidraad zijn
 • Cranio sacraal therapie training 
 • Subtiel energie werk 
 • Triggerpoint en meridianenleer toegepast in massage technieken
 • Kalm eigen lichaamsbewustzijn en houding naar anderen met een zuivere benadering waarbij je de ander veilig ondersteunt 

'Het begrip en de diepere betekenis van dit therapeutische adjustment werk komen van vriend en leraar Petri Raisanen, Helsinki, Finland. Ook door mijn ervaring in lesgeven en adjustments door de 'ogen van mijn handen' van meer van 1000 en studenten over de laatste 15 jaar. Zij gaven mij het subtiele inzicht om deze bijzondere vaardigheid te mogen ontwikkelen.' aldus Manon. 

Tips voor achtergrond informatie zijn: Thomas Meyer (myofasciale release & anatomy trains), Mukunda Stiles (structural yoga therapy), Dr. Upledger ( cranio scraal therapie), Jan van Dixhoorn (methode van Dixhoorn). 

Deelnemers hoeven geen lesgeef ervaring of adjustment ervaring te hebben om deel te nemen aan deze training. De training wordt gegeven in het Nederlands en kan in het Engels individueel ondersteunt worden. De deelname certificering is een onderdeel van het Yogaplace ‘YP’ certificering, deze staat voor kwaliteit en professionaliteit in Nederland.

Aandachtspunten deelnemer

 • Goede fysieke en mentale conditie
 • De opleiding is een ervaring die als basis innerlijke reflectie met een sterke behoefte voor zelfontwikkeling vereist.
 • De studie in deze setting vraagt om het kunnen delen van jouw yogapassie in een vruchtbare, ondersteunende en prettige omgeving in wederzijds respect met persoonlijke integriteit, commitment en is de basis voor lering en persoonlijke groei.
 • Praktische beschikbaarheid voor de week en het weekend. Tijdens de studie wordt er tijdens de periode een bepaalde mate aan zelfstudie verwacht. Dit is inclusief een asana practise, praktijk ervaring, thuisstudie en theorie opdrachten.

Marije studente training 2018: 'Een intense reis naar binnen. Bewust naar de diepere lagen gaan. Je practice verandert naar het voelen van subtiele bewegingen, stromingen en veranderingen in je lichaam en geest. Je zintuigen keren nog meer naar binnen om vervolgens ook de connectie met de ander te maken. Bij jezelf blijven, voelen wat er is bij de ander, observeren.
Door middel van bewuste en stimulerende (energetisch en fysieke) adjustments voelen en zien hoe het lichaam verandert en kan ontspannen om zo tot verdieping van lichaam en geest te gaan.'

Praktisch
-De training wordt gegeven in Yogaplace Sittard op donderdagen en vrijdagen in Maart 2020. 
-Je zorgt zelf voor je eigen lunch. Er is een uur lunchtijd waardoor er ruimte is om in het centrum van Sittard te lunchen of in een winkel lunch te kopen.

Early bird prijs € 1250,- voor de gehele opleiding bij boekingen vóór 1 december 2019! (reguliere prijs na 1 december € 1400,-)

Data van de studieweken

 • 28 en 29 februari 2020
 • 5 en 6 maart 2020
 • 12 en 13 maart 2020
 • 19 en 20 maart 2020
 • 26 maart 2020
 • Terugkomdag 30 april 2020 

Tijdstippen

 • Zaterdag 29 februari van 12.00-17.00 uur
 • Donderdagen van 8.30-18.00 uur
 • Vrijdagen van 12.30-18.00 uur

Meer informatie of andere praktische vragen mail Wendy (opleidingscoordinator ) op info@yogaplace.nl 

Bij betaling ga je akkoord met algemene voorwaarden.Bij betaling ga je akkoord met de onderstaande voorwaarden.
Leefregels
1. We zijn gericht op een meer bewuste en liefdevolle wereld in een veilige omgeving zodat spirituele persoonlijke groei, respect en vertrouwen wordt ondersteund. 2. De houding en het gedrag van de studenten is conform de cultuur en de sfeer van de studie. 3. Er is een basis van wederzijds respect met geaccepteerde onderlinge relaties zonder enige vorm van geweld en aantijgingen. Aan roddels of andere wijze van disrespect worden serieuze consequenties gehangen die kunnen leiden tot uitsluiten van verdere deelname aan de studie. 4. Eenieder kan zijn of haar visie en ideeën openlijk, eerlijk en met respect uiten. 5. Sigaretten, alcohol, niet voorgeschreven medicijnen, vlees en vis zijn niet toegestaan tijdens het verblijf in de Yogaplace studie. 6. Studenten zijn zich bewust van uitingen van affectie en aanstootgevende kleding en hoe dit kan overkomen op andere studenten. 7. Het is niet toegestaan om de accommodatie te verlaten zonder toestemming van de leraren. 8. Er wordt een vast dagschema en stilte uren gehandhaafd en dit wordt ten alle tijden nageleefd. 9. Deelname aan de lessen is ten alle tijden verplicht, zelfs met blessure of andere klachten is het zeer leerzaam om aanwezig te zijn. 10. Het gebruik van elektronische apparatuur, zoals tablet of laptop wordt alleen toegestaan voor studiesdoeleinden. Hier wordt streng op toegezien. 11. Het gebruik van mobiele telefoon is alleen toegestaan op afgesproken tijden op een vooraf aangewezen private plek. 12. Foto’s, video en audio opnamen van lesinhoudelijk materiaal zijn niet toegestaan tijdens de lessen. 

Voorwaarden deelname 
1. Studenten zijn verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. 2. Yogaplace, de leraren en het ondersteunend personeel kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongelukken, blessures, diefstal of andere schade, gedurende de trainingsweken. 3. Na betaling geldt een wettelijke bedenktermijn van veertien dagen 4. Alle betalingen worden volgens de afgesproken betalingsvoorwaarden voldaan. Wanneer hier niet aan voldaan wordt, kan de inschrijving worden beëindigd en is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. 5. Terugbetalingen zijn in geen enkel beding mogelijk. Ook niet na uitsluiten, ontzeggen van (verdere) deelname en uitstellen of afbreken van de studie. Dit geldt ook voor de nog verschuldigde termijnbetalingen. In een uitzonderlijke situatie kan er door Yogaplace overwogen worden om over te stappen naar een andere startdatum van een geplande Yogaplace studie binnen twee jaar na inschrijving. 6. Alleen bij serieuze medische problemen en/of ziekte kan er voor het niet gebruikte deel van de betaling, een credit plaatsvinden. Hiervoor moet er een geldige doktersverklaring kunnen worden overlegd binnen de studie periode. 7. Yogaplace behoudt het recht om fotomateriaal gemaakt tijdens de Yogaplace studie te gebruiken voor promotie of eigen materiaal. 8. Het geschreven en gesproken lesmateriaal mag op geen enkele wijze worden gekopieerd, openbaar gemaakt of vermenigvuldigd, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Yogaplace. 9. Het deelname-certificaat wordt overhandigd na het volbrengen van de Yogaplace studie en de gestelde normen. 10. Yogaplace is niet verantwoordelijk wanneer de Yogaplace studie inhoud en sfeer niet voldoen aan de persoonlijke verwachtingen van de student.11. Yogaplace behoudt het recht om de geplande studie te annuleren als gevolg van overmacht en/of bij niet voldoende aanmeldingen tot 4 weken voor aanvang en wordt er door Yogaplace de mogelijkheid geboden om over te stappen naar een andere studie datum of het bedrag minus de aanbetaling terug te ontvangen binnen 21 dagen. 12. Docenten Anouk en Manon worden ondersteund en geassisteerd door Yogaplace docenten gedurende het verblijf, de lessen en de opdrachten. 

Boek nu

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles