Intensieve Yoga zelfontwikkelingsstudie (YP150)

Ben jij een yoga beoefenaar en wil je graag je practice meer verdiepen? Kun jij niet een maand naar India om als student om alle yoga-tools te ontwikkelen, verdiepen en studeren? Dan is deze intensieve zelfontwikkelingsstudie in Nederland, drie hele weken verdeeld over vier maanden een must. Yogaplace biedt je de mogelijkheid om de traditie van Yoga te integreren als levenswijze. Yoga leren zoals yoga bedoeld is!

 

Volledige training 
Deze training wordt gegeven vanaf april 2020 over een periode van 7 maanden, een wekelijkse dag-training.

Dé authentieke intensieve zelfontwikkelingsstudie in de traditie van yogateachers T. Krishnamacharya en K. Pattabhi Jois. Tijdens deze studie ontwikkel je een sterke persoonlijke practice met een verdiepende studie in asana (yogahoudingen), pranayama (ademtechnieken volgens de traditie van O.P. Tiwari), kriya’s (reinigingsoefeningen), meditatie, energetisch werk, chanten (reciteren van mantras), yogafilosofie, Ayurveda (Indiase gezondheidsleer). Met behulp van de aangereikte tools zal er een authentieke integratie van yoga als levenswijze worden ervaren die een vast anker zullen zijn in je dagelijkse leven.  

Er wordt verwacht dat je tijd vrij kunt maken voor zelf-studie. Er wordt een maximum van 14 deelnemers toegelaten. De training wordt gegeven in het Nederlands en er kan in het Engels extra worden toegelicht. Tijdens de dagtrainingen zal er zelf gezorgd moeten worden voor lunch.

Voor wie?
Deze studie is geschikt voor eenieder die zich aangesproken voelt om yoga in te zetten als tool om balans te ondervinden in het leven.
Ook voor degenen die klaar zijn voor transformatie en een diepgaand veranderingsproces. We vragen van eenieder volledige commitment, eigen verantwoordelijkheid om in actie te komen en de overtuiging dat yoga als tool deze weg kan zijn.

Locatie
Yogaplace Sittard

Docenten
Manon Simonis & Anouk Prop

 ‘… practicing with devotion to freedom within one’s heart’ - K. Pattabhi Jois

 

Docenten
Deze training wordt gegeven door senior leraren en therapeuten Manon Simonis E-RYT-500 en Anouk Prop E-RYT-500. Zij begeleiden je volledig in het diepere begrip en de kennis van yoga op een uitdagende, authentieke en persoonlijke manier. Zij worden ondersteund door gespecialiseerde gastdocenten en ervaren Yogaplace docenten. Persoonlijke ontwikkeling en coaching door Manon en Anouk zijn de leidraad van deze training waarbij eenieder inzicht krijgt in zichzelf en je contact maakt met je innerlijke kracht door ervaringsleermethoden.

Naast overtuigingen, patronen en ervaringen leer je met behulp van yoga tools meer balans ervaren in je leven. Door deze ervaringen zul je zuiverheid en helderheid ervaren waarbij je in contact komt met je ware essentie en ervaart wat er echt toe doet in het leven. Je ontdekt je ware potentieel en gaat hiernaar leven.

When you are inspired by some great purpose, some extraordinary project, 
all your thoughts break their bonds: Your mind transcends limitations, your consciousness expands in every direction, 
and you find yourself in a new, great and wonderful world. Dormant forces, faculties and talents become alive, 
and you discover yourself to be a greater person by far than you ever dreamed yourself to be. - Patanjali

Lesmateriaal
Tijdens de studie weken wordt er gebruikt gemaakt van online bronnen en interactief studiemateriaal. Voor optimaal gebruik van deze bronnen dien je je tablet of laptop mee te nemen met wifi mogelijkheid.

Twijfels?
Zou je direct met Manon of Anouk willen spreken en je persoonlijke vragen willen stellen, dan kan dat natuurlijk altijd. Mail ze voor een vrijblijvende afspraak op anouk@yogaplace.nl of manon@yogaplace.nl 

Voorbereiding studie
Na boeking wordt er, binnen 30 dagen, verwacht dat je onderstaande opdrachten maakt en deze plaatst in je eigen aangemaakte www.dropbox.com map: 'Zelfontwikkelingsstudie 2020 + 'je naam', waarbij je anouk@yogaplace.nl en manon@yogaplace.nl uitnodigt voor deze gedeelde map.

Opdracht 1.
Schrijf een zelfreflectie-verslag van maximaal 1200 woorden, waarin de volgende antwoorden op de onderstaande vragen zijn verwerkt.

-Welke yoga ervaring heb je tot nu toe op gedaan?
-Omschrijf je huidige practice?
-Waarom kies je voor deze studie?
-Welke rol speelt yoga in jouw leven?
-Hoe heb je je tot nu toe in de praktijk en theorie van yoga verdiept?
-Omschrijf je fysieke en mentale conditie
-Welke life-events hebben ervoor gezorgd dat je met yoga in aanraking bent gekomen?
-Wat trekt je het meeste aan in het yogapad?
-Zijn er obstakels die je verwacht tegen te komen op je pad en hoe denk je hiermee om te gaan? 

Opdracht 2.

Schrijf een persoonlijk verslag over de film/documentaire 'Breath of the Gods- A journey to the Origins of Modern Yoga'. van je eigen interpretatie met eventuele voorbeelden uit jouw dagelijks leven. Wat is voor jou de belangrijkste boodschap uit deze documentaire en wat neem je mee als les voor de toekomst. Het verslag mag maximaal 1500 woorden bevatten. We nodigen je uit dit op geheel eigen wijze te schrijven en je creativiteit en eigenheid te gebruiken.

Verslagen worden besproken tijdens de eerste periode van de studie.

 

Bij betaling ga je akkoord met de onderstaande voorwaarden.

Leefregels van de zelfontwikkelingstudie
1. We zijn gericht op een meer bewuste en liefdevolle wereld in een veilige omgeving zodat spirituele persoonlijke groei, respect en vertrouwen wordt ondersteund. 2. De houding en het gedrag van de studenten is conform de cultuur en de sfeer van de studie. 3. Er is een basis van wederzijds respect met geaccepteerde onderlinge relaties zonder enige vorm van geweld en aantijgingen. Aan roddels of andere wijze van disrespect worden serieuze consequenties gehangen die kunnen leiden tot uitsluiten van verdere deelname aan de studie. 4. Eenieder kan zijn of haar visie en ideeën openlijk, eerlijk en met respect uiten. 5. Sigaretten, alcohol, niet voorgeschreven medicijnen, vlees en vis zijn niet toegestaan tijdens het verblijf in de Yogaplace studie. 6. Studenten zijn zich bewust van uitingen van affectie en aanstootgevende kleding en hoe dit kan overkomen op andere studenten. 7. Het is niet toegestaan om de accommodatie te verlaten zonder toestemming van de leraren. 8. Er wordt een vast dagschema en stilte uren gehandhaafd en dit wordt ten alle tijden nageleefd. 9. Deelname aan de lessen is ten alle tijden verplicht, zelfs met blessure of andere klachten is het zeer leerzaam om aanwezig te zijn. 10. Het gebruik van elektronische apparatuur, zoals tablet of laptop wordt alleen toegestaan voor studiesdoeleinden. Hier wordt streng op toegezien. 11. Het gebruik van mobiele telefoon is alleen toegestaan op afgesproken tijden op een vooraf aangewezen private plek. 12. Foto’s, video en audio opnamen van lesinhoudelijk materiaal zijn niet toegestaan tijdens de lessen. 

Voorwaarden deelname 
1. Studenten zijn verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. 2. Yogaplace, de leraren en het ondersteunend personeel kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongelukken, blessures, diefstal of andere schade, gedurende de trainingsweken. 3. Na betaling geldt een wettelijke bedenktermijn van veertien dagen 4. Alle betalingen worden volgens de afgesproken betalingsvoorwaarden voldaan. Wanneer hier niet aan voldaan wordt, kan de inschrijving worden beëindigd en is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. 5. Terugbetalingen zijn in geen enkel beding mogelijk. Ook niet na uitsluiten, ontzeggen van (verdere) deelname en uitstellen of afbreken van de studie. Dit geldt ook voor de nog verschuldigde termijnbetalingen. In een uitzonderlijke situatie kan er door Yogaplace overwogen worden om over te stappen naar een andere startdatum van een geplande Yogaplace studie binnen twee jaar na inschrijving. 6. Alleen bij serieuze medische problemen en/of ziekte kan er voor het niet gebruikte deel van de betaling, een credit plaatsvinden. Hiervoor moet er een geldige doktersverklaring kunnen worden overlegd binnen de studie periode. 7. Yogaplace behoudt het recht om fotomateriaal gemaakt tijdens de Yogaplace studie te gebruiken voor promotie of eigen materiaal. 8. Het geschreven en gesproken lesmateriaal mag op geen enkele wijze worden gekopieerd, openbaar gemaakt of vermenigvuldigd, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Yogaplace. 9. Het deelname-certificaat wordt overhandigd na het volbrengen van de Yogaplace studie en de gestelde normen. 
10. Yogaplace is niet verantwoordelijk wanneer de Yogaplace studie inhoud en sfeer niet voldoen aan de persoonlijke verwachtingen van de student. 11. Yogaplace behoudt het recht om de geplande studie te annuleren als gevolg van overmacht en/of bij niet voldoende aanmeldingen tot en met twee maanden voor de start van de training en wordt er door Yogaplace de mogelijkheid geboden om over te stappen naar een andere studie datum of het bedrag minus de aanbetaling terug te ontvangen binnen 21 dagen. 12. Docenten Anouk en Manon worden ondersteund en geassisteerd door Yogaplace docenten gedurende het verblijf, de lessen en de opdrachten. 

Boek nu    Brochure

Share the love!

Gratis Proefles