Therapeutische Adjustment training (YP100) 2020

 

Data: 28 en 29 februari | 5 en 6 maart | 12 en 13 maart | 19 en 20 maart | 26 maart | Terugkomdag 30 april 
Tijd: zaterdag 29 februari van 12.00 uur -17.00 uur | donderdagen van 8.30 uur - 18.00 uur| vrijdagen van 12.30 uur - 18.00 uur
Locatie: Yogaplace Sittard
Docent: Anouk Prop & Manon Simonis 
Kosten: € 1400,00

 'Connectie maken dieper dan het fysieke lichaam'

 Ben jij in je werkveld of voor je eigen ontwikkeling geinteresseerd om te werken met therapeutische aanraking en waardevolle 'hands-on adjustments' te geven in begeleiding van mensen? Het vergt praktijkervaring, een therapeutische aanraking, kennis van lichaamsstructuren met een echografische blik en een 'zuivere liefde voor geven'. Lichaam en geest openen langzaam onder deze begeleiding en weerstanden verdwijnen. Een diepere laag aanraken waarbij ruimte, ontspanning en het zelfherstellend vermogen van je systeem wordt geactiveerd.

Volledige training (YP100)
Deze volledige training van 100 uur is verdeeld over vier weken van in totaal 75 uur (YP75). Tevens is er na een aantal weken een afsluitende dag (YP8) waar de tussentijdse praktijkopdrachten (YP17) aan bod komen. Tijdens de periode tussen de eerste vier weken en de terugkomdag is er tijd om het geleerde toe te passen in je werkveld of stage setting. 

Voor wie
Deze training is zeer geschikt voor lichaamswerkers, yogadocenten, therapeuten, para-medici, sport-/beweegagogen, etc.

Docenten
Manon Simonis & Anouk Prop
Beiden zijn toonaangevend op het gebied van therapeutisch werk in het yogawerkveld. Hun jarenlange expertise vanuit kennis en ervaring komt voort uit de achtergronden; anatomy trains, triggerpoint, structural yoga therapy, cranio sacraal therapie en zoveel meer. 

In de volledige training komt aan bod: 

 • Dagelijkse meditatie, ademwerk en yoga practice vanuit de Ashtanga yoga traditie met een therapeutische benadering waarbij ruimte en aandacht is voor vertragen, verstillen in zachtheid met een eigen persoonlijke aangepaste practice binnen ieders grenzen
 • Observeren, analyseren en verklaren van de verschillende lichaamstypen en hun functionele beweging
 • Veilige en effectieve helende massage / adjustment technieken voor de meest bekende yogahoudingen
 • Het werken naar het loslaten van spanningen en het herstructureren van de de natuurlijke lichaamshouding van ieder lichaamstype 
 • Het 'lezen' van de fysieke / mentale grenzen en mogelijkheden waarbij adem en beweging van prana leidraad zijn
 • Cranio sacraal therapie training 
 • Subtiel energie werk 
 • Triggerpoint en meridianenleer toegepast in massage technieken
 • Technieken voor een kalme eigen lichaamsbewustzijn en houding naar anderen met een zuivere benadering waarbij je de ander veilig ondersteunt 

 

'Het begrip en de diepere betekenis van dit therapeutische adjustment werk komen van vriend en leraar Petri Raisanen, Helsinki, Finland. Ook door mijn ervaring in lesgeven en adjustments door de 'ogen van mijn handen' van meer van 1000 en studenten over de laatste 15 jaar. Zij gaven mij het subtiele inzicht om deze bijzondere vaardigheid te mogen ontwikkelen.' aldus Manon. 

Tips voor achtergrond informatie zijn: Thomas Meyer (myofasciale release & anatomy trains), Mukunda Stiles (structural yoga therapy), Dr. Upledger ( cranio scraal therapie), Jan van Dixhoorn (methode van Dixhoorn). 

Deelnemers hoeven geen lesgeef ervaring of adjustment ervaring te hebben om deel te nemen aan deze training. De training wordt gegeven in het Nederlands en kan in het Engels individueel ondersteunt worden. De deelname certificering is een onderdeel van het Yogaplace ‘YP’ certificering, deze staat voor kwaliteit en professionaliteit in Nederland.

Aandachtspunten deelnemer

 • Goede fysieke en mentale conditie
 • De opleiding is een ervaring die als basis innerlijke reflectie met een sterke behoefte voor zelfontwikkeling vereist.
 • De studie in deze setting vraagt om het kunnen delen van jouw yogapassie in een vruchtbare, ondersteunende en prettige omgeving in wederzijds respect met persoonlijke integriteit, commitment en is de basis voor lering en persoonlijke groei.
 • Praktische beschikbaarheid voor de genoemde lesdagen. Tijdens de studie wordt er tijdens de periode een bepaalde mate aan zelfstudie verwacht. Dit is inclusief een asana practise, praktijk ervaring, thuisstudie en theorie opdrachten.

Marije studente training 2018: 'Een intense reis naar binnen. Bewust naar de diepere lagen gaan. Je practice verandert naar het voelen van subtiele bewegingen, stromingen en veranderingen in je lichaam en geest. Je zintuigen keren nog meer naar binnen om vervolgens ook de connectie met de ander te maken. Bij jezelf blijven, voelen wat er is bij de ander, observeren.
Door middel van bewuste en stimulerende (energetisch en fysieke) adjustments voelen en zien hoe het lichaam verandert en kan ontspannen om zo tot verdieping van lichaam en geest te gaan.'

Praktisch
-De training wordt gegeven in Yogaplace Sittard op donderdagen en vrijdagen in Maart 2020. 
-Je zorgt zelf voor je eigen lunch. Er is een uur lunchtijd waardoor er ruimte is om in het centrum van Sittard te lunchen of in een winkel lunch te kopen.

Meer informatie of andere praktische vragen mail Wendy (opleidingscoordinator ) op info@yogaplace.nl 

UWV scholingsinstituut
Als officieel scholingsinstituut zijn wij aangesloten bij het UWV. Hierdoor is het mogelijk om bij re-integratie een tegemoetkoming te ontvangen in de kosten van onze opleidingen.  

 

BOEK NU    Telefonische intake en vragen stellen?

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles