Yoga detox trainingsweekend 2021

Leer detoxen met joy op een holistische manier!

The body is your temple
Keep it  pure and clean, for your body to reside in
 
- B. S. Iyengar

Datum: vrijdag, 23 april 2021 t/m zondag, 25 april 2021
Tijd: 17:00 (einde: 14:00)
Locatie: Zeeland 'De schouw' Zierikzee
Docent: Manon Simonis
Tweede docent: Anouk Prop
 

Aan de basis van een goede gezondheid staat een gezond lichaam. Juist in deze tijd waarin we helaas vaak in aanraking komen met voeding vol met schadelijke stoffen, met tijdgebrek, stressfactoren en allergieën is het belangrijk je lichaam af en toe te zuiveren en je geest tot rust te laten komen.
Daarom bieden wij een volledig verzorgd weekend, waarin je met sappen, salades en soepen, meditatie, yoga, ademsessies, reinigingsoefeningen, sauna en wandelingen de tijd krijgt om je lichaam te resetten en je geest op te laden. Bovendien vindt dit weekend plaats op een unieke plek waar je je gelijk thuis zult voelen: een sfeervolle locatie in een authentiek pand.. vlakbij zee… in Zeeland.
Dus, schreeuwt je lijf om een oplaadsessie voor lichaam en geest, meld je dan gauw aan.

Kom tot jezelf en blijf bij jezelf

Uniek aan dit weekend is dat je twee nachten verblijft en de tijd krijgt om volledig aanwezig te zijn en een bijzonder afwisselend programma te doorlopen. De sterk holistische visie zorgt ervoor dat op alle lagen het herstellen van je balans zijn werk kan doen. Na afloop ervaar je meer energie en zit je goed in je vel. Je wordt begeleidt en ondersteunt door ervaren professionals.

Dit trainingsweekend geeft je de handvatten en tips hoe je gezonde yogalevensstijl kunt toepassen en integreren in je eigen dagelijkse leven. We bieden je een stevige basis van zelfkennis en helpen je om de discipline op te bouwen om jezelf lang gezond te houden. Zo voel je je niet alleen dit weekend fijn, maar ben je in staat om deze kracht en rust ook in de toekomst te behouden. Daarnaast zal de verbinding met de groep je geborgenheid en warmte bieden, waardoor je dit weekend in een uiterst fijne sfeer kunt ervaren.


Een uniek weekend dat echt werkt

Het programma is opgezet op basis van jarenlange persoonlijke ervaring van Manon Simonis, die dit weekend begeleidt en onderdeel is van het liefdevolle team. Zij begeleiden je in dit professioneel opgezette weekend dat een transformerend effect zal hebben op je leven. Manon laat je door middel van reinigings-, meditatie-, adem-, yoga- oefeningen, stiltesessies en persoonlijke gesprekken ervaren wat je diepere verlangens zijn. Ze begeleidt je in het ontwikkelen van je eigen kracht te komen  staan en geeft je ondersteuning en tools om dat wat je nodig hebt ook daadwerkelijk te realiseren voor jezelf.  

Ervaren en professioneel team

Het weekend wordt georganiseerd in samenwerking met het team van MyOwnRetreat, die maandelijks retreats organiseren op deze prachtige plek in Zeeland. Organisatrice Veronique bevestigdt de aanmeldingen en is bereikbaar voor al je vragen en zal er tijdens het weekend als host op toezien dat alles op rolletjes verloopt. 

Chef Karin heeft uitvoerige kennis op het gebied van voeding, zoals het detoxproces en natuurvoeding in het dagelijks leven. Ze zal iedere maaltijd samen met de deelnemers bespreken. Zo ervaar je hoe het is om met uitgebalanceerd en weinig voedsel jezelf te voeden, juist ook op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak. Karin Baank is een spontane en creatieve vrouw die gewend is te koken voor groepen en gespecialiseerd is in de veganistische keuken. Ze kookt met de seizoenen mee met biologische streekproducten. Hiernaast is haar kennis op het gebied van kruiden en planten geweldig. Deze past ze ook graag toe in haar keuken.

Manon Simonis is een warme, positief ingestelde en innemende vrouw wier leven volledig in het teken van de yogalevenswijze en filosofie staat; yoga als tool, yogatherapie, ademsessies en coaching staan centraal. Als ervaren Yoga Alliance gecertificeerde docente runt Manon sinds 2006 Yogaplace in Sittard en sinds 2010 Maastricht. De locatie in Urmond sinds 2015, Roermond vanaf 2018. Bovendien leidt ze yogadocenten op en organiseert ze regelmatig yoga-retreats en yoga detox-vakanties. Manon's verdere kennis en interesse liggen in de verdiepende yogalevenstijl volgens de Ayurveda, ademtherapie en coaching en begeleiding van de deelnemers. Manon gelooft sterk in de voordelen van een individuele benadering door praktische wijze van benaderen met een holistische aanpak.

Anouk Prop Als psycholoog van origine was Anouk op zoek naar een holistische benadering zowel als professional als persoon op het snijvlak van lichaam en geest. Anouk combineert yoga en psychologie op een holistische wijze. Zowel in de les als in individuele therapie vindt Anouk het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn, waarbij ze zich afstemt op de unieke kwaliteiten van ieder mens. Empathie, positiviteit, enthousiasme en rust zijn hierbij voor haar essentieel. Haar streven is om iedereen zijn of haar eigen kern te laten ontdekken op een manier die bij het unieke individu past.


Programma en voorbereiding

Voorafgaand aan het weekend krijg je uitleg over de driedaagse voorbereiding die je moet treffen voor aanvang van het weekend. Het weekend begint vrijdagnamiddag en eindigt zondagmiddag. Je wordt ’s vrijdags op verwacht tussen 17.00 uur en 17.30 uur. Op zondag nemen wij om 14.00 uur afscheid van elkaar, waarna iedereen naar huis terugkeert. Op vrijdag, de dag van aankomst, ontvang je alle praktische informatie over je verblijf en de exacte invulling van het programma. Gedurende het weekend doorloop je samen met de andere deelnemers het gehele programma. 

Vrijdag

17.00 Aankomst 
18.00 Uitleg
18.30 Openings circle
19.00 Soep
20.00 Kriya's
20.30 Meditatie 

Zaterdag

07.00 Ochtend ritueel
08.00 Practice
10.00 Sap
11.00 Workshop
13.30 Salade
14.00 Wandeling
16.00 Sap
16.30 Workshop
19.00 Soep
20.00 Meditatie
21.30 Avond stilte

Zondag

07.00 Ochtend ritueel
08.00 Practice
10.00 Sap
11.00 Workshop
12.00 Closing circle
13.00 Salade
14.00 Vertrek

 

De weekendprijs is inclusief:

 • Voorbereidende detox-instructies 
 • Twee overnachtingen inclusief bedlinnen en handdoekset
 • Vier keer per dag een eetmoment met in de ochtend een vers sap, in de middag een salade en ‘s avonds soep
 • Onbeperkt kruiden-thee en water 
 • Dagelijks yogalessen (variatie in Yin yoga / Easy flow Yoga/ Ashtanga Yoga) met meditatie, ademwerk, reinigingsoefeningen
 • Toegepaste voedingsinformatie
 • Begeleide stilte wandeling in de omgeving
 • Gebruik van sauna's, warmwaterbad, zwembad en massagestoel
 • Nazorg instructie


Tarief is exclusief:

 • Reis en annuleringsverzekering
 • Reiskosten, je zorgt voor eigen vervoer of je kunt carpool regelen via onze site.
 • Massage, behandelingen en evt. coaching
 • Benodigdheden voor de wellness: saunadoeken, extra handdoeken of washandje, badjas en slippers, shampoo en of andere verzorgingsartikelen.
 • Toeristenbelasting


De Schouw

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.
Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.
De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen. Je kunt ook lekker gaan uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker onderuit met een boek of chillen in de woonkamer of op het terras.
De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. 

Tarieven weekend
3 dagen / 2 overnachtingen

Standaard kamer met gedeeld sanitair:
€ 375 - 3/4p kamer 
€ 415 - 2p kamer
€ 475 - 1p kamer

Luxe kamer met badkamer:
€ 395 - 3/4p 
€ 435 - 2p kamer
€ 505 - 1p kamer

€ 335 - Eigen tent 


Aanmelden 
Na je betaling is je boeking definitief.

Vul het aanmeldformulier in en klik op verstuur. Je ontvangt direct je een automatische aanmeldingsbevestiging en binnen 2/3 dagen een bevestiging met de factuur. Check je spam-mail als je na 3 dagen niets hebt ontvangen. Na betaling van je factuur of aanbetaling van €100 pp is je boeking definitief. Het restant van je betaling verwachten we twee weken voor aanvang. Vul direct de gezondheidscheck van het Detox weekend 2021 in waarbij we je een aantal vragen stellen over je achtergrond en je gezondheid. Deze informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Korte recensies van de afgelopen jaren

 • ‘We zijn inmiddels bijna 3 weken verder en ik loop nog steeds met een brede glimlach rond. Heb thuis mijn yogaplekje ingericht en sta bijna elke ochtend op de mat. Het weekend heeft mij enorm veel gebracht.’ Deelneemster 2019
 • ‘Na zoveel weken weet ik het zeker : jullie zijn gewoonweg fantastisch! Dankjewel, het weekend was als een warm spiritueel bad voor mij... Zeer voedend, ik heb er enorm veel kracht en energie opgedaan. Jullie gaven me handvaten om door te gaan. Bedankt ook Manon voor het fijne gesprek, liggend in het gras in de zon… Zoals je zei : het zaadje is geplant….’ Deelneemster 2017
 • ‘Ik had nog nooit eerder een zo'n weekend gedaan. Zag er zelfs een beetje tegenop vanwege het detox gedeelte. Daarnaast ook een heel weekend met alleen maar vrouwen... Achteraf vond ik het echt super. Zeker kom je jezelf tegen omdat je zo weinig eet, je lichaam je in de steek laat (Ik kreeg last van mijn rug) maar zo fijn hoe Manon je leert daarmee te dealen. Ben nu super trots op mezelf dat ik het gedaan heb.’ Deelneemster 2017
 • ‘Wat me bijzonder aansprak was de duidelijke voedingsinstructie die je vooraf ontvangt. Het goed verzorgd worden op alle vlakken en met name ook het eten. Wat me opviel is dat je het goed kunt volhouden met minder en je nog gezonder kunt eten.’ Deelneemster 2019

 

Aanmeldformulier    De gezondheidscheck

Gratis Proefles