Eerste momenten | 7 jan 2017

 Eerste momenten Docentenopleiding

Manon, oprichtster en senior teacher, geeft een beschrijving van de Yogaplace Teacher Training 200 uur in 2017:  

7 jan | Eerste trainingsdag! 

Ondergedompeld worden in de yoga levensstijl is een wonderlijke ervaring! Wat voelt het als thuiskomen als alle elementen kloppen en je zelf na jarenlange ervaring een programma neerzet waarbij alles samenkomt. Het welkom en de kennismaking van gisteravond was een fijne start. Iedereen is op zijn plek. De vier prachtige huisjes op het terrein van de hoeve zijn volledig ingericht in een warme stijl en voorzien van alle gemakken. Samen met vieren zo'n huisje delen is in een mooie twee persoonskamer. De ochtend practice om 7.00u waarbij we tijd hebben genomen om de dag te openen met oprechte dankbaarheid. Na een vol programma van eigen practice; meditatie, mantra chanten, kriyas ( reinigingsoefeningen), voorbereidende pranayama (adem) oefeningen en een volledige yoga asana practice van drie uur kon iedereen voldaan om 10.15u aan het ontbijt. Van het ontbijt door naar de de eerste les om 11u over achtergrond en geschiedenis van Yoga. Moeilijke nieuwe termen als: ahimsa (geweldloosheid), satya (waarheid) en santosha (tevredenheid) worden verduidelijkt in praktische dagelijkse voorbeelden waarin iedereen zich kan vinden. Wat mooi dat yoga zoveel meer is dan houdingen op een matje maar dat het je bewuster, wijzer en een mooier mens maakt! Dat is bijzonder. 

De lunch was een ware verrassing. De geuren van de Indiase kruiden kwamen al omhoog richting de 'shala' en iedereen maakte een vreugde sprongetje bij het zien van het mooie lunch buffet. War een variatie en zo fris en puur. Onze kok Fredrik en zijn vrouw Janine overtreft alle verwachtingen. 

De techniek van asanas staat deze week als één van de focuspunten op het programma. We hebben met z'n allen gewerkt aan uitvoering, techniek en aandachtspunten van de foundation postures. Stabiliteit, kracht, en balans zijn de basis van het begin van je practice en daarmee kom je in contact met je lichaam. Dit als ingang voor verdere groei. Daarme is ook meteen de basis gelegd voor de deelnemers. De sfeer is veilig en iedereen voelt zich op zijn gemak horen we terug. 

 

Namasté, Manon Simonis 

 

 

 

 

meer blog

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles