De eerste week volbracht | 10 jan 2017

Manon, oprichtster en senior teacher, geeft een beschrijving van de Yogaplace Teacher Training 200 uur in 2017: 

10 jan | eerste week volbracht! 

De ochtend practice vraagt focus, discipline en zelfstudie. Alle oefeningen vergen aandacht en tijd om deze eigen te maken. Een week om de juiste techniek te leren van de voorbereidende pranayama oefeningen is voor ons een continue alertheid en bijsturing bij iedereen individueel. Mooi te zien dat de aha momentjes de laatste twee dagen aanwezig waren. Je ziet het aan de blik in het gezicht en aan de reactie van het lichaam als het van binnenuit wordt geïntegreerd. Nu kan iedereen de komende 11 weken veilig de oefeningen zelf verder verdiepen.
Mooi hoe door onze voedingscoach Vicky in de middag werd uitgelegd dat je geen constitutie type vanuit de Ayurveda bent maar door alle elementen van de natuur hiermee in verbinding staat. Het geeft je helderheid voor praktische invulling van je leven. Waarom je op bepaalde momenten op een dag je meer energie hebt en behoefte hebt aan bepaalde voeding etc.
De presentaties waarbij er een asana werd uitgediept werden boeiend gebracht. De achtergrond van een houding, de werking, waarvoor deze goed is, en de eventuele veilige aanpassing werd uitgedragen. Je zag dat de studenten de essentie van de houdingen beginnen te zien. Wat voor een instructie is nodig om de kern van de houding te ervaren als je practiced? Zonder alle elementen (adem & beweging, techniek, bandhas, drishti, prana, apana) samen te brengen is het geen Yoga maar een kunstje en werk je blessures in de hand. De laatste dag stond in het teken van een tipje van de sluier op te lichten over de verbale instructies. 'Een beginnend yogi komt naar je les en jullie zijn allemaal docenten' werd er door ons gezegd. Spreek de zonnegroet maar eens in. Een 10 minuten durende Surya Namaskara A was een verhelderende ervaring dat je elke woordkeuze moet overdenken en na onze richtlijnen, regels en tips konden ze zelf aan de slag mbv filmpjes online en webkennis die via apps en bladwijzers werd aangereikt in een opdracht. De ochtend practice was dan ook een verrassing met zelf individueel inspreken en ervaren of de instructie die je geeft ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. In de middag was er een bijzondere workshop van stemcoach Hellen die ervoor zorgde dat je van iedereen feedback kreeg over je houding en stem, confronterend maar zeer waardevol. Het huiswerk voor de komende 11 weken werd doorgenomen. Bestuderen van de boeken om de anatomie en filosofie die komen gaat eigen te maken en veel verdiepingsopdrachten zorgen ervoor dat je, naast je dagelijkse practice, je zo'n 5 uur per week studeert tot aan de tweede opleidingsweek eind maart. Anouk en ik als mentor zijn bereikbaar voor begeleiding. De veilige leer omgeving zorgt er telkens weer voor dat er mooie stappen worden gemaakt en de interne transformatie en groei is aangewakkerd! Tot in maart allemaal!

 

Namaste, Manon Simonis

 

 

 

 

meer blog

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles