Yoga Nidra (Ontspanningstechniek)

yoga_nidra_bedrijfsyoga

Yoga Nidra | Meditatie techniek voor de gezondheid van uw medewerkers en uw bedrijf

Diep ontspannen, stress en angst verminderen én overwinnen, rustiger slapen en spiritueel groeien door middel van deze zeer oude practice: Yoga Nidra!

Yoga Nidra is een diepe, heldere practice, die je terugvoert naar het begin van wie je eigenlijk bent en je laat zien hoe de wereld echt in elkaar zit. Deze eeuwenoude practice helpt je diep te ontspannen, stress en angst te verminderen en te overwinnen, rustiger te slapen en spiritueel te groeien. Iedereen kan het ervaren. Ga liggen in een ontspannende houding (savasana) en geniet van diepe staat van ontspanning. 

Tijdens de lessen wordt je laag voor laag begeleid door je bewustzijn. Laat je door de stem van de docent leiden door deze verschillende fases. Je focust achtereenvolgens op je fysieke lichaam, ademhaling, energie, gevoelens, emoties, gedachten, wensen en geluk. Dit zorgt ervoor dat je beide hersenhelften in balans komen en je lichaam en geest in slaap vallen. Maar jij blijft alert en daardoor ervaar je diepe ontspanning. Je kunt dus slapend je lichaam en geest helen en ontspannen.  

Yoga Nidra is geschikt voor alle leeftijden, alle niveaus en achtergronden en is uitermate geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen, ziekten en disbalans in hun leven. De methode is wetenschappelijk onderbouwd en heeft bewezen positieve effecten op bijvoorbeeld angst, depressies, rugpijn en reuma. De methode wordt ook steeds meer ingezet in therapeutische behandelingen. 

Yoga Nidra: een diepe, heldere practice … terug naar het begin van wie je eigenlijk bent en hoe de wereld echt in elkaar zit!

"Yoga is goed voor de gezondheid van uw medewerkers en uw bedrijf. Wie lekker in zijn vel zit en gezond is, werkt productief en helpt u als organisatie uw doelen te bereiken.

Yoga helpt om fysiek, mentaal en emotioneel in vorm te komen en te blijven. Bij yoga doe je lichamelijke oefeningen binnen je eigen grenzen.

Daardoor is yoga geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie, eventuele beperkingen of blessures.

Het effect van yoga is veelomvattend, niet alleen bouwt een goede fysieke conditie en kracht op, ook verbetert de mentale weerbaarheid, ontstaan nieuwe levensinzichten en heeft stress minder effect.

Bedrijfsyoga geeft praktische adviezen over gezondheid en helpt zo om de werknemers eerder terug te laten keren op het werk. Het is bewezen dat ziekteverzuim met behulp van bedrijfsyoga wordt teruggedrongen." aldus Manon Simonis, eigenaar Yogaplace

Neem contact op

Gratis Proefles