Bedrijfsyoga

Kiest u ook voor veerkrachtige medewerkers?

Een prettige samenwerking voor werknemer én werkgever bepaalt het succes van veel organisaties. Wie werk en leven op een gebalanceerde manier met elkaar weet te combineren, blijft gezond en productief, is flexibel en blijft zich door ontwikkelen. Hecht u als werkgever waarde aan het welzijn, de vitaliteit en de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van uw medewerkers? Dan is de Yogaplace Bedrijfsyoga interessant voor u in de preventieve én curatieve sfeer op onze locaties of incompany.

Als Yogaplace weten we als geen ander hoe gezondheid en bewegen op het werk van cruciaal belang is zodat medewerkers met plezier hun werk efficiënt kunnen uitvoeren in een gezond lichaam en gezonde geest. Hecht u ook waarde aan het welzijn van uw medewerkers? Dan is dit aanbod onmisbaar. Wie werk en leven op een gebalanceerde manier met elkaar weet te combineren, blijft gezond en productief, is flexibel en blijft zich ontwikkelen. 

Sinds 2016 bieden we de naast reguliere lessen ook trainingen en opleidingen voor Yoga docenten en Bedrijfsyoga voor onder andere Nordson Benelux, Universiteit Maastricht, Brightlands, Gemeente Maastricht, Rabobank, Techconnect, Gemeente Beek, Enexis, NieuweStroom, MUMC en Zuyderland Sittard-Geleen. 

Klik hier voor het overzicht van onze huidige partners.

We bieden pakketprijzen aan of maken een aanbod op maat waarbij we op onze locaties of incompany onderstaande kunnen verzorgen:

 1.  logistieke planning in Nederland
 2.  aanleveren tekst inhoud/omschrijving workshops 
 3.  materialen indien nodig 
 4.  de voorbereiding en afronding op locatie door trainer 
 5.  reiskosten trainer(s)

Ons aanbod:

 1. Mindful bewegen
 2. Yoga programma's
 3. Yoga @ your desk
 4. Yoga Nidra (Ontspanningstechniek)
 5. Adem sessies
 6. Mindfulness
 7. Op maat gemaakte programma’s

Yoga is goed voor de gezondheid van uw medewerkers en uw bedrijf

Wie lekker in zijn vel zit en gezond is, werkt productief en helpt u als organisatie uw doelen te bereiken. Yoga helpt om fysiek, mentaal en emotioneel in vorm te komen en te blijven. Bij yoga doe je lichamelijke oefeningen binnen je eigen grenzen. Daardoor is yoga geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie, eventuele beperkingen of blessures. Het effect van yoga is veelomvattend: niet alleen bouwt de yogi een goede fysieke conditie en kracht op, ook verbetert de mentale weerbaarheid, ontstaan nieuwe levensinzichten en heeft stress minder effect. De effecten van yoga op het werk zijn onder meer:

 • diepe ontspanning,
 • verbeterde ademhaling,
 • een lager ziekteverzuim,
 • minder werkgerelateerde pijnklachten,
 • de juiste balans tussen werk en privé,
 • geconcentreerder kunnen werken,
 • beter benutten van beschikbare capaciteiten en competenties,
 • een hogere productiviteit,
 • beter omgaan met stressvolle situaties,
 • beter prioriteiten kunnen stellen,
 • beter inzicht in complexe problematiek.

Duurzame inzetbaarheid over gezond en tevreden je werk kunnen blijven doen is heden de focus van bedrijven. Wat is de definitie van duurzame inzetbaarheid:

”Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers in hun arbeidsleven doorlopend over daadwerkelijk realiseerbare mogelijkheden alsmede over de voorwaarden beschikken om in huidig en toekomstig werk met behoud van gezondheid en welzijn te (blijven) functioneren. Dit impliceert een werkcontext die hen hiertoe in staat stelt, evenals de attitude en motivatie om deze mogelijkheden daadwerkelijk te benutten.”

De essentie is dat organisaties een omgeving en context creëren waarin werknemers gezond blijven, betrokken zijn en zich kunnen ontwikkelen. Lees ook het blog over duurzame inzetbaarheid van medewerkers met tips. 

Rendement door bundeling van yoga en meditatietechnieken

Yogaplace en alle betrokken yogaleraren zijn als school en persoonlijk gecertificeerd door de Yoga Alliance. Bovendien zijn veel van onze leraren opgeleid als (maatschappelijk) hulpverlener. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat uw medewerkers kwalitatieve yoga-instructies krijgen van kwalitatief opgeleide leraren die yoga als leefstijl hebben geadopteerd. Zij weten hoe zij een veilige, plezierige en verantwoorde omgeving kunnen creëren voor uw medewerkers. In onze Bedrijfsyoga combineren wij adem-, concentratie- en yogahoudingen met professionele achtergrondkennis uit de yoga-traditie. Afgeleide vormen zoals Yin Yoga, Easy Flow Yoga, Trauma sensitive Yoga, Vinayasa Flow yoga en uiteenlopende meditatietechnieken ondersteunen dit voor een gezond, sccesvol en gelukkig leven. 

 

Fiscaal aftrekbaar

Onder de werkkostenregeling (WKR) kan uw bedrijf tot 1,2 procent van de fiscale loonsom besteden aan yoga.

Eigen inbreng werknemer

Jouw bedrijf kan er voor kiezen om (een gedeelte van) de kosten van bedrijfsyoga uit te ruilen met het brutoloon van de medewerkers, indien je hiervoor kiest is de regeling voor jouw bedrijf geheel kostenneutraal.

Wilt u weten wat Bedrijfsyoga voor uw organisatie kan betekenen of zou u graag willen kennismaken met onzruime aanbod waaronder de succesvolle  'Yoga at your desk' trainingen? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ik wil een kennismaken    Wat is bedrijfsyoga?

Share the love!

Waarom Yogaplace?

 • bedrijfsyoga op locatie of in onze studio's
 • Yoga van hoge, gecertificeerde kwaliteit (RYS)
 • professioneel ingerichte, sfeervolle yogastudio's

Welke yogastijl past bij mij?

Beantwoord de drie bovenstaande vragen en ontdek welke yogastijl bij jou past!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles