Pre-Teacher Training

Datum: woensdag, 3 november 2021 t/m woensdag, 24 november 2021
Tijd: 09:00 (einde: 16:00)
Locatie: Sittard
Docent: Manon Simonis
Tweede docent: Anouk Prop
Kosten: € 550,00
 

In deze pre-teacher training als voortraject van de Yogaplace Basis Ashtanga docentenopleiding maak je in vier hele dagen (28 uur & 12 thuisstudie en praktijk uren) kennis met de basis die belangrijk is voor iedere yogadocent. Het wordt aangeboden als een eerste introductie voor wanneer je interesse hebt om onze 200 uur Intensieve Yoga Docentenopleiding te volgen. Met dit voortraject maak je kennis met de inhoud van de opleiding, de lesgeefmethodologie en je eigen practice ontwikkeling. Dit voortraject zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de opleiding kunt beginnen. Ook als je besluit niet de 200 uur docentenopleiding te volgen is dit voortraject zeer waardevol om een gedegen basis als yogadocent op te doen.

  • 1: Basisprincipes Yoga & je eigen yogapractice
  • 2: Elementen Yoga-practice techniek
  • 3: Lesgeefmethodologie
  • 4: Praktijk ervaring

Dit voortraject is geschikt voor studenten met een basis in yoga of andere bewegingsvormen (pilates, bodyshape en andere sportschool bewegingsvormen) met een interesse om zelf yogalessen, op basis van de Ashtanga Yoga Vinyasa methode, te gaan geven. Mocht je geen ervaring hebben met deze methode dan is het advies om vooraf een aantal lessen hierin te volgen. 

Graag zelf meenemen: schrijfmateriaal, makkelijke zittende kleding, handdoek, meditatie kussen, yogamat en eventueel een dekentje voor tijdens de ontspanning. Denk ook aan je eigen lunch voor deze dagen.

De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers en met een maximum van 16 deelnemers. Deze cursus is goed voor 40 uur Yogaplace Academy opleidingsuren. 

UWV scholingsinstituut

Als officieel scholingsinstituut zijn wij aangesloten bij het UWV. Hierdoor is het mogelijk om bij re-integratie een tegemoetkoming te ontvangen in de kosten van onze opleidingen. 

Feedback studente Loes 

1. Wat zijn je persoonlijke leerdoelen geweest voor deze opleiding?
Ik had geen specifieke leerdoelen. Ik wilde vooral kijken hoe ik de opleiding en omgeving zou ervaren als zekerheid om me in te schrijven voor de teacher training.

2. Voldeed de opleiding aan je verwachting? Ja / Nee – waarom?
Ik ging er redelijk zonder verwachtingen in. Het is me heel goed bevallen en ik heb er veel van geleerd (meer dan ik dacht). Ook heb ik zeer waardevolle inzichten verworven.

3. Wat vond je van de inhoud van het programma?
Super, er werden heel veel aspecten aangeraakt waardoor je voor mijn idee echt even kon proeven aan de teacher training. Het heeft me super enthousiast gemaakt en wil alleen nog maar meer weten en leren! Ik vond de hoeveelheid en werkvormen heel passend.

4. Zijn er onderdelen die je hebt gemist, of die niet voldoende zijn behandeld? Ja / Nee – waarom?
Nee, voor mijn gevoel is er heel veel behandeld, maar niet te veel. Ik denk wel dat het voor mensen die nog niet zo lang practicen, het héél veel informatie kan zijn.Maar als ik voor mezelf spreek was het precies goed en op een prima tempo/ hoeveelheid.

5. Wat heb je geleerd van de training?
Dat ik sowieso de teachertraining wil gaan doen. Dat ik zachter voor mezelf mag zijn, dat het niet gaat om elke dag de hele practice eruit persen, maar dat het veel meer gaat om het grotere geheel. Zachtheid en acceptatie zijn belangrijk.

6. Zou je nog iets willen toevoegen aan het programma (inhoudelijk of organisatorisch)?
Nee. Ik vond het helemaal leuk. Fijn dat je huiswerk kreeg waar je ook echt intensief mee aan de slag moest. Ik vond het leuk dat je elkaar, in de groep, zo snel leerde kennen in een korte tijd. Ik vond het leuk dat je af en toe presentaties moest geven of iets anders voor de groep moest doen. Dit is super spannend op het begin, maar je leert er zóveel van. Want wat je over kan dragen, zit in je vezels, vind ik.

7. Zou je de training aanbevelen aan vrienden en/of collega’s?
Als zij net zoveel met yoga hadden als ik dat heb, zou ik het zeker aanbevelen.

Boek nu | Start November

Share the love!

Uniek voortraject

  • meer dan 12 jaar ervaring gedegen scholing & kennisoverdracht
  • Authentieke verdiepende Yogakennis vanuit de yogafilosofie
  • Praktijkgericht asana techniek in detail

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles