Therapeutische Adjustments

 

 'Connectie maken dieper dan het fysieke lichaam'

Eerst volgende trainingen

Datum: donderdag, 3 maart 2022 t/m vrijdag, 22 april 2022
Tijd: 09:00 (einde: 16:30)
Locatie: Sittard
Docent: Manon Simonis
Tweede docent: Anouk Prop
Kosten: € 1250,00
 
 

We mogen weer écht contact maken, zo blij!

‘Ik kan niet wachten om mijn expertise te mogen brengen aan mensen middels therapeutische adjustments in yoga asana’s. Om eenieder individueel te ondersteunen in hun ontwikkeling op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak, het voelt weer als een geschenk om dit bijzondere beroep te mogen uitoefenen. Ik kan niet wachten dit met jou als yogadocent te delen in de 100 uurs TRAINING THERAPEUTISCHE ADJUSTMENTS, die start op 3 november 2021 en wordt gegeven in Yogaplace Sittard. Zodat jij als yogadocent kunt groeien naar die ‘next level teacher’ die net dat extra’s kan bieden aan ondersteuning en bewustwording aan zijn of haar studenten.’ ~Manon Simonis

 

Ben jij in je werkveld of voor je eigen ontwikkeling geïnteresseerd om te werken met therapeutische aanraking en waardevolle verdiepende en helende 'hands-on adjustments' te geven in begeleiding van mensen? Het vergt praktijkervaring, een therapeutische aanraking, kennis van lichaamsstructuren met een echografische blik en een 'zuivere liefde voor geven'. Lichaam en geest openen langzaam onder deze begeleiding en weerstanden verdwijnen om nieuwe positieve levenspatronen te vinden. Een diepere laag aanraken waarbij ruimte, ontspanning en het zelfherstellend vermogen van je systeem wordt geactiveerd.

'Het begrip en de diepere betekenis van dit bijzondere therapeutische adjustment werk komen van vriend en leraar Petri Raisanen, Helsinki, Finland. Ook door mijn ervaring in lesgeven en adjustments door de 'ogen van mijn handen' van meer van 1000 en studenten over de laatste 18 jaar. Zij gaven mij het subtiele inzicht om deze bijzondere vaardigheid te mogen ontwikkelen.' aldus Manon. 

Volledige training (YP100)

Deze volledige training van 100 uur bestaat uit de te volgen lesdagen, praktijk opdrachten en integratie vanuit theorie, casus voorbereiden en deze in praktijk brengen en evalueren. In de laatste periode wordt er gewerkt aan de laatste praktijkopdacht en daarmee het afronden van de training. Tevens is er in deze laatste periode tijd om het geleerde toe te passen in je werkveld of stage setting. 

Voor wie

Deze training is zeer geschikt voor ademtherapeuten, yogadocenten, sociale welzijnswerkers, lichaamswerkers, therapeuten, para-medici, sport-/beweegagogen, massagetherapeuten, etc.

Docenten

Manon Simonis is oprichtster en eigenaar van Yogaplace, senior-yogadocent en therapeut. Ze is toonaangevend op het gebied van therapeutisch werk in het yogawerkveld. Haar jarenlange expertise vanuit kennis en ervaring komt voort uit de achtergronden; anatomy trains, triggerpoint, structural yoga therapy, cranio sacraal therapie en zoveel meer.

Tips voor achtergrond informatie zijn: Thomas Meyer (Myofasciale release & anatomy trains), Mukunda Stiles (Structural yoga therapy), Dr. Upledger (Cranio scraal therapie), Jan van Dixhoorn (Methode van Dixhoorn). 

Deelnemers hoeven geen lesgeef ervaring of adjustment ervaring te hebben om deel te nemen aan deze training. De training wordt gegeven in het Nederlands en kan in het Engels individueel ondersteunt worden. De deelname certificering is een onderdeel van de Yogaplace ‘YP’ Training & Education afdeling & certificering, deze staat voor kwaliteit ervaring en professionaliteit in Nederland.

In de volledige training komt aan bod: 

 • Meditatie, ademwerk en yoga practice vanuit de Ashtanga yoga traditie met een therapeutische benadering waarbij ruimte en aandacht is voor vertragen, verstillen in zachtheid met een eigen persoonlijke aangepaste practice binnen ieders grenzen
 • Observeren, analyseren en verklaren van de verschillende lichaamstypen en hun functionele beweging
 • Veilige en effectieve helende massage / adjustment technieken voor de meest bekende aangepaste yogahoudingen
 • Het werken naar het loslaten van spanningen en het herstructureren van de de natuurlijke lichaamshouding van ieder lichaamstype 
 • Het 'lezen' van de fysieke, mentale en energetische grenzen en mogelijkheden waarbij adem en beweging van prana leidraad zijn
 • Technieken voor een kalme eigen lichaamsbewustzijn en houding naar anderen met een zuivere benadering waarbij je de ander veilig ondersteunt 
 • Cranio sacraal therapie training 
 • Subtiel energie werk 
 • Meridianenleer en triggerpoints toegepast in van oorsprong Thaise yoga massage technieken

Aandachtspunten deelnemer

 • Goede fysieke en mentale conditie
 • De opleiding is een ervaring die als basis innerlijke reflectie met een sterke behoefte voor zelfontwikkeling vereist.
 • De studie in deze setting vraagt om het kunnen delen van jouw yogapassie in een vruchtbare, ondersteunende en prettige omgeving in wederzijds respect met persoonlijke integriteit, commitment en is de basis voor lering en persoonlijke groei.
 • Praktische beschikbaarheid voor de week en het weekend. Tijdens de studie wordt er tijdens de periode een bepaalde mate aan zelfstudie verwacht. Dit is inclusief een asana practise, praktijk ervaring, thuisstudie en theorie opdrachten.

Marije studente training 2018: 'Een intense reis naar binnen. Bewust naar de diepere lagen gaan. Je practice verandert naar het voelen van subtiele bewegingen, stromingen en veranderingen in je lichaam en geest. Je zintuigen keren nog meer naar binnen om vervolgens ook de connectie met de ander te maken. Bij jezelf blijven, voelen wat er is bij de ander, observeren.
Door middel van bewuste en stimulerende (energetisch en fysieke) adjustments voelen en zien hoe het lichaam verandert en kan ontspannen om zo tot verdieping van lichaam en geest te gaan.'

Praktisch
-De training wordt gegeven in Yogaplace Sittard op donderdagen en vrijdagen in maart en april 2022. 
-Je zorgt zelf voor je eigen lunch. Er is een uur lunchtijd waardoor er ruimte is om in het centrum van Sittard te lunchen of in een winkel lunch te kopen.

Taal: Deze opleiding wordt gegeven in het Nederlands, Engelstalige ondersteuning bij buitenlandse studenten mogelijk / bilingual, English students are welcome!

Meer informatie of andere praktische vragen mail Wendy (opleidingscoordinator ) op info@yogaplace.nl  

Bij betaling ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Meer informatie of andere praktische vragen mail Wendy (opleidingscoordinator ) op info@yogaplace.nl 

UWV scholingsinstituut
Als officieel scholingsinstituut zijn wij aangesloten bij het UWV. Hierdoor is het mogelijk om bij re-integratie een tegemoetkoming te ontvangen in de kosten van onze opleidingen. 

Boek maart 2022

Share the love!

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles