Academy FAQ

''We live in the world our questions create''

 

"Heb ik genoeg yoga-ervaring?"

Slechts een paar maanden yogabeoefening achter de rug is een welkome springplank richting een opleiding bij Yogaplace - waag de sprong en groei met alle middelen die je nodig hebt. Het is fijn om yoga ervaring te hebben voor je in een opleiding stapt, maar te lang wachten is in veel gevallen ook niet nodig. 

''Ik ben niet goed genoeg in yoga om docent te kunnen worden?''

Goed zijn in houdingen, en een ''goede'' docent zijn zijn twee apparte werelden. Het kunnen van veel trucjes betekend namelijk niet automatisch dat je ook weet hoe dit over te dragen aan een ander. Als je van nature iemand bent die heel makkelijk en flexibel in houdingen komt kan het zomaar zijn dat je als docent wellicht niet eens kunt voorstellen hoe het voelt voor iemand die ontzettend loopt te worstelen met zichzelf op de mat. Het zijn van docent gaat om zoveel meer dan het kunnen doen van houdingen. De échte yoga begint namelijk daar waar de houding ophoud. 

"Wat als ik geen yoga wil geven?"

Je kunt een opleiding volgen voor je eigen verkenning en persoonlijke groei. Het een diepgaand geschenk aan jezelf dat de kwaliteit van de rest van je leven zal verbeteren. Ook als je nog niet zeker bent of je docent wilt worden is een yogareis als deze een waardevolle toevoeging aan je eigen yogapad. Het delen van je eigen passie en process is net zogoed een practice als je yoga practice zelf! Ook in het doceren zul je dingen van jezelf tegenkomen die bijdragen aan de reis richting persoonlijke groei. En als het daarbij blijft, is dit natuurlijk een hele mooie les. 

"Het is gewoon niet het juiste moment"

Hoe weet je dat? En wie in jou zegt dit? Als het kriebelt om een opleiding te doen maar het moment is niet juist, is het misschien juist het moment! Dingen komen altijd goed als je er in springt. Kijk naar wat je moet doen om dit voor jezelf mogelijk te maken en de beloningen zullen geweldig zijn! 
Het JUISTE moment is het misschien nooit, HET moment is het altijd. 

"Het leven is druk met familie- en werkverplichtingen"

Je bent niet alleen! We hebben het allemaal ontzettend druk, druk, druk. Is dit wat je wilt, is misschien een vraag die je aan jezelf zou mogen stellen. Juist het kiezen van een yogaopleiding zou ervoor kunnen zorgen dat je deze drukte en verplichtingen anders kunt gaan bekijken en wellicht tot transformatie kunt komen. Het leven en de dingen vanuit lichtheid en ongedwongenheid benaderen is een van de waardevolle lessen van het yogapad. 

Heb je andere vragen over de Yogaplace Academy? 
Neem gerust contact op via: info@yogaplace.nl

 

 

Share the love!

Uniek voortraject

  • meer dan 12 jaar ervaring gedegen scholing & kennisoverdracht
  • Authentieke verdiepende Yogakennis vanuit de yogafilosofie
  • Praktijkgericht asana techniek in detail

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Gratis Proefles