Abhyanga - een Ayurvedische massage

Wanneer je kiest voor een Ayurvedische massage, ben je wellicht op een punt in je leven gekomen dat je daadwerkelijk meer inzicht in jezelf of kennis van het leven heeft gevonden of in ieder geval hard hiernaar op weg bent.

Tegenwoordig worden we in extreme mate mentaal (over)belast, waardoor we logischerwijze het contact met onszelf kwijt kunnen raken. Geleidelijk aan bouwen blokkades zich op, kunnen dosha’s zich gaan ontwikkelen en voelen we ons gewoonweg ziek.

Bij de één uit zich dit in spanningen, hoofdpijn, slecht slapen en (dood)moe zijn. De ander krijgt last van ontstekingen of stijve en pijnlijke gewrichten en spieren. Misschien voel jij  je depressief of heb je last van angstige gedachten. Duikt je psoriasis of eczeem weer eens de kop op? Krijg je het maar niet warm? Heb je een opgeblazen gevoel en grote problemen met naar het toilet te kunnen gaan? Dan heb je grote kans dat je constitutie niet meer in balans is.  

Vaak zoeken we verlossing buiten onszelf, door producten of diensten die ons veel moois zouden beloven en waar we veel geld voor moeten neerleggen.  De oplossing ligt juist vaak in onszelf. De Abhyanga, een Ayurvedische massagetechniek, kan jou helpen daar weer te komen.

Abhyanga is een totale lichaamsmassage met rijkelijk warme geneeskrachtige Indiase kruidenoliën, gekozen op basis van je klachten afgestemd op je constitutie en welke dosha er overheerst. De massage geeft een diepe reinigende werking op lichaam & geest door het verwijderen van ama  (afvalstoffen) en het stimuleren van prana (levensenergie).  Je lichaam en geest komen weer in balans en het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest wordt gestimuleerd.

Masseuse Heidi Koppenhagen

Altijd al geïnteresseerd in de psyche van de mens, in 1997 gestart met de universitaire opleiding psychologie, welke ik in 2001 met vlag en wimpel heb kunnen afronden. Volledig gericht op het wetenschappelijk onderzoek binnen de neuropsychologie heb ik hier nog eens 4 jaar aan toegevoegd door te werken als AIO (assistent in opleiding). Binnen dezelfde periode ~had het toch al niet druk genoeg~ben ik trotse mama geworden van Pim, Anna en Maartje, het grootste zegen in mijn leven.

Tijd om de veilige haven van de universiteit te gaan verlaten, de wijde wereld in. Volledig het roer omgegooid, ging ik als artsenbezoeker voor de medische industrie werken. Met mijn prachtige leaseauto’s half Nederland doorcrossend, de artsen overtuigen om mijn product te gaan gebruiken. 10 Jaar later, vele ervaringen rijker, grote medische kennis opgedaan, samengewerkt met specialisten en chirurgen voor 3 verschillende Medische bedrijven, is het tijd om weer te gaan doen waar ik altijd al in geïnteresseerd was: de psyche van de mens maar nu op een holistische natuurgeneeskrachtige wijze.

Robert Swami Persaud heeft mij kennis laten maken met de oeroude Ayurveda en haar ongelooflijke massagetechnieken. Het was al vrij snel duidelijk, dat ik hier goed in was....dit hoort bij mij. Over 6 maanden verwacht ik de Medische Basiskennis cursus af te ronden, zodat mijn behandelingen als alternatieve geneeswijze vergoed kunnen worden binnen aanvullende zorgverzekering.

Een behandeling van 60 minuten kost € 55,-

maak een afpsraak

Gratis Proefles